småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Månadsfinal

Publicerad 2008-11-30 22:40:09 i Allmänt,

Så var det den sista igen. Fasligt vad fort tiden går. Snart är det jul och jag har inte riktigt advent än. Men det ordnar sig. På nå´t sätt blir det alltid jul.

Jag älskar julen. Det är min absoluta favorithögtid. Slår födelsedagar med hästlängder. Det är så härligt med alla dekorationer, tända ljus och en massa godsaker.
Och barnen på julafton. Ibland tänker jag att det är till och med roligare att vara vuxen och få vara dne som ger, som framkallar den lyckan som barnen utstrålar när tomten kommit.
Sedan inser jag att den lyckan är svårslagen. Det går inte riktigt att bli så lycklig för så lite när man blivit vuxen, utan man får vara glad för andras skull istället.

Imorgon hoppas jag på lite bättre väder än idag. Det har varit snöblandat regn och bara regn om vartannat hela dagen. Svinhalt ute, rent livsfarligt på vägarna. För att inte tala om till fots...
Om det inte regnar imorgon ska jag upp med utebelysning på altan. Jag vet att det är sent att sätta upp den, men jag har inte kunnat inhandla den tidigare. Och det är väldans svårt att sätta upp en belysning som fortfarande finns på affären...

1:a advent!

Publicerad 2008-11-30 09:43:17 i Allmänt,
Nu närmar sig julen med stormsteg. Man tänker gärna att det är en månad till jul när december börjar, men egentligen är det tre veckor. (ja, ja och några dar...)

Vi har fortfarande inte handlat julklappar till barnen. Det kan tyckas att det är tidigt att oroa sig för det. Men eftersom jag jobbar så mycket framöver så börjar det bli bråtom...

I dag ska jag till jobbet, som vanligt, men imorgon ska här julpysslas. Hag ska sy gardiner till storebror. Inte julgardiner men fina ändå. Och jag ska städa och pynta en del.

Irritation!!!

Publicerad 2008-11-30 09:36:55 i Allmänt,
Jag blir så less.
Igår kväll skrev jag ett långt inlägg till bloggen men när jag publicerade det så bara försvann det. Såg att det hamnat som utkast men orkade inte göra om allt igår.
Tittade nu och bara halva inlägget var sparat.
Alltså, ett halvt lördagsinlägg är publicerat och nu går jag vidare!!!

Lördag

Publicerad 2008-11-30 09:26:53 i Allmänt,

Har jobbat idag. Det är inte helt kul att jobba lördagar när man har familj. Det blir så långa veckor utan man och barn liksom...
Till veckan blir det rätt lagom istället. Eftersom att jag kommer att jobba väldigt intensivt före jul och under mellandagarna så får jag lite extra ledigt i början av månaden. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar. Och veckan efter det är jag ledig en extra dag också. Så det finns lite hopp om jul här hemma med. Kommer att försöka julpyssla här hemma när barnen är hos dagmamman. De kommer att få vara hos henne fast att jag är hemma. Kanske kan jag hämta dem tidigt någin dag, vi får se.
Barnen är hemma sjuka så mycket, särskillt lillebror som är ett äkta öronbarn så det känns viktigt att de får ha sina rutiner även när jag är hemma.

Myshelg...

Publicerad 2008-11-29 08:42:46 i Allmänt,

En av årets största myshelger och jag jobbar!
Typiskt!
Men, jag får göra det bästa av situationen!

Igår kväll när jag kom hem hade maken tänt ljus både i köket och i rummet. Där stod min golvljusstake, nio värmeljus i spiral! Jag älskar den ljusstaken! Nu tänds den inte allt för ofta tyvärr. Den är i perfekt nivå för barnen och värmeljus är inte det bästa för dem, vare sig tända eller släckta.

Nu ska jag strax väcka maken och åka till jobbet. Det har inte varit en lätt natt för oss. Jag har vaknat tre gånger och trott att klockan var nio och jag var tvungen att åka. Klockan två och klockan fyra tittade jag själv på klockan, den tredje gången insåg jag bara att väckarklockan inte ringde...

Maken har varit uppe nästan hela natten med lillebror som inte vill eller kan sova. Han sover så oroligt så vi tog honom till doktorn i onsdags eftersom att han är ett öronbarn. Men han var frisk denna gång, första gången faktiskt... Så han håller nog på att få kindtänder.
I vilket fall s¨blir det inte lättare att sova för det! Frågan är vem av oss som år värsta dagen. Jag på hjobbet som måste vara trevlig mor kunderna, eller maken som ska vara hemma med två barn... Tror nästan jag får det lite lättare om jag ska vara ärlig...

Halv tid.

Publicerad 2008-11-28 07:41:52 i Allmänt,

Nu har jag jobbat halva arbetsveckan. Helgen blir de sista tre dagarna för denna vecka. Tack och lov så är jag ledig på måndag och kan ta igen mig lite. Då får jag slappa lite, men framför allt får jag en chans att göra advent här hemma.

Nu ska jag göra i ordning barnen så att vi hinner med oss idag med.
Tänk om man ändå inte hade tider att passa vareviga dag.

Advent närmar sig

Publicerad 2008-11-27 23:18:16 i Allmänt,Hann till och med få upp adventstakarna ikväll. Eftersom att jag fick sluta lite tidigare än tänkt så hade jag energi kvar när jag kom hem. Efter en massa letande har jag nu fått upp de adventstakar som vi har.

Efter ett liv i lägenhet står jag nu inför en mindre kris.
De stakar som räckte gott och väl till vår trea räcker till två rum nu!!! Behöver julbelysning till minst 4 rum till. Oooops!!!
Det blev så eftersom det är fönster på två väggar i dessa rum. Måste komplettera ljuset. Går inte att undvika.
Gillestugan kan eventuellt klara sig utan i år. Men hela övervåningen är tom. Vi kan inte ha ett helt våningsplan i mörker under advent.
Jag kanske har en ljusstake kvar till vårt sovrum, då är det bara tre fönster kvar...

I helgen kommer den "riktiga" adventljusstaken" fram. Det och utebelysningen. Vi fick den i present av min mamma. TackTackTack.
En något sen bröllopspresent. Något vi verkligen behöver och vill ha!

Intensiv vecka

Publicerad 2008-11-27 23:02:59 i Allmänt,

Det blir alltid lite extra intensivt när jag har långvecka på jobbet. Den lilla tid som finns över efter arbetsdan går till familjen. Så är det. Så måste det vara!

Idag fick jag lite extraledighet av chefen. Skulle ha jobbat ända till 22, men fick gå hem redan halv åtta. Inte illa. Det var V.I.P. kväll på jobbet, men vi bedömde att det var ok att dra ner på personal så pass att jag kunde gå hem. Det är jag tacksam för. Hann åtminstonde träffa maken en lite stund. Barnen hade slocknat när jag kom hem...

God morgon

Publicerad 2008-11-25 07:44:50 i Allmänt,

Idag börjar min arbetsvecka. Sex dagar i sträck. Suck!

Även om jag trivs på jobbet så går det inte att komma ifrån att jag föredrara att vara hemma med familjen. Skulle kanske vara lite bättre om jag kunde sluta tidigare...

Igår var det allmänt kaos med bara hälften av barnens grejor med till öppna och en massa stress. Men jag fick en del gjort ändå. Hittade en utebelysning som jag kan bygga på nästa år, handlade hylla och hatthylla till hallen, storebror var och klippte sig och vi tittade på leksaker och gardiner (men handlade inget).

Ska kolla på gardiner till veckan. Det finns en affär i närheten av jobbet som jag borde hinna till under lunchen. Det är på tiden att barnen får riktiga gardiner i sina rum.

Nu ska jag morgonrusa här hemma så jag hinner i tid. Det är ju en del att plocka med innan både jag och två barn är redo att lämna hemmet en hel dag.

Måndagskaos!!!

Publicerad 2008-11-24 09:54:44 i Allmänt,

Har lämnat barnen i dagmammornas trygga händer. Efter ett otroligt kaos och en massa bråk med min älskade treåring. Han är världens härligaste kille. Men han har en vlja av stål. Ett humör utan dess like och jag är inte sämre jag. Det är svårt att hinna och orka vara den perfekta pedagogiska föräldern på morgonen när allt ska klaffa om vi ska hinna i tid.
Måndagar är jag ledig, men det är utflyktsdag på öppna. Alltså måste vi stressa även måndagar.
Usch och Fy!

Det hjälper inte att kliva upp tidigare heller. Inte ett dugg.
Det är inte timmen före avfärd som är problemet. Det är de sista 30-20 minuterna. När alla kläder ska på, bilen ska packas och barnen ska sättas fast. Jag vill inte påbörja proceduren för tidigt heller, då blir de så varma i sina ytterkläder. Samtidigt vill jag inte packa bilen för tidigt nu när det är så kallt ute. Alla ombyten blir ju som isbitar då.

Idag kom ett extra kaos moment in i bilden.
Regnskyddet till vagnen var borta!
Det har legat i shopping påsen på vagnshandtaget, eller suttit på vagnen den senaste tiden. Men nu var det borta och det är världens snöyra ute. Ingen bra kombo... Efter att ha gått igenom varenda vrå i hela huset och i garaget så lyfte jag ut vagnen ur bilen igen.
Mysteriet var löst.
Det var dagmamman som varit duktig och lagt ner det i fickan där det egentligen ska ligga... Där jag sällan eller aldriog kommer mig för att lägga det...

Köttfärssås och spagetti

Publicerad 2008-11-23 18:23:52 i Allmänt,

Det blev vår middag idag. En av bonusgrabbens favoriter.

Alla åt massor. Lillebror lyckades med "stort kast med liten sked" också. En rejäl laddning som flög över metern. Bara tur att det inte hamnade på tapeten eller i skåpen. Alltid lika spännande att ha småbarn.

Gardinerna är uppe. Skulle vara roligt att ha nya julgardiner till köket också. Får se om jag hinner med. Det är inte bara att hitta ett bra tyg. Jag ska hinnna sy också. Vi får se.

Maken kommer snart hem efter att ha lämnat bonusgrabben. Då är det nästan tid att natta våra små "monster"... Dagisdag imorgon. Skridskor står på schemat. Tror dock att storebror har blivit lite rädd. Han har ingen lust  att åka skridskor. Säger att han har slutat med det. Hoppas maken kan ta med honom och prova en gång tillsammans. Det kan vara så att han behöver eget stöd för att våga. Första gången ramlade ju han och kom inte upp själv. Han blev nog mer skrämd än jag trodde...

Barnfritt

Publicerad 2008-11-23 13:18:33 i Allmänt,
En liten stund barnfritt här hemma. Familjefritt till och med...
Maken har tagit med sig alla tre barnen till farmor och farfar så att jag ska få en chans att adventspynta här hemma. Jobbar nästa helg så det här är enda chansen.

Springer som en tok mellan olika projekt och är tvungen att ta en minut för att hämta andan.
Ska:
Stryka gardiner.
Byta gardiner.
Hitta och sätta fram adventsstakarna...(vart nu dom kan vara...)
Städa rent allmänt.
Kolla om jag har plats för julbyn någonstans. Den är ju så fin!

Hmmm. Han sa att han inte skulle vara borta så länge. Undrar hur mycket jag kommer att hinna med egentligen.

Det snöar!!!

Publicerad 2008-11-23 10:01:12 i Allmänt,Snön som kom förut har legat kvar i en vecka och nu kommer det mer! Vintern kanske har kommit för att stanna!
Stora vackra flingor utanför fönstret. Om det här fortsätter en liten stund så kommer det att bli pulka för barnen.

VIntervitt ute och en vecka kvar till första advent Precis som när jag själv var barn!
HÄRLIGT!!!

Söndag.

Publicerad 2008-11-23 09:55:36 i Allmänt,

Nu är det bestämt. Hur vi ska möblera alltså. Det har tagit snart ett år, men vi ska äntligen få packa upp alla flyttkartonger, även de som stått sedan vi flyttade in. Vi ska dock byta plats på två rum, eller funktionen av dessa två rum ska få byta plats...

Vi flyttar upp allt som är i gillestugan till rummet vi har bibliotek i. Och sedan flyttar vi ner alla bokhyllor till gillestugan. Lite omständigt men det kan bli värt det. För att vi ska kunna göra den här omflytten krävs en del jobb. Ja, jobbet krävs för att vi alls ska kunna använda gillestugan...

Igår kväll fick jag ett ryck och började spackla ett hörn i gillestugan som vi lappat ihop. Vi sågade upp hörnet tre veckor efter att vi flyttade in då vi fick fuktgenomslag där. Följdes av en omdränering av hela huset. Sedan kom sommaren och vi sköt på det hela fram till hösten. Då fick vi en fuktskada på övervåningen vilket gjorde att luften gick ur oss och vi inte fick något gjort alls.

Nåja, nu är fuktskadan på övervåningen åtgärdad och vi har ett helt nytt badrum så nu är det dags att vi tar oss i kragen och sätter igång med ett nytt projekt! (Vi har ju några att välja mellan...)

Jag vill att vi ska ha fått lite bättre ordning fram till jul, vilket innebär att vi har bråttom.

Nr 1 på listan är alltså gillestugan. Vi ska bygga in ett rör som ligger i golvet. Det var en låg "låda" där som vi bröt upp för att se vad som fanns under. Kanske en decimeter hög bara.

Hmmm. Vi verkar vara mycket för att riva saker... (väggen i köket, hörnet i gillestugan, "lådan" i gillestugan, hela badrummet på övervåningen...)

Vi har bestämt att göra den nya "lådan" lika hög som en tv bänk. Då blir det mer som en hylla än en låda. Precis där finns det ledningar i taket så det är lite lägre i tak än i resten av rummet så om vi gör lådan för hög försvinner all väggyta... Inte bra om vi nägon gång vill flytta ner tv rummet igen...
Så som jag sa är det spacklat nu, så då återstår byggandet. Vi ska räkna på materialet nu och se när maken kan handla, sedan är det bara att sätta igång med byggandet...
Efter det ska jag äntligen få måla hela rummet!!!

Tror ni vi ror iland med det här projektet?
Helst före jul?

God morgon.

Publicerad 2008-11-23 09:36:48 i Allmänt,

Enda nackdelen med att ha sovmorgon lördag, det är att jag måste kliva upp söndag... Inget personligt mot någon. Jag tycker bara inte om att kliva upp på mornarna. Jag tycker heller inte om att gå och lägga mig på kvällen. Detta blir ett litet dilemma...

Jag vill inte gå och lägga mig på kvällen. Det leder självklart till att jag är uppe sent och är jättetrött på morgonen. Alltså tycker jag inte om att kliva upp på morgonen, eftersom att jag är trött..
Självförvållat, jag vet.
Dumt också, jag vet det med.
Men det hjälps inte, jag är en kvällsmänniska med behov att vara vaken på morgonen.
Det funkade bättre innan vi fick barn. Då kunde man gå som i dvala på morgonen, eller ännu hellre ha sovmorgon båda två. Kommer knappt ihåg när vi kunde ha det senast...

Nu gör vi det bästa av situationen och tar varsinn sovmorgon på helgen. Ja egentligen är det varannan helg eftersom att jag jobbar varannan helg och då kan ingen av oss ha sovmorgon...

Sovmorgon och stora planer

Publicerad 2008-11-22 11:56:58 i Allmänt,

Idag fick jag en sovmorgon, välbehövlig sådan. Så skönt att ligga kvar i sängen och bara mysa. Slippa öppna ögonen och höra makens och barnens röster en trappa ner... Natten var inte helt lugn. Lillebror hade svårt att sova. Ville ha nappen hela tiden. Misstänker nya tänder på G igen. Han har fått en hörntand i smyg den lille... Det eller växtvärk är vad jag hoppas på. Han har varit fris i tre veckor så det är väl snart dags för nästa öroninflammation... SUCK!!!

Vi ska iväg på utflykt hela familjen. Dags att kolla in julklappar åt barnen. Vi ska åka runt på leksaksbutiker och ikväll ska det skrivas och ritas önskelista till tomten. Ett suveränt sätt att få veta vad barnen allra helst vill ha...

Ha en vintrigt mysig dag...

Äntligen ledig

Publicerad 2008-11-21 21:12:14 i Allmänt,Så är äntligen arbetsveckan slut. Jag har bara jobbat tre dar den här veckan och det räckte alldeles utmärkt. Jag borde inte ha blivit så här slut med kort vecka, men oj vad intensivt det har varit.
Strul och case hela tiden, det har bara avlöst varandra. Plus en del extra från bossen. Så fort jag löst ett problem och blivit av med ett to-do papper har jag fått två nya. Hann precis bli klar med allt lagom till stängning. Men känner ändå att jag borde fått mer gjort.

Nåja, avlösningen ska ha något att pyssla med under helgen också. Och sedan har vi ju en ny vecka med start tisdag så jag har nog att göra då med.

Nu ska jag film mysa med maken.
Han är min vardagshjälte!
Fixar allt med barnen så länge jag har dessa idiot tider som handeln erbjuder...
Tur att jag har skoj på jobbet åtminstonde.

Sen kväll

Publicerad 2008-11-21 21:02:33 i Allmänt,

Idag blev det en så där sen, hemsk kväll...
Jag blev sen från jobbe toch när jag äntligen kom hem hade lillebror redan somnat. Usch. Det är inte alls kul när jag inte hinner mysa lite med honom vid nattningen. Men jag kan ju inte kräva att han ska hållas vaken när jag blir sen, det är ju inte hans fel.

Men mamma hjärtat gråter floder.

Storebror och bonusgrabben var i alla fall vakna så jag fick en liten barndos innan de hamnade i säng, inte illa!!!

Stress stress stress

Publicerad 2008-11-21 08:20:04 i Allmänt,

Maken har bilen, han ska hämta bonusgrabben efter jobbet plus våra busfrön. Och allt i olika delar av kommunen!

Jag ska lifta med en vännina till jobbet, funkar ju jättebra. Men först måste jag ut på vinterprommenad i halkan för att lämna barnen på öppna förskolan hos dagmammorna...

Hoppas jag kommer fram helskinnad...;-)

Mys morgon.

Publicerad 2008-11-20 07:40:39 i Allmänt,

Det kom några centimerter snä igår. Närmare 5 cm skulle jag gissa. Precis så att det blev vitt och vackert ute. Mycket ljusare på en gång. Det är det bästa med den första snön. Istället för att bara vara grått och kallt så blir det ljusare och vackert. Så länge det nu varar. Snön har ju en förmåga att mest blir slask om den kommer före lucia, så vi får väl se. Nu ska vi se om jag överlever halkan också... Under det vackra vita täcket är det blank is. Och jag tror nog att det bara är pudersnö, så där så att den inte gör halkan mindre bara så att den inte syns...

Jobbet väntar idag med. Gårdagen var rätt arbetsfylld och det lär väl dagen med bli.Chefen är tillbaks och jag tror vi får storbesök av Regions chefen också. Gäller att vara i tid med andra ord. Så nu ska jag nog stressa iväg.

Ha en vintervit dag alla pigga.

Natti natti

Publicerad 2008-11-19 23:17:05 i Allmänt,Svinhalt ute!!!

Kom hem från jobbet, klev ur bilen och ghade bara tur som inte satte mig. Bilen bara slirade på uppfarten. Usch och Fy!
Hoppas det blir bättre imorgon.
Nu ikväll har det varit rent livsfarligt.
Blank is med ett tunt lager pudersnö. Ett under att jag tog mig in i huset.
Stackars maken som gick hem med barnen. En vardagshjälte - helt klart!

Har haft en lång dag på jobbet och inte lär den bli kortare i morgon.

Saknar barnen så fruktansvärt när jag jobbar.
Lillebror går bättre och bättre. Fler och fler steg för var dag som passerar. Och jag känner som att jag missar det mesta! Tragiskt! Snart springer ha bäl ifrån mig utan att jag fattat att han går utan stöd. Storebror treårs trotsar för fullt. Könns som att det är ännu värre för att jag inte är hemma. Det och att det är en liten tjej i hans närhet som gråter/skriker/tjurar så fort något inte blir exakt som hon vill när hon vill... Det är ju lätt att ta efter andras olater. Han är ju i den åldern att alla metoder måste provas. Inte för att det funkar för honom, det blir bara lite jobbigare för mig och maken.

I helgen är jag ledig. Skönt att ha en riktigt kort vecka så här. Jag känner att jag behöver det just nu.

Imorgon börjar allvaret igen

Publicerad 2008-11-18 22:44:30 i Allmänt,

Snart dags att sussa. Bara en snabb uppdatering först.

Har varit och hälsat på hos väninnan idag när barnen var hos dagmamman. Det krävs nästan att jag hälsar på henne på jobbet för att vi ska få barnfritt...
Med andra ord har vi fullt upp båda två!

Men idag fick vi en chans att prata lite utan en massa "mamma!, "mamma", "mamma". Faktiskt riktigt trevligt att få göra det med.

Imorgon går jag på min super långa arbetsvecka... Hela tre dar jobbar jag. Det är nästan så man skäms.

En annan härlig sak är att barnbidraget närmar sig och strax därefter lönen!
Äntligen.

Dags att börja ladda för julen med andra ord.

Slapp dag

Publicerad 2008-11-17 14:31:23 i Allmänt,

Det blev en slapp dag. Bestämde mig för att man kan behöva det ibland. Mest för att jag inte känner mig riktigt motiverad att vara super effektiv idag. Har bara myspyst med barnen hela dan. Inte helt fel det heller.

Nu är lunchen avklarad och lillebror ska vila en timme eller så.

Ikväll är det jul kick-off på jobbet med besök från Hk. Åker så fort maken kommer hem. Skulle hellre vara hemma och mysa med maken och barnen men det blir säkert trevligt och intressant på jobbet också!

God morgon måndag.

Publicerad 2008-11-17 10:22:15 i Allmänt,

Trodde en liten stund tidigt i morse att jag kanske skulle kunna få sovmorgon. Bara en liten.
Jo, just det!
Kanppast troligt.

Lillebror var snäll nog att sova ända tills maken var uppe på benen så jag slapp springa omkring som en yr höna för att fixa välling mitt i natten. Det är jag tacksam för.
Men när maken skulle till att åka till jobbet vaknade storebror, som av en väckarklocka, och krävde frukost. Maken var gullig nog att fixa en flaska välling till honom. Men den obligatoriska andra flaskan tio minuter senare var det bara att kliva upp och fixa.

Optimist som jag är var jag snabbt tillbaka under täcket för att åtminstonde få dra mig lite.
Jo, jag trodde ju det...
Var självklart tvungen att kliva upp och ringa bilfirman. Vi lämnade tillbaka lånebilen igår och det är ju bra att man meddelar den som lånat ut den att bilen står på parkeringen nu...

Så nu sitter jag här och dricker kaffe och funderar på om jag ska mysa och vara lat hela dan eller om jag ska vara effektiv och duktig och se till att jag får en massa gjort...

Vad tycker ni?
Effektiv och supermamma eller myspys och vila efter sex intensiva dar på jobbet?

Oj, vad super effektivt.

Publicerad 2008-11-16 21:07:08 i Allmänt,

Vad man kan hinna mycket om man bara vill...

Efter jobbet i kväll har vi.
Lämnat tillbaks en lånebil.
Lagat mat och ätit.
Dukat av och plockat undan.
Startat en tvätt.
Vikt tvätt.
Dammsugit köket och hallen.
Bytt lakan i sängen.
Dammsugit vårt sovrum.
Nattat barnen.
Fyllt på fågelmaten och testat en ute timer.

Tänk vad man kan hinna om man bara sätter fart. Oftast är vi lite bekväma och inte alls så super effektiva, men man kan inte vara på topp jämt

Så var arbetsveckan slut!

Publicerad 2008-11-16 20:56:43 i Allmänt,

Äntligen!
Visserligen skönt att vara tilbaks på jobbet efter att ha varit sjukskriven i över en månad. Men att starta med sexdagars vecka var kanske ingen höjdare...
Men nu har min snälle chef gett mig inte bara måndag ledigt utan tisdag också!
Hurra!
Så nästa vecka jobbar jag bara ons-fre. Oj vad jag borde kunna få mycket gjort...
Dags för the och film mys med maken

"Du skojas..."

Publicerad 2008-11-15 08:47:56 i Allmänt,

Storebrors nya favvo uttryck! Tveklöst!

Han är inne i den härliga fasen av aldrig sinande frågor. Han frågar om allt. Och jag menar verkligen allt!
I en av kökslådorna har vi saxar. Inte helt ovanligt kan jag tänka mig. Det är saxar i lite blandat utförande. Olika storlekar och olika färger på handtagen. Inte heller helt ovanligt kan jag tänka mig...

Morgonens stora fundering för storebror har varit. "Vad gör du med den röda saxen mamma?"
Helt seriöst.
Ööööh... Klipper saker. Räcker INTE som svar!
Klipper vad?
Öööööh.... kanske påsar som har knutar som inte går att öppna...
Du skojas...
Ööööh... nää...
...Jo, du skojas!

Hmm. Jag fattar inte vad som är så svårt att tro på. Det är inte som att jag sa att jag klippte ut månen från himlen varje kväll, eller lagade gröt med den... Både de alternativen kanske hade varit lättare att tro på, vad vat jag...

God morgon

Publicerad 2008-11-15 08:20:43 i Allmänt,

Så var det äntligen lördag... För många en efterlängtad dag när man myser med familjen och gör en massa roligt...

Själv ska jag jobba!
Hela helgen!
Ingen rast ingen ro!
Jag är i och för sig ledig på måndag. Men då ska jag till jobbet på jultallrik. Trevligt mingel med en massa kollegor.

Idag har jag lovat agera buss åt två väninnor som inte har vinterdäck. Blixthalka ute och hot om att bussarna kan komma att stå stilla. Men jag ska minsann ut och köra jag, vansinne!!!

Nåja. En rejäl mugg med svart kaffe och sedan är man redo för det mesta. Hoppas jag...

Snabb update!

Publicerad 2008-11-13 22:01:19 i Allmänt,

Oj, vad lite tid det finns. Att den ska måsta vara så begränsad...

Besöket från HK blev ju intressant. Han valde att vara mystery shopper och bara kolla in butiken och personalen... Vilken en, presenterade sig inte ens denna gång. Tur att vi var beredda och inte behövde oroa oss;-)

En massa plock på jobbet hela tiden. En massa små strul att reda ut och en massa städande hela tiden.
Blir skoj på måndag när vi får höra och se vad alla tycker om vår butik. Alla leverantörer och kollegor som besökt oss säger att vi har en så fräch och städad butik. Att det är roligt att komma till oss därför. Hoppas kollegorna på måndag tycker detsamma. Bra idé att ha jultallrik redan nu. I slutet av december är det nästan för sent. Då har man ju hunnit lessna på det mesta av innehållet...

Nu är det Hells kitchen. Ett tv måste!

Snålt med bloggande

Publicerad 2008-11-11 22:24:18 i Allmänt,

Så var det igång igen. Ekorrhjulet alltså.
Det blir inte mycket tid till bloggande när jag jobbar. En snabbis på morgonen om det flyter på och en kort update på kvällen, det borde jag i alla fall hinna med...

Har jobbat första arbetsdagen eftersjukskrivningen. Det gick bra, visst har det gjort lite ont men mest har det varit ok. Om jag låter bli att slå i tummen hela tiden så blir det nog bättre.
Det har varit storstädning på jobbet. Alla har dammat, dammtorkat och fixat prisskyltar hela dan. Jag har i och för sig inte dammtorkat så mycket eftersom jag inte kan blöta ner bandaget men oj vad jag har fixat med annat.
Imorgon får vi se om vi får godkänt, då kommer storbesök från huvudkontoret.

God morgon

Publicerad 2008-11-11 08:47:44 i Allmänt,Så var det dags att åka till jobbet!
Jag längtar dit efter så lång frånvaro. Känner mig jätteladdad.
Kommer säkert att vara slutkörd ikväll, men jag hoppas jag har samma drive imorgon.

Ha en härlig dag alla glada!

God natt

Publicerad 2008-11-10 23:14:47 i Allmänt,Nu är det dags att sova.
Vill ju vara hyfsat utsövd första arbetsdagen på över en månad, nästan en och en halv...
Lite nervöst också.
Tur att jag haft tjänsten så länge att jag itne behöver fundera på om jag kommer ihåg hur man gör...

Nåja, nu ska jag se till att få min skönhets sömn.
Hoppas lillebror sover hela natten också.
Natti natti.

Första stegen!!!

Publicerad 2008-11-10 22:54:14 i Allmänt,Idag, strax före nattning, gick lillebror för första gången!!!
Så stort!
Så underbart!
Så härligt att få se!
Så stolt i mammahjärtat!!!

Han har tagit något enstaka steg, nästan av misstag tidigare, men nu gick han!!! Flera steg!!! 3, 4, 5 steg i taget. Mellan mig, pappa och storebror. Ramlade in i famnen på oss, reste sig och fortsatte till nästa!
Jag har varit lite rädd att jag skulle missa när han gick första gången eftersom jag har de arbetstider jag har. Jag menar, oddsen var inte på min sida om man säger så...
Men jag fick vara med!
Både det första enda steget.
De två, tre av "misstag".
Och nu när han medvetet släppte taget och gick!!!

Jag är så gad!
Lycklig!¨
Att få vara med, se barnens utveckling.
Följa deras steg dag för dag.
Det är lycka!

Läggdags

Publicerad 2008-11-10 19:30:25 i Allmänt,

Nu är barnen nybadadeoch nyduschade. De tycker jättemycket om att bada. Men de gillar inte den efterföljande duschen. Den man blir ren av liksom... Det är dock bara att stå ut för dem.

Nu ska det bli mysigt värre att lägga sig i sängen och snusa i deras hår under nattningen.

Välling, saga och sömn är vad som står på tur för mina små älsklingar.

Dags att börja jobba igen

Publicerad 2008-11-10 19:12:20 i Allmänt,

I morgon börjar allvaret igen!

Efter att ha varit sjukskriven i över en månad så ska jag tillbaks till jobbet. Känns nästan lite nervöst. Det är ju ett tag sedan nu. Trodde dessutom att jag skulle få mjukstarta med att bara jobba till 17:30, men det blir 19:15 pga av sjukdom... Vad ska man säga.
Fullt pådrag på jobbet. Det kommer besök från huvudkontoret både denna och nästa vecka. Puts och stuts som göller. Precis som vanligt, bara lite mer;-)

Jo. Jag öerlevde tandläkarbesöket idag... Med nöd och näppe. Plånboken och budgeten avled dock på plats...

Dags för tandläkaren

Publicerad 2008-11-10 11:40:57 i Allmänt,

Nu har jag fått ha sovmorgon. Det tackar jag varmt för. Och det är dags att jag gör migi ordning för attåka till tandläkaren. Önskar att jag slapp. Så är det varje gång. Avskyr verkligen att gå till tandläkaren. Kan inte hjälpa det!

Och det blir inte bättre när folk säger "Ja men du som fött barn! Det gär ju inte alls lika ont. Klarar du att föda barn är tandläkaren ingenting. Sluta fjanta dig..."

Jag vill bara klargöra en sak. Förlossnings smärta är unik. Det går inte att jämföra med annat. Och man "klarar" inte att föda barn. MAN HAR INGET VAL!!! Det finns stunder under förlossningen när man inser att man inte klarar det. Man kan inte och vill inte, men man måste.
Dessutom kommer det en underbar belöning i form av världens sötaste bäbis. Fråga vilken mamma som helst. Hon har garanterat fått världens sötaste bäbis.

Tandläkaren ger "belöning" i form av hutlös nota och tom plånbok. Var är glädjen i det? Jag bara undrar?

Tandläkaren

Publicerad 2008-11-09 17:48:25 i Allmänt,
Dags att ta sig dit då. Har ändrat den här tiden säkert fyra gånger pga sjukdom hos endera mig eller barnen. För att inte tala om förra tiden hos tandhygenisten, den sköt jag på i säkert tre månader innan jag lyckades ta mig dit...

Den här gången får maken vara hemma och vabba för att jag ska få det att gå ihop. Sånt är livet.

Helst skulle jag avstå från att gå, men nu när det närmar sig jul är det nog lika bra att ta den tid som finns. Tyvärr hamnar utgiften på buffert kontot den här månaden. Vi brukar ha så det räcker till såna här utgifter i normala månads budgeten, men den här månaden är det lite tight... Men det är ju därför man har en buffert.

Jag med min tandläkarskräck har i vanlig ordning helt låtit bli att anteckna tiden någonstans. Istället kommer det ett förträffligt sms från tandläkaren att jag har tid i morgon och vilket klockslag. Ett bra sätt att slippa lite ångest. Jag mår illa bara jag ser i almanackan att jag ska dit om en vecka så det här funkar bättre för mig!

Farsdagspresent...

Publicerad 2008-11-09 11:39:14 i Allmänt,


Maken fick en hjälm i farsdagspresent. Han måste ju ha en för att kunna åka skridskor med storebror. Nya skridskor köpte han själv veckan som var. och om vi har lite flyt så får vi tag på ett par till bonusgrabben också nästa helg på bytesmarknade.

Hmmm....
Man kan undra vem som är gladast för presenten. Maken eller pojkarna?

Jag är i alla fall rätt nöjd. Så länge han åker skridskor kan jag nöja mig med att titta på.
Imorgon är det dags för skridskor med dagmammegruppen egen, skoj för storebror!

Farsdag!

Publicerad 2008-11-09 10:13:17 i Allmänt,Grattis till maken på farsdag!
Och till pappa så klart!!

Maken firar farsdag med att ha feber. Han ligger till sängs med över 38° i feber. Visst han skulle ha haft sovmorgon ändå, men nu blir han nog kvar i sängen större delen av dan.

Vi ska gå upp och väcka honm med present och teckningar om en liten stund.

Jag brukar alltid komma och hälsa på på farsdag, men inte i år. Lite typiskt. Pappa såg till att vi fick en lånebil medans våran är på verkstad, men jag kan ändå int ekomma och hälsa på. Jag kan inte sätta in lillebrors bilstol i lånebilen, de passar inte ihop. Dessutom är maken sjuk... Jag får ringa honom och gratta istället. Och gottgöra fiaskot senare, när alla är friska och vi har en bil vi får plats i.

Men idag ska jag ta hand om maken så han slipper känna sig så krasslig...

God morgon

Publicerad 2008-11-09 10:01:46 i Allmänt,


Det här hade varit en bra start på dagen. Jag fick nöja mig med en slät kopp bryggkaffe. Inte helt fel det heller...
Hann inte med att blogga igår, helgstress som vanligt...

Var ute och shoppade lite igår. Farsdagspresent till maken... Plus Ica Maxi. Alltid lika skoj.. NOT! Man blir alltid så fattig i kassan. Varje gång! Samma känsla som att betala räkningarna, nästan.

Sedan var jag in en sväng på jobbet. Jag har ju inte varit där på en och en halv månad. Sjukskriven som jag har varit. Det verkar som att jag är efterlängtad. Enkollega har fått sluta medans jag har varit borta, och vi var lite kort om folk redan innan... Så nu går de på knäna. Men jag ska försöka jobba på tisdag. Bara hoppas att jag klarar av jobbet också. Det gör fotfarande ont i tummenom jag stöter i den. Men är jag lite försiktig och tar det lugnt så borde det funka.

Nu sitter jag och dricker mitt kaffe medans storebror och bonusgrabben spelar spel. Lillebror har fullt upp med sin klosshink. EN soft söndag morgon med andra ord.
MYSPYS!!!

BIL F-N!!!

Publicerad 2008-11-07 11:00:52 i Allmänt,
Jaha, så var det dags igen då. Lagom till att julen närmar sig med stormsteg.
Så typiskt!!!

Var ute och åkte igår eftermiddag/kväll. Första gången på en månad jag lämnar hemmet själv. Svönger in på en parkering, tycker det låter lite konstigt men precis då svängde det in en till bil bredvid mig. Optimist som jag är tänkte jag självklart att det var den som lät...
Knappast!

När jag ska ta bilen och åka hem. Det låter en hel massa så fort jag rör ratten. Stannar så fort det går. Tittar där jag stått parkerad.
Självklart!!!
En stor oljefläck!
Det droppar efter bilen...

Ringer maken. Alldeles som att han kunde göra något. Han sitter ju hemma med barnen två mil bort. Och jag har familjens enda bil.

Det slutar med att min pappa med fru kommer för att hjälpa mig. Maken lyckas få tag på svärföräldrarna så att de är barnvakt och skjusar ut honom också.
Fullt pådrag med andra ord.
Vi drar bilen till verkstan för att den ska vara på plats till idag.

När de har tid att titta på bilen?
Om 10 dar!!!
Tack då.

Som tur är har min pappa lite kontakter efter att ha köpt ett antal firmabilar så han lyckas få fram en lånebil till oss. alltid någon ljusning...

Äntligen klar!

Publicerad 2008-11-06 14:01:18 i Allmänt,

Badrummet är klart!
Helt klart!
Både klart och rent!

Jag lyckades minsann torka av ALLA ytor i hela badrummet, tur att det är litet! Alla väggar och hela golvet och till och med fönstren är avtorkade!

Och jag har fått duscha i det sprillans nya badrummet!
Så skönt!
Och så mycket enklare än att behöva trängas med skötbordet och krångla med att få plats i badkaret med alla basrnens leksaker... Mycket smidigare med egen dusch!!!

Då ska väl maken bli glad hoppas jag. Han har inte heller uppskattat 50-tals badrummet så där super mycket under den här tiden.
Samtidigt är vi väldigt glada att det rummet är så pass fräscht eftersom att det är det hela familjen tvingats använda under renoveringen.

Dagis i morgon!

Publicerad 2008-11-06 11:35:09 i Allmänt,

Imorgon ska minsann storebror få gå till öppna förskolan med de andra dagbarnen. Det är mäjligt att han fortfarande har lite röd hals. Men nu är han så pass pigg att det bara är bra för honom att komma ut och få rasa av sig lite...
Dessutom har de sagofest imorgon. Alla barnen ska få klä ut sig och ha skoj.
Vi har hittat et slag batman kostym till storebror som han gillar helskarpt. Ska bli roligt att få se korten sedan...

Godmorgon!

Publicerad 2008-11-06 10:33:01 i Allmänt,

Har haft en liten sovmorgon idag. Eller, sovmorgon och sovmorgon... jag låg kvar i sängen och myste medans barnen lekte och pladdrade på bredvid mig. Mysigt värre!!!

Dagen stora projekt: Städa det nyrenoverade badrummet!!!
Jag ska prova i alla fall. Med tejpad handske så inte tummen blir blöt borde det funka. Det skulle vara så roligt att få överraska maken med ett fräscht badrum när han kommer hem. Det är inte en sekund för tidigt som vi får flytta ut ur
50-tals badrummet... Det är ok för barnen att bada i men lite väl slitet för att hela familjen ska trivas...

Sedan skulle jag tycka att det vore jätte kul om jag kunde åka iväg en sväng i efermiddag och handla en farsdags present till maken. Han säger hela tiden att han inte vill ha någon, men jag tycker ju att det är roligt att ge!

Det vore ett bra slut på veckan att bli helt klar med badrummet och kanske få påbörja nästa projekt...

Natti natti

Publicerad 2008-11-05 23:26:55 i Allmänt,

Nu är det dags för mig att gå och sussa snart.
Ska drömma härliga inredningsdrömmar.

Nu när fuktskadan i badrummet är helt klar och fuktskadan i gillestugan bara ska spacklas och målas så börjar jag se ett slut på livet i kartonger.
Vi har bott här sedan januari och nu vill jag verkligen få ordning på allt. Packa upp varenda pinal och börja med detaljerna.
Nu vet, det där som ger lite extra stämning. Vackra tavlor, barnens teckningar, foton, levande ljus och kuddar i soffan. Sånt smått och gott...

Hmmm. Finns massor av idéer....

Badrummet är klart!!!!

Publicerad 2008-11-05 23:23:15 i Allmänt,Jag är sååå glad!
Det är helt underbart!
Allt är klart. Golv, väggar, VVS, you name it! Och nu har elektrikern gjort sitt också!
Dessutom fick vi ordning på elen i köket efter vägg rivningen. Det har varit ett projekt i sig det med. Lyskontakten som hängt och dinglat från taket och inte ett enda väggurtag... Inte illa det heller!

Nu ska vi bara städa badrummet så kan vi börja använda det igen.
Härligt!!!
Hela övervåningen skulle väl behöva saneras om vi ska vara ärliga. Byggdamm överallt. Och de vanliga dammråttorna har fått växa till sig ordentligt. Det går helt enkelt inte att hålla den nivå man vill när man bor på en byggarbetsplats.

Samma gäller väl köket och hallen. Men där har vi envisats med att hålla samma nivå som vanligt. Plus att det fortfarande är ett pågående projekt så lite tolerant får man nog vara.
Ska försöka få det hyfsat till jul och sedan ta itu med den delen i vår.

Jag har ju gett mig den på att gillestugan är nästa projekt som ska bli klart. Mest för att jag vet hur vi ska få klart det själva, utan hjälp. OCH att jag vet att det inte kommer att kosta lika mycket...

Bloggen som läsarna glömde

Publicerad 2008-11-05 11:35:11 i Allmänt,
Så känns det här just nu.
Mina läsare verkar ha tappat bort mig.
Statistiken är ett minne blott.

Från att ha haft ett antal trogna läsare, har det verkat som i alla fall. Har de flesta bara droppat av.
Inga kommentarer.
Inga ledtrådar.
Ingen större förändring i bloggen som kan ha orsakat det hela...

???????

Visst, det är så att jag skriver för min egen skull. Men det hindrar inte att jag tycker att det är insporerande att ha läsare.
Ju fler läsare desto fler inlägg.
Det är bara så. Märker jag att det är många som klickar in på bloggen och som återkommer flera gånger på en dag, ja då vill jag ju att dessa läsare ska mötas av nya uppdateringar så ofta som möjligt.

Lämna gärna en kommentar.
Vad ska en bra blogg innehålla?
Vad gör att ni som läsare kommer tillbaks?

Och nej; jag kommer inte att ändra på vem jag är för att få läsare.
Jag är bara nyfiken på vad som drar...

Det rör på sig...

Publicerad 2008-11-05 11:24:54 i Allmänt,

Nu har elektrikern åkt iväg för att käka,men sedan kommer han tillbaka och gör klart både i badrummet och i köket.

Redan nu har vi lampa i taket och paxfläkten sitter på plats. Ny termostat till golvvärmen har vi också. Det är bara kontakt till paxfläkten kvar att fixa tror jag. Och en jordfelsbrytare till proppskåpet. Det fanns tydligen inte fast att det fanns golvvärme i badrummet tidigare också... Märkligt... Och farligt!!!
Det känns skönt att det blir riktigt byggt den här gången.

Med tanke på saker som upptäckts under resans gång känns det nästan skönt att det bliev en fuktskada. Tur att det hände nu, innan det blev ännu värre liksom...

Nåja.
Om jag bara klarar av att städa badrummet under dagen så kan vi börja använda badrummet redan ikväll!!!
Snacka om efterlängtat!

God morgon

Publicerad 2008-11-05 08:15:44 i Allmänt,

Onsdag.
Lill lördag.
Fortfarande sjukskriven...
Men på tisdag är jag tillbaks på arbetet... Hoppas jag.

Nu har jag fått sällskap också.

Storebror är röd i halsen och otrologt trött. Var till doktorn igår och hon konstaterade att det är virus. Med andra ord är det bara att vänta ut eländet.

Lillebror är också röd i halsen...
Och har öroninflammation (oj så ovanligt)...
Och är prickig... Misstänkt "röda hund"...
Jojomen, så pass ovanligt att vår rutinerade BVC sköterska kom springandes bara för att få se utslagen. Inte för att det är någon fara när man är så liten som lillebror, nej bara för att hon aldrig sett röda hund förut.
Nu tror inte BVC sköterskan att det är röda hund utan bara en infektion i kroppen som gett ett extra symptom. Doktorn däremot menar att det ser ut som röda hund så man kan inte vara säker.
Vi tog blodprov bara för att det kan vara bra att veta.
Det är så ovanligt i Sverige att de knappt visste vart blodprovet skulle skickas uppe på lab på sjukhuset. Bara en sån sak.
Spännande.

Tänk tiden före barnen. Då var "spännande" ett ord man använde för att beskriva en bra bok eller en film...
Nu handlar det mest om barnens feber, teckningar, fantasi och förstås deras prickar...

Dags för finalen!!!

Publicerad 2008-11-05 08:05:38 i Allmänt,

Den saknade elektrikern har kommit till rätta.
Ringde igår och ska komma idag!
Så ikväll är badrummet klart!
Äntligen!
Super!
Jag blir alldeles salig bara jag tänker på att ett projekt äntligen blir klart!!!

Kan tyckas lite löjligt, men att vara en familj på fem och bara ha ett badrum (från 1956) är inte lätt!
Sedan är det saken i sig.
Blir ett projekt avklarat så ger det energi att ta tag i nästa.
Som det är nu händer det ingenting - någonstans!

Artig liten kille

Publicerad 2008-11-04 10:21:23 i Allmänt,

Storebror mötte ju dagbarns gänget igår i ishallen efter en veckas ledighet.
Han går fram till en flicka något yngre än han själv.

Hej NN trevligt att se dig.

Flickans pappa var tvungen att be honom upprepa vad han sagt, vilket de artige gossen gjorde, sedan brast pappan ut i gapskratt och tyckte att ja, det var ju bra...

Kvällen ägnade storebror åt att vara tre år, och inte alls så artig...

Vackert väder

Publicerad 2008-11-04 10:18:09 i Allmänt,

Vackert väder och sjuka barn.

Känns som att jag skrivit det här förut...

Tid hos doktorn om en timme, dags att göra oss i ordning, det tar ju 60 min att komma dit också.
Lillebror för misstänkta öron.
Storebror för elak hals.

Inte ofta det händer, men nu änskar och hoppas jag att jag har fel.

Orolig natt

Publicerad 2008-11-03 11:27:59 i Allmänt,

Minst sagt!

Lillebror har inte sovit mer än en kvart i taget sedan halv två tiden!
Det i sin tur innebär att jag inte har sovit mer än tio minuter till en kvart i stöten jag heller!!!
Trött?
Skojar du!!!

Storebror har precis haft sin skridsko premiär!
Han tog sig ut på isen på eget initiativ.
Kom mitt ut på plan, på nåt sätt - ramlade - låg kvar...
Snacka om bambi på hal is.
Han kravlade in till sargen och deklarerade bestämt att han åkt klart.

Nyslipade skridskor och allt. De fick han slipade minuterna före premiären, som ett riktigt proffs minsann.
Hoppas han inte är helt avskräckt, det vore synd.

Storebror är med dagmamman och jag och lillebror tänker minsann sussa lunch nu. Båda två!

Så var helgen nästan slut

Publicerad 2008-11-02 23:04:11 i Allmänt,
Bonusgrabben är hos sin mamma.
Mina två monster sover sött.
Maken håller på att förbereda sig för morgondagens arbete.
Jag borde fixa och dona inför morgondagen jag med, men orkar inte riktigt.
Vet att jag får ta smällen imorgon istället men sånt är livet.

Det blir en spännande dag i morgon.
Storebror ska få åka skridskor för första gången. Så spännande. Hoppas att han tycker det är roligt.
Jag tror faktiskt att jag ser fram emot det mer än han gör. Även om han verkar se fram emot det han med...
Vi ska gå lite tidigare till ishallen för att få hans skridskor slipade innan han går ut på isen. OM han går ut på isen.
Allt för att han ska tycka att det är lite skojigare.

Slutet närmar sig...

Publicerad 2008-11-02 12:23:19 i Allmänt,

Nåja. Riktikgt så dramatiskt är det inte.

Höstlovet närmar sig sitt slut.

Söndag idag och imorgon är det dags för dagmamma och arbete. För maken och barnen i alla fall. Själv blir jag hemma en vecka till för tummen. (Ja, det är ett himla tjat...)
Känner att jag kan använda handen mer och mer. Frågan är bara hur det känns utan bandage. I värsta fall får jag ha ett skydd på tummen när jag börjar jobba. Jag vill INTE stana hemma längre än nödvändigt!!!

Snön ligger fortfarande kvar på tomten, otroligt nog. Det är inte något snödjup att tala om men det är vitt ute!
Maken ska ut och fortsätta höststädningen av förråd och carport, ska skicka ut killarna med varsinn pulka medans han är ute. Visst, gräsmattan kommer att ta stryk men vem bryr sig. Vi måste ju ändå köpa matjord och så gräs till våren och återställa tomten efter vårens dränering. Snön bör väl ändå se till att det sjunker undan så att vi får dit jorden...

Alla helgons dag

Publicerad 2008-11-01 16:46:27 i Allmänt,
Inga ljus på min mormor opch morfars grav i år.
De hade helt klart hållt med om att det inte gick osh att det inte är hela världen. Sjuka barn måste gå före!
Och jag kan inte kära bil med en hand så jag kan inte fara iväg själv heller.
Men lite skär det ändå i hjärtat. Jag brukar alltid tända ljus till dem. Min mamma har ingen bil ljust nu så hon har svårt att ta sig till graven hon med ås nu är nog risken att graven är helt mörk äverhängande.
Sorg i mitt hjärta!
Och många ljus här istället.
Och massor av tankar!!!

Små sjuklingar

Publicerad 2008-11-01 16:39:20 i Allmänt,

Så mycket för vår myslördag.

Storebror tog i så han höll på att spricka och fick 40° feber!
Lillebror ville intre vara sämre så han är uppe i 39° han med, stiger säkert innan kvällen är slut...

Bonusgrabben och maken är ute och far, en massa ärenden som blivit mer och mer akuta. Lite egentid för dem är heller inte helt fel.
Den planerade hemmagjorda pizzan blir inställd pga sjukdom och tidsbrist. Istället blir det hamburgare till barnen och thaimat till de vuxna. Inte helt fel det heller...
Pizzan blir myslunch imorgon innan bonusgrabben ska hem till sin mamma.

Så det blir lördagsgodis med alvedon till de två minsta och en massa sjukpyssel för de vuxna. Bonusgrabben hade feber i två dagar tidigare i veckan så han håller sig nog frisk nu. Tv och film mys för grabbarna hela kvällen.
Själv tänker jag titta på sex and the city filmen som ligger o hyllan och väntar på att jag ska få lite tid över, hyrde den i tisdgs och har inte hunnit se den än.
Hmmmm, kan det ha något att göra med att vi är småbarnsföräldrar... (att jag är handikappad för tillfället bidrar säkert det med...)

God morgon

Publicerad 2008-11-01 09:05:22 i Allmänt,Äntligen lördag!

Fast egentligen vill jag inte alls att det ska vara lördag redan. Det innebär ju att lovet närmar sig sitt slut och arbetet närmar sig för maken. Tycker han skulle vara hemma nästa vecka också. Det är så härligt att ha hela familjen hemma. Myspysigt!

Jag blir hemma nästa vecka också. Är sjukskriven till den sjunde för min tumme.
Jag längtar tillbaks till jobbet!
Är så fruktansvärt less på att vara hemma nu.
Visst jag tycker det är jättehärligt att få träffa barnen hela dagarna och få äta middag med familjen istället för alldeles själv vid åttatiden när barnen sover.
Men jag har haft det så trist!
Inte kunnat göra någonting, inte ens kunnat ta bilen och åkt iväg en sväng, eller fönstershoppat, eller städat, eller lagat mat eller... någonting över huvud taget!

Men nu är det väl lite bättre i alla fall.
Lyckades laga mat till familjen igår. Helt själv. Vissligen kan jag inte finhacka något än och jag måste fortfarande skydda tummen, men det gick!
Och idag har jag lyckats byta blöja på lillebror utan att börja gråta. Ja, jag grät inte över tummen i alla fall.
Bandaget är så pass litet nu att jag får in handen i engångshandskar och det verkar ha läkt rätt bra eftersom att det inte gör allt för ont att använda handen.
En ljusning skymtar!!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe till nätversionerna av morgonblaskorna.

Småfåglar

Publicerad 2008-11-01 08:51:58 i Allmänt,Maken har satt ut fågelfrön och talgbollar.
Snällt av honom. Han är nya favoriten hos grannskapets småfåglar.
Tveklöst!

Det verkar som att det bara är vi som satt ut frön och talgbollar, åtminstonde om man tittar på fåglarna...
Tittar man in på grannarnas tomter verkar det som att så gott som alla är lika frikostliga som vi är.

Men som sagt, tittar man på fåglarna så är det oss de gillar!
Igår srod jag i fönstret och tittade på aktiviteten. Vi hade tio till femton fåglar som turades om att käka, de hade kösystem på fågelmataren.
Hela automaten är tömd, den sattes upp igår eftermiddag och nu är den tom.
Dessutom sitter talgoxarna kvar i syrenbusken och verkar vänta på att vi ska få fingrarna ur och fylla på.
Grannen som satt upp ett jättefint fågelbord format sm ett litet rött hus har inte alls samma trafik som vi har med vårt tråkiga "rör" som bara hänger där.
Men å andra sidan, hans är nog inte lika arbetssamt, eller tomt...

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela