småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Dags att jobba

Publicerad 2009-03-31 08:39:30 i Allmänt,

Nu börjar kroppen gå till sig efter tidsomställningen, det är bara normalt kämpigt att komma upp på morgonen. Idag ska dessutom hela familjen med. Vi har ju bara en bil och den behöver maken under dagen så alla killarna ska skjutsa och hämta mig idag.

Lillebrors värden var inte alls bra. De har sjunkit till 32 från 52. Det var en överraskning. Jag var inte alls förberedd på att det kunde gå ner igen. Doktorn säger att det brukar inte gå hela vägen ner till 10, men han kan inte lova något. Han vet helt enkelt inte. Tydligen lever trombocyter sitt eget lilla liv. Spännande värre. Skulle egentligen vilja ha det lite tristare och stabilare om man säger så... ;-)

Bara att vänta och hoppas igen då. Som doktorn sa, man får se det från den ljusa sidan. Han har har ju i alla fall 32 miljarder blodplättar, per liter! Så han är ju inte helt utan... Visst det ska vara runt 200, men ändå...

Dags att klä på alla och fara. Får se om jag hinner blogga mer idag.

Solen skiner mot en klarblå himel idag. Så passa på och njut alla som kan!

Dubbel besök hos doktorn

Publicerad 2009-03-30 13:26:54 i Allmänt,

Fast egentligen var vi ju inte hos doktorn. Men båda pojkarna har varit hos olika skäterskor båda två... Lillebror har varit och tagit blodprov, igen! Och storebror har varit på sin fyra års koll. Lillebror är så duktig när han ska ta prover. Idag skrattade ha till och med till när han blev stucken... Hmmm, lite märklig är han nog ändå... ;-)
Storebror gled igenom alla sina tester rent glänsande han med. Han såg bra, hade bra balans och BMI var också bra. Dessutom ritade han sin allra första gubbe!!! Snacka om stolt mamma!!!
Nästa måndag ska storebror på hörselkoll också. Vi får se om ha klarar av det med. Där kan jag nog veka lite, han verkar ju mest höra det han vill... Vi kanske får boka om den kollen beroende på vad doktorn på sjukhuset säger om lillebrors värden. Det måste trots allt gå före allt annat just nu. Och jag kan inte ta med båda killarna när stoerbror ska göra sin hörselkoll. Han kommer aldrig att kunna koncentrera sig om lillebror är med.

Lunchen är avklarad för en stund sedan och lillebror ligger och vilar. Storebror vill se en film så jag har fått den här stunden vid datorn.

Nedsläckt igår?

Publicerad 2009-03-29 19:19:05 i Allmänt,




Vi hade tänkt släcka ner igår... Men det blev inte riktigt så. Barnen skulle nattas och är mörkrädda. Sorry - men det går före! När barnen väl kommit i säng och jag började släcka ner eftersom så hade det redan gått 45minuter av den utsatta timmen... Så kan det gå.

Vi tröstar oss med att vi släcker ner de flesta lampor när barnen går och lägger sig för att få ha tända ljus istället:-) Plus att vi sällan har mer än någon lågenergi lampa i fönstren i de rum vi inte är i. När det är mörkt det vill säga. Så jag har inte direkt dåligt samvete över att vi missade själva manifestations timmen igår. Kommer att bli lättare att haka på sånt här när barnen är större så man kan förklara varför man gör saker för dem.

Vi kommer att släcka ner ikväll med, precis som andra kvällar... Och jag tror att det bara finns 1-3 vanliga glödlampor i hela huset!

Sommar???

Publicerad 2009-03-29 14:23:45 i Allmänt,

Så är det sommartid då. Svårt att tänka sig när det är meterdjup snö över hela tomten. Våren känns riktigt långt borta just nu. Hoppas på lite (mycket...) töväder inom kort.

Hela dagen känns upp och ner. Barnen fick frukost sent enligt klockan så lunchen blev mellis och nu satsar vi på riktig middag istället. Man måste få fuska ibland. Och det känns som att huvudsaken är att vi kommer i fas med klockan igen. Det är ju tyvärr så att det är den lilla manicken som styr det mesta i livet.

Till middag ska jag göra bonusgrabben glad. Det blir köttfärssås och spagetti, hans favvo mat hemma hos oss. Storebror får helt enkelt gilla läget. Han har andra favvo rätter. Lillebror däremot lär äta med glädje.

Lördagsgotta!

Publicerad 2009-03-28 19:18:14 i Allmänt,

Vi var och såg star wars figurerna live... Killarna är mycket impade. Super lyckat med andra ord. Sedan hann vi till och med hälsa på morfar innan vi åkte hem. Det gör vi alldeles för sällan egentligen. Vilket  har till följd att vi ofta stannar längre än vi från början tänkt... Det blev lite sent innan vi kom hem så det blev lite helfabrikat till middag. Oj vad nyttig man känner si när man kör McDonalds till lunch och potatisbullar till middag. Detta plus att killarna ska ha sitt lördagsgodis...
Ja, ja... Det är som tur var bara lördag en gång i veckan...

Lördag

Publicerad 2009-03-28 09:48:35 i Allmänt,

Sovmogon? Jovisst... Fick "sova" till halv 9, sedan var det dags att kliva upp. Nu är frukost och morgon lek avklarat. Ska bara få på alla barnen kläder och sen ska vi åka till köpcentrat. Lönehelg = jippo helg. Allt för att få ut barnfamiljerna. Våra barn har fått nys om att det ska vara star wars tema så min och makens lugna helg är körd... Bara att ställa upp.

Det är åtminstonde härligt att se barnens ögon lysa upp av glädje när de får göra såna här saker. Annars skulle det knappast vara värt det...
 
Får se om jag får nåt mer blogg tillfälle i helgen. Lite stressat och ovant när vi har tre barn hemma. Man glömmer lätt bort att räkna med den extra tiden allt tar. Ungeför som när lillebror kom. Man är så inkörd på rutiner att man blir helt ställd när de ändras och blir störda... Alltid en halv dags inkörning.

Ha en härlig helg.

Hemma efter jobbet.

Publicerad 2009-03-26 20:56:08 i Allmänt,

Så har jag jobbat igen då. Som ni märker blir det betydligt färre inlägg när jag arbetar. Det blir inte så många tillfällen att surfa privat på jobbet.
Idag hann jag precis hem och säga godnatt till killarna. Båda är sjuka idag. Storebror har slagit till och fått feber. Ön så länge håller det sig runt 38° så det är inte så farligt. och lillebror lillebror han dras fortfarande med sin itp.
Att det aldrig räcker och är nog!

Dags att passa på och mysa en stund med maken innan jag slocknar. Imorgon är det en ny arbetsdag så det blir lite bloggande då med.

Greys anatomy

Publicerad 2009-03-25 22:03:49 i Allmänt,



Nu är det Greys anatomy på femman. Det är ett program jag sällan missar. Har faktiskt blivit min favorit serie. Desperate houswifes hade länge den titen, men nu känns det som att det börjat spåra ur lite väl mycket...
Dagens avsnitt slutade med en riktig "cliff hanger", jag avskyr när det händer. Det innebär att jag absolut inte vill missa nästa avsnitt så då kan jag nästan räkna med att jag kommer att missa det... Ni vet, lagen om alltings...

Middag med svärisarna

Publicerad 2009-03-25 20:54:56 i Allmänt,




Middagen med svärisarna är avklarad. Trevligt som alltid.

Vi åt halvenkelt men supergott. Klyftpotatis och biff med rosépepparsås och smarrig sallad. Har börjat göra sallad utan tomater. Det blir faktiskt bättre utan. Jag har inte tyckt att tomaterna har smakat särskillt gott på sista tiden (läs: på länge...) alltså utesluter jag dem ur min vardagssallad. Vanligtvis är jag sådär tråkig och gör trist sallad på gurka, tomat och isbergssallad... Nu vill jag ju kompensera för att tomaterna inte finns med så det blir paprika och sockerärter också, lite ruccola hade vi idag. Andra salladssorter är också ett bra sätt att piffa upp en vanlig sallad. Dessutom blir inte salladen sådär tråkigt blöt så om det blir kvar är den fräch dagen efter också. Bara plus alltså!

Lunch

Publicerad 2009-03-25 11:44:18 i Allmänt,

Nu har vi varit iväg på äventyr, jag och lillebror. Vi har lämnat storebror och varit och handlat. Vi har till och med hunnit träffa mormor en snabbis... Snabba ryck med andra ord.

Vi åkte förbi den enda affären i hela stan som säljer Théet "forest fruit" i vanlig påse! Laddade upp med 5 askar när jag nu var där. Det är det enda thé jag vet som inte alls smakar gott på lösvikt. Lösvikts varianten luktar godare men smakar inte alls bra. Därför är jag även väldigt skeptisk till dessa trekanter som har börjat säljas istället för de traditionella påsarna. Jag förstår inte vitsen med dem. Visst, lösviktsthé brukar smaka bättre, men det här är ju fortfarande en påse. Den ser bara lite annorlunda ut. Om det verkligen smakar som lösviktsthé så vill jag fortfarande inte ha dem. Om de smakar som vanlig påsthé så känns det som att kasta bort pengarna eftersom de är dyrare än vanliga påsar...

Litet irritationsmoment i vardagen...

Nu ska lillebror få lite lunch och sedan hoppas jag han kan sova en liten stund. Kanske till och med en timme... Skulle behöva lite tid själv för att få förbereda middagen. Vi har bjudit hit svärisarna på middag som tack för att de skjutsat omkring hela vår familj när vi hade bilen på verkstad. Så jag skulle vilja göra lite extra till middag...

Vi får se vad som hinns med!

Småjobbig morgon

Publicerad 2009-03-25 08:02:47 i Allmänt,




Och det är helt och hållet mitt eget fel! Jag fastnade framför tv:n igår kväll och kom i säng alldeles för sent. Usch vad det tog emot att kliva upp idag. Säskillt som jag fortfarande är hemma och vabbar. Det tar emot lite extra när man inte ska till jobbet...
Visst, jag vet att småbarnsföräldrar kliver upp tidigt. Tro mig, jag vet. Mina små monster vaknar vid 5-6 tden. Jag däremot sover gärna till 10-11 om jag får. Vilket är mer och mer sällsynt ska erkännas...

I vilket fall så är jag uppe. Maken har åkt till jobbet och jag ska få iväg storebror till dagmamman... Ett projekt i sig. Han har varit duktig och klätt på sig, nu gäller det bara att fånga in lillebror som springer omkring och leker elefant... Som snabel har han slangen till en leksaksdammsugare och han börjar verkligen få till trumpetandet. Gissar på att det kommer att fungera som morgondagens väckarklocka... Lite omväxling till den vanlkiga mistluren...

Nej, jag är ingen morgonmänniska! Vaddå, märks det...?

Tisdag kväll

Publicerad 2009-03-24 22:37:19 i Allmänt,

Nu har jag precis kommit hem efter att ha hälsat på bästa väninnan. Alltid lika skoj att umgås! Den här gången var det bara vi två. Det är inte vanligt nu för tiden. Oftast har vi ett gäng barn som springer runt benen på oss och tjatar om allt möjligt... Den här gången hann vi faktiskt umgås och prata en stund. Som på den gamla goda(?) tiden innan vi hade familjer att ta hand om och visa hänsyn.

Nu ska jag ta mig en god kopp thé och titta på Desperate Houswifes som maken har varit gullig och spelat in åt mig.

Natti natti

My mistake...

Publicerad 2009-03-24 14:23:06 i Allmänt,

Jo just det ja. Lillebror gillar chili con carne... Knappast! Bara för att han åt med glädje förra gången han fick det trodde jag att det skulle funka idag med. Oj, vad fel jag hade...
Det slutade med att han blev lagd med en flaska välling istället...

Nu ska jag väcka honom efter en sen tupplur. Han ska få lite gröt till mellis och sedan ska vi hämta maken. Lite för att han ska slippa ta bussen och lite för att det blir lättare att laga middag om vi är två vuxna hemma. Storebror brukar inte vara sådär jätteglad när han kommer hem från dagmamman. Han brukar ha haft jätteskoj, vilket innebär att han brukar vara jättetrött...

Chili con carne

Publicerad 2009-03-24 10:30:46 i Allmänt,

Tro det eller ej, men lillebror tycker faktiskt att det är helt ok. Trodde jag aldrig! Därför blir det chili till lunch idag. Storebror är ju hos dagmamman så han slipper,det är inte hans favorit om man säger så...

Ibland är det lätt att glömma att lillebror och storebror är två skillda individer med helt olika smak. Det är så lätt att ta för givet att lillebror ska fungera på samma sätt som storebror. Storebror vägrar smaka sås, alltså är det lätt att glömma att låta lillebror smaka. Samma med soppa. Storebror totalvägrar att ens smaka något så blött därför har det blivit så att vi sällan äter soppa och lillebror få sällan chansen att prova. Det borde inte vara så svårt att komma ihåg att de kan ha skillda smaker eftersom att lillebror älskar mjölk och storebror måste trugas för att en smaka lite...

Tisdag

Publicerad 2009-03-24 08:16:55 i Allmänt,

Idag blir det en något lugnare dag. Ja,om man inte räknar med lämning och hämtning hos dagmamman, ett berg av tvätt, obäddade sängar, disk som aldrig tar slut och ett behov av dammsugning som syns extra väl idag när solen skiner etc. Har säkert missat att skriva ner en mass saker som att laga mat men det kanske blir gjort ändå..

Ska bara få på barnen kläderna och sen ska storebror till dagmamman. Tro om det är minus eller plus ute? Täckbyxor eller galonisar? Denne ständiga fråga...

Jag har sagt det tidigare men det tål att upprepas.

Jag längtar till sommaren! Bara ben och sandaler...

Dagens stora fråga!!!

Publicerad 2009-03-23 15:59:03 i Allmänt,


Samma som vanligt!

Vad ska vi äta idag????

Jag har en idé vad gäller middag till mig och maken. Problemet är att barnen vägrar äta den maten. Och jag orkar inte med den konflikten idag. Dessutom kommer maken hem sent så barnen ska ändå äta innan han är hemma. Alltså, vad ska vi äta idag???

Fick storebror bestämma så skulle det bli våfflor och fiskpinnar varje dag. Jag, å andra sidan, håller inte riktigt med om att det skulle bli en näringsrik och allsidig kost... Inte om han fick det varje dag i alla fall.

Jag har inget emot färdigmat någon gång ibland. Tro mig, barnen får fiskpinnar och potatisbullar så det räcker. Det är bara det att jag inte tycker att det ska vara sådan mat varje dag...

Dags att surfa runt på receptsidor ett tag...

Dags att sätta igång då...

Publicerad 2009-03-23 14:08:13 i Allmänt,



Har precis fått veta att bilen är klar!
Skönt att de hann med den idag. Jag är alltid nervös när vi lämnar in bilen, att de inte ska bli klar i tid så att jag ska måsta lösa en massa logistiska problem som jag inte räknat med...

Särskillt glad är jag att jag sloipper gå och hämta storebror. Det är inte långt och normalt sett är det en skön prommis. Men idag känns det mer som livsfarligt. Det har snöat. Det i sig är väl inte hela världen, men nu har det snöat så att blankisen är dold! Snön vilar bara lite lätt på blank is vilket innebär att varje steg man tar är det en överhängande risk att man halkar omkull. Och idag är jag inte riktigt på humör att leka bambi med barnen.
Hade det bara varit lite varmare så hade jag välkomnat snön. Då hade den hjälpt till att få bort isen istället för som nu bidra till halkan.

Det märks väl inte så där jätteväl att jag är less på vinter nu...?

Tillbaka från sjukhuset

Publicerad 2009-03-23 10:55:53 i Allmänt,

Storebror är hos dagmamman och jag har varit på sjukhuset med lillebror för provtagning. Han var lika duktig som vanligt. Lillkillen säger inte ett pip när han blir stucken utan låter snällt sköterskorna ta sina prover.
Som tur var kunde svärisarna skjutsa oss till sjukhuset eftesom att vår bil är på verkstan idag. Så snart den är klar ska de skjutsa mig och hämta den också. Det tackar vi för!

Nu ska jag dricka en cappuccino och ta det lite lugnt innan det är dags för lunch.

Söndag kväll

Publicerad 2009-03-22 21:06:41 i Allmänt,

Barnen sover och jag håller som bäst på att varva ner. Helgen är snart över och min arbetsvecka med. Nu väntar ledig måndag och vab tis och ons. Lite märkligt att kunna planera och schemalägga vab så här.

I morgon är det dags för nytt prov så då kanske vi får en fingervisning om hur det kommer att bli framöver. Om lillebror kommer att få börja hos dagmamman igen snart och så. Visst, det börjar som sagt svida i plånboken nu, men huvudsaken är att han blir helt frisk. Vi vill absolut inte skicka honom till dagmamman innan vi är helt säkra på att det inte finns någon risk kvar för honom.

Bilen ska typiskt nog in på verkstad imorgon också, som tur är ska svärfat skjutsa mig och lillebror till sjukhuset så att vil slipper krångla med buss för att ta oss dit. Lite tur mitt i allt elände.

Verkstan för bilen är en av mina absolut värsta utgifter. Det kostar alltid massor och man vet aldrig om man blivit lurad... Bara att hoppas på att det blir rätt och riktigt.

Hmmm....
Det blir nog bra...
Tror jag...

Lördag kväll

Publicerad 2009-03-21 20:53:12 i Allmänt,

Jag har jobbat!
Känner mig rätt trött och sliten, trots att det varit rätt lugnt idag. Mycket beror nog på allt vabbande och all oro. Svårt att hålla humör och ork på topp.

Nu är barnen nattade så jag och maken ska mysa framför tv:n en stund. Ser fram emot att få slötitta på en film och bara slappna av. Har inte större krav en så en arbetslördag. Inte lediga lördagar heller för den delen.
Skillnad mot för den tiden då man inte hade familj och barn. Då var det alltid något man skulle göra på helgerna. Ut med kompisar på krogen, puben eller dylikt, när det inte var privata fester det vill säga. Nu är det mest barnkalas eller familjemiddagar tillsammans med andra barnfamiljer. Lite skillnad att vara hemma före nio istället för som förr åka hemifrån runt nio... Allt har sin tid. ;-)

På väg till jobbet

Publicerad 2009-03-20 08:45:53 i Allmänt,



Nu är det som vanligt igen... De flesta ser fram emot en skön och ledig helg, men min arbetsvecka börjar idag...
Ja,nui för tiden så börjar den ju egentligten redan på tisdag men med vabbandet så känns det som att denbörjar idag. Kommer knappt ihåg att jag faktiskt jobbade i tisdags också. ;-)

Maken är hemma med barnen och myser idag. Förhoppningsvis får han mer gjort här hemma än jag lyckats med. De täår inte så lätt att få saker i och ting gjorda när man har två hjälpredor. Barnen vill ju vara med och hjälpa tillvad man än ska göra. Det är jättegulligt och rart, säkerligen helt nödvändigt för att de ska lära sig också. Tyvärr är det inte särskillt effektivt... Lillebror vill alltid hjälpa till med diskmaskinen. Särskilt tycker han om att stänga den. Och att plocka ut smotsig disk när jag gör mitt bästa för att fylla maskinen. Det blir lite dubbelt arbete o´m man säger så...

Det ska bli som semester att åka iväg till jobbet. umgås med vuxna människor som kan ta hand om sig själva en hel dag. Förresten, vuxna och vuxna. Det kanske var att ta i... Ta han om sig själva... Hmmm, jag vet inte det jag. Får nog fundera på den ett tag.

Nu ska jag vuxen stressa.
Ha det så gott alla pigga och glada.

Änne en dags vab...

Publicerad 2009-03-19 10:35:39 i Allmänt,





Hittills vet vi ju om att vi kommer att ha varit hemma i 8 veckor i sträck när nuvarande sjukintyg går ut. Men det kan ju mycket väl bli längre... Här ska vi inte ta ut något i förskott inte!

Idag är båda barnen hemma med mig och myser. Storebror har varit så himla ledsen när vi har lämnat honom hos dagmamman på sista tiden, så idag får han vara hemma med oss. Jag vet att han haft roligt under dagana när han varit hos dagmamman. Om inte annat så har det ju märkts när han inte vill följa med hem när vi hämtat honom... Men han har ändå uttryckt en stark önskan om att få vara hemma med oss han med. Så idag är han hemma med mig och lillebror och imorgon är det makens tur att vabba.

Solen skiner och det är riktigt vår/vinter väder. Jag funderar på om jag vågar släppa loss lillebror ute. Det börjar bli halt av allt tövatten som rinner över packad snö. Hmm. Jag fegar nog och låter maken våndas imorgon. Det är tragiskt nu när det är så fint väder och allt. Men jag vågar verkligen inte ta risken att han ska ramla och slå sig nu när han har den här sjukdomen. Men, men. Sånt är livet. Det kommer fler vackra dagar. Jag menar, nu närmar vi oss sommaren! Tack och lov.

Jag ska avnjuta en cappuccino innan det är dags att ge minimonstren lunch!
Konstigt vad lite man hinner med när man är hemma med barnen. Jag har inte hunnit få i mig morgonkaffe ordentligt och jag har ändå inte hunnit leka med barnen heller. Undrar vart tiden tar vägen när man är hemma...

Tålamod...

Publicerad 2009-03-18 14:13:46 i Allmänt,



Vi väntar just nu på provreslultaten för lillebror. Han har tagit nytt blodprov idag. Förhoppningsvis håller det sig åtminstonde stabilt, men eftersom jag upptäckt lite prickar på honom så vågar jag knappt hoppas...

Annars är det riktigt vårväder ute! Sådär så man vill fylla huset med tulpaner och påskliljor! Jag längtar verkligen efter vår och sommar nu. Det börjar bli tröttsamt med vinterkläder och stövlar, snö och is... Sommar, sol och värme. Sandaler och shorts, det är vad jag ser fram emot.
Att kunna släppa ut barnen som de är, utan att ägna en halvtimme åt att klä på dem overaller, mössor och kängor först.

Tänk att kunna sitta ute på gräsmattan och dricka saft och äta kakor!

Jag längtar!!!

Tisdag

Publicerad 2009-03-17 23:36:48 i Allmänt,

Har jobbat idag. Halva dan åtminstonde. Vi hade ett möte med läkaren som träffade lillebror onsdagen innan han blev akut inlagd på sjukhuset. Det har inte kännts bra alls att hon så säkert kunde säga att det inte var något allvarligt, när han senare blev akut inlagd. Det var bara ren tur att det inte hände något allvarligare under de fem dagar som han var hemma utan att vi förstod hur sjuk han var. Han hade kunnat dö om han ramlat och slagit sig på fel ställe. Fått ett blåmörke på fel ställe, en blödning som inte avstannat...

Usch! Hemska tanke. Jag hade kunnat lagt honom för att han blev trött och hängig av en inre blödning och aldrig mer fått liv i honom. Det är sånt jag har mardrömmar om nu.

I morgon är det dags för nytt blodprov. Om bara värdet kunde vända uppåt snart. Han är sjukskriven i två veckor till, hoppas det räcker med det. Vi börjar känna av ekonomin nu. Det ska man inte förneka. Vi kommer att ha varit hemma med sjuka barn i åtta veckor i sträck!!! Minst. Det är ju inte säkert att det räcker med den här perioden heller... Tur att vi har lite marginaler att ta av...

Sedan är det ju väldigt jobbigt att ständigt vara orolig för lillebror också. Jag vill bara att han ska bli frisk så att jag kan slappna av en sekund eller två...

Nog om det. jag ska försöka varva ner lite så att jag kan somna snart.
Natti natti

Söndag kväll

Publicerad 2009-03-15 19:23:15 i Allmänt,

Softar och tar det lugnt... Not! Ska vika tvätt, hänga tvätt och ladda ny maskin. Ingen rast och ingen ro...

Lillebror har varit och tagit prover idag med. Värdet är fortfarande på väg ner, men det går sakta. Nu ska han slippa stick i fingret ända tills på onsdag. Då är det dags för en ny nagelbitare! Jag håller på att gå in i väggen av det här. Magkatarr och ständig huvudvärk. Jag önskar att han bara kunde bli frisk nu!!! Både för hans och min skull!

Storebror håller sig i alla fall ovanligt frisk och det är super skönt. Slipper åtminstonde oroa mig för honom.

Nu ska vi förbereda alla barnen för nattning och se till att bli klar nån gång så vi får slappa vid tv:n lite innan vi själva ska sova...

Äntligen lördag

Publicerad 2009-03-14 10:47:33 i Allmänt,

Och sov morgon har jag haft. Så gott det nu går att sova när man har tre killar mellan1,5 och 5,5 år som springer och leker för glatta livet... Jag fick i alla fall ligga kvar i sängen.

Lillebrors värden har stigit en aning. Denna vecka har varit rätt stabil med värden på 44, 41 pch sedan 44 igen... Tro om man vågar börja hoppas nu? Jag vågar inte ta ut något i förväg, men visst verkar det rätt stabilt? Det är alldeles för låga värden, men de sjunker i alla fall inte utom kontroll längre. Eftersom de är så låga så kommer vi att åka in för ett prov i morgon också. Vi vill inte vänta tills på måndag när värdena är så här låga. Kan tyckas fjantigt, men så är det!

Ikväll ska vi i alla fall försöka släppa alla onda tankar och ha en trevlig kväll tillsammans med makens bror ochhans familj. De har varit så gulliga och bjudit oss på middag så att vi ska få tänka på något annat en stund. I övrigt ska dagen handla om det gamla vanliga. Städa, diska och tvätta! Jag vet, det är helg. Men när jag jobbar till halv 8 på kvällarna så är det helgerna som gäller.

Orkar inte riktigt med just nu...

Publicerad 2009-03-11 21:40:28 i Allmänt,

Lillebrors värden sjunker fortfarande. Om det fortsätter så här så kommer han nog att bli inlagd igen för en ny omgång med medicin. Att han ska kunna gå till dagmamman nästa vecka verkar mer och mer osannolikt.
Jag är mest orolig hela tiden.
Grubblar och ältar och funderar... Svårt att hålla humöret uppe på jobbet när det är så här. Samtidigt kan jag inte gå hemma själv hela tiden. Jag behöver komma ifrån lite grannoch låta maken vara hemma med lillebror också. Han är också orolig och behöver få vara med honom.

Blogginläggen blir dock sporadiska för tillfället. Jag orkar inte riktigt med att blogga varje dag som jag mår just nu.

Helgen är nästan över...

Publicerad 2009-03-08 20:55:07 i Allmänt,

Jag är jättedålig på att blogga när jag jobbar helg.
Jag är dålig på att blogga när det är helg över huvud taget!
Jag erkänner!
Jag ska inte lova att bli bättre för det kommer aldrig att funka!

Har jobbat i helgen. Då blir det alltid lite mindre tid till att sitta vid datorn. Jag hinner knappt träffa familjen de veckor jag jobbar helg så det går före allt annat. Även bloggen! Sorry, men så är det.
Det har varit en helt ok helg om man bortser från två saker: Det snöar fortfarande!!!! Nu måste det väl ändå vända snart...?!?!
Vi tycker att det har kommit ett missljud i bilen! Inte alls bra eftersom det alltid kostar alldeles för mycket pengar så fort det har med bilen att göra... Hoppas på att vi har fel. Det kan vara något som bara fastnat i snöblasket och isen som blir när man är ute på vägarna nu... Vi får se.

Nu är barnen nattade och maken är ute och släcker. Vi ska slötitta på Beck filmen och bara mysa framför tv:n med en kopp thé. Exakt vad jag behöver ikväll.

Lillebror ska ta nya prover i morgon! Håll tummarna!!!

God natt!

Publicerad 2009-03-05 23:11:22 i Allmänt,


Dags att sussa.

En snabb uppdatering bara. Jag fick en del gjort idag ändå. Tvättat sängkläder och bäddat rent åt storebror. Klippt håret på honom också. (Vi får se hur det ser ut i morgon...) Kvällsduschat båda barnen. Diskat idag med... Dessutom blev det av att jag gjorde lasagne! Det händer väl max en gång per år så det var en bedrift i sig! Tyvärr blev den lite mesig i smaken, barnanpassad väljer jag att kalla den. Storebror gillade, lillebror vägrade smaka... Trodde allvarligt att det skulle vara tvärtom. Där ser man.

I morgon är det dags för arbete igen, har lite ångest över att måsta upp i morgon bitti. Men maken ska ju ta nattens oroligheter så jag kommer nog att vara piggare än idag bara därför! En hel natts ostörd sömn! Det går inte av för hackor det. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att komma tillbaks till arbetet igen. Jag får nog lite bättre tålamod med barnen när de inte är uppi mig hela tiden med allt tjafs som kan komma från en trotsig fyraåring och allt som krävs av en ett och ett halvt åring.

Som sagt: Det är ingen semester att vara hemma med barn! Givande - Ja! Vilosamt - Inte det minsta!!!

Storebror är nyklippt

Publicerad 2009-03-05 19:28:52 i Allmänt,

Igår när jag hämtade storebror från dagmamman fick jag se hur han ser ut bakifrån. Det ser jag i och för sig annars också, men nu fick jag en aha upplevelse... Han såg ut som en flicka bakifrån. Värsta hockeyfrillan!!!
Nu är det åtgärdat. Med mutor i form av glass har jag fått klippa honom. Det ser helt ok ut. Får se hur det ser ut efter att han har duschat. Massor med strån som sticker ut överallt misstänker jag.

Men vaddå! Jag har inte fått klippa honom sedan han var två så man får väl ta det för vad det är. Nybörjarklippt ;-)

Ser det för illa ut så blir det väl till att besöka frisören imorgon.

Lunchen avklarad

Publicerad 2009-03-05 13:02:36 i Allmänt,




Nu ska lillebror sova en stund. Blir lite lugnare då så jag får en chans att göra något här hemma. Det är fascinerande hur lite man får gjort när man har barnen hemma...
Disken och tvätten väntar... Wow vad skoj ;-)


Jag blir glad varje gång jag ser mina härliga tulpaner! tänk att så lite kan göra så mycket för ens humör.
Det är något jag varmt rekommenderar. Att unna sig själv lite snittblommor när det är gråtrist ute. Det livar upp!

Jobb ångest!!!

Publicerad 2009-03-05 11:31:50 i Allmänt,



Jag ska jobba imorgon! Oj, vad det känns ovant! Vi har haft sjuka barn i 5 veckor nu och lillebror blir hemma minst en vecka till!!! Vågar inte ens tänka på hur våra löner kommer att se ut nästa månadsskifte... HUVVA!!!

i vilket fall så har jag varit hemma med lillebror i två veckor nu så i morgon och åtminstonde halva nästa vecka är det makens tur!

Kanske inte så konstigt att jag har lite jobbångest efter den här pärsen. Det är ju inte riktigt samma sak att softa hemma som att vara med i arbets stressen. Som tur är gillar jag mitt jobb. Det mesta av det åtminstonde. Men tiderna är inte de bästa om jag ska vara ärlig. Att komma he runt halv åtta, åtta på kvällarna när man har småbarn är ingen höjdare. Även om det blir fina slantar i slutet på månaden.

Usch och Fy! Nu måste jag kolla vart alla mina jobbgrejor är...

God morgon

Publicerad 2009-03-05 10:40:21 i Allmänt,



Idag har jag haft lite sovmorgon. Ja, det var väl tanken i alla fall. Jag bestämde att storebror skulle få vara lediga med oss idag. Dels för att jag ska jobba fre-sön och dels för att jag ville kunna ligga kvar i sängen en stund. Hmmm. Det funkar inte riktigt som förr med sovmorgon. Med förr menar jag alltså tiden före barnen.

Den där tiden man knappt kommer ihåg. Då man alltid hade fullt upp och gjorde en massa viktiga saker hela tiden. Men idag kan man inte komma ihåg vad det var man gjorde som var så viktigt... Den tiden... Något jag faktiskt kommer ihåg är just sovmornarna. De var riktiga sovmornar!!! När man kunde sova tills man vaknade av sig själv och sedan ligga kvar och dra sig tills man kände för att kliva upp!!! Det var då det.

En sovmorgon idag innebär att man kniper igen ögonen allt man kan samtidigt som en fyraåring skriker en i öronen och frågar om man är vaken, samtidigt som en ett och ett halvtåring slår en i huvudet med metallbilar. Allt detta klockan sju...

Inte riktigt samma sak...

Natti natti

Publicerad 2009-03-04 23:04:56 i Allmänt,

Nu sover hela min familj. Bara jag är vaken. Rött skönt att höra tystnaden i huset. Jag  ska strax gå och sova jag med, är verkligen trött!

Imorgon ska jag göra lasagne. Det är ett tag senan jag gjorde det. Det är himla gott och perfekt att ha i frysen till lunchlådor. Anledningen till att jag gör det så sällan är att det blir så mycket disk... Inte riktigt min grej.

Fönstershopping.

Publicerad 2009-03-04 13:44:24 i Allmänt,




Nu har vi kommit tillbaks efter vår lilla utflykt. Det blev liiiite shopping också...

Svängde förbi Plantagen. Oj, vilka vår känslor man kan få. "Går att plantera ut till våren/sommaren" stod det på var och varannan skylt. Svårt att tro att våren skulle komma snart med tanke på den meterdjupa snön som finns överallt...
Kunde i alla fall inte motstå att köpa med mig lite tulpaner hem. De hade 10-pack för 50 kr, inte särskillt billigt men när jag såg "ta tre betala för två" skylten plockade jag raskt åt mig två knippen till...

Det ska bli så fint och vårigt i köket!

God morgon

Publicerad 2009-03-04 09:24:39 i Allmänt,


Nu är storebror lämnad hos dagmamman och jag tänker sätta mig ner och njuta av en kopp cappuccino. Lillebror får leka själv en stund så att mamma får en chans att komma igång.
Idag tror jag att vi ska ge oss ut på en liten utflykt. Fönstershoppa lite och se om panduro rean fortfarande pågår eller om det är helt slut...

Jag känner mig så himla kreativ just nu och skulle vilja pyssla lite. Måla, göra decoupage eller scrappa lite. Det kommer dock inte att bli så idag. Vi håller på att möblera om här hemma och jag håller som bäst på att packa undan alla mina pysselgrejor för att kunna flytta in kontoret i det rum jag brukar hålla till i. Sedan sak jag ta över det gamla kontoret...
Det tar tyvärr lite längre tid än jag skulle önska. "Kontoret" är fortfarande fyllt av flyttlådor... Vi flyttade in i huset för ett år sedan men vi har inte packat upp allt än.
Istället har vi som bekant haft två fuktskador och dessutom rivit en vägg... Man hinner inte med allt i det läget. Inte när man har två barn som hänger i fickorna hela tiden.

Alltså får min kreativitet vänta ett tag till.
Jag kanske kan göra ett kraft ryck vad gäller omflyttning istället...

När han sover, då SOVER han...

Publicerad 2009-03-03 15:21:23 i Allmänt,



Jag vann!!! Inte helt oväntat. Lillebror somnade efter sitt maraton "mamma..., mamma, mamma... etc" Jag fick lite tid vid datorn och jag fick lite gjort här hemma. Som tvätt, disk och annat lika roligt.

Nu måste jag väcka den lille sjusovaren, när han väl somnat då sover han minsann! Vi ska snart hämta storebror från dagmamman. Han har minsann fått vara ute och rasa i snön hela dan. Det tar jag för givet redan nu med tanke på att de ALLTID är ute. Härligt med den inställningen som dagmamman har. Jag kan alltid lita på att barnen har varit ute så mycket som bara är möjligt.. Vissa dar äter de till och med lunchen ute. Ja, även på vintern!

Det är skönt att veta de dagar man inte hinner allt man skulle vilja själv. Som förälder känner jag att det oftast är där det brister. Särskillt på vintern. Jag hinner inte vara ute med barnen. Det blir oftast inne lekar på eftermiddagarna, man ska ju hinna med så mycket annat också. På sommaren är det lite enklare när det är ljust mest hela tiden. Men med tvätt, städning, matlagning, disk och allt annat som måste hinnas med så är det inte alltid så lätt att hinna med en lekstund ute också efter jobbet...

Lunchen avklarad.

Publicerad 2009-03-03 13:00:54 i Allmänt,

Och lillebror ligger och ska vila. Tycker jag i alla fall. Han tycker att han ska sitta i sängen och ropa "mamma, mamma.... mamma!" tills jag ger upp och tar upp honom. VI får se vem som vinner. Det är tänkt att det ska vara jag som vinner. Han som sover och jag som får lite egentid...



Nu ak jag ägna en stund åt moin nya last. Jag fullkomligen älskar dessa små påsar. Det är så gott att man inte kan dricka en kopp. Det blir oftast två eller tre...
Och till de som undrar så har jag inte blivit sponsrad. Detta är inte reklam utan bara en högst personlig åsikt.

Vi väntar och väntar...

Publicerad 2009-03-03 12:53:07 i Allmänt,




Så var det dags att vänta på provsvar igen. Inte det roligaste man kan göra, men bättre än alternativet. Den här gången fick vi åka hem i alla fall. Vi behövde inte vänta på provsvaren och det är ju lugnande i sig. Förhoppningsvis så är värdena fortfarande på väg åt rätt håll. OM de är det så kan jag kanske slappna av lite.

Det är den där varningen om att man inte ska bli förvånad om värdena sjunker igen efter att medicinen slutat verka och kroppen ska fixa tillverklningen av trombocyter utan hjälp. Det sas på ett sätt som gör att jag FÖRVÄNTAR mig att de ska sjunka. Varför skulle de inte göra det? Varför skulle det gå över så smidigt på just mitt barn... Jag vet att det här är väldigt sällsynt och att nittio procent av alla som drabbas blir helt friska inom några veckor, kanske månader.

Jag kan bara tänka på de tio procent som INTE blir friska. Vad händer med dem?
 

Vart är våren????

Publicerad 2009-03-02 21:29:22 i Allmänt,




Nu vill jag nog att det ska bli vår. Vill egentligen inte klaga på vintern. Det är länge sedan det var en riktig vinter, men nu är den här och det med besked. Barnen kan åka skidor och pulka tills de blir less istället för att leta små grå-bruna snöslattar. De kan göra riktiga snögrottor och krama snöbollar för glatta livet. Det är inte ens särskillt halt ute så det blir inte drivor av grus i hallen.
Så egentligen vill jag inte alls klaga...

Men nu börjar jag längta efter sommaren. En vacker vår fylld av trevliga prommisar (skulle inte alls skada med mer motion...) följt av en riktig sommar. En sommar då barnen kan bada lika mycket som de åkt pulka under vintern. Det är vad jag vill ha nu.
Saft och bullar på gräsmattan. Vattenkrig utan frostskador. Kan till och med tänka mig att rensa rabatter. Lite i alla fall.
Men inte då. Det ryktas om ännu mer snö.

Är detta en ny istid?
Någon som vet.

Mys morgon!

Publicerad 2009-03-02 11:53:32 i Allmänt,

Har myst hela morgonen med mina älsklingar. Lillebror får ju inte gå till dagmamman än och storebror har fått vara hemma med oss idag. Jag har softat som bara den.
Nu har lillebror fått lunch och somnat, han kommer nog att sova några timmar. Myskillen!!!
Storebror får titta på barnkanalen och jag sitter med min cappuccino och bloggar.
Härligt värre!

Stackars maken är på jobbet och sliter.

Sista födelsedags firandet?

Publicerad 2009-03-01 23:20:24 i Allmänt,

Idag har vi haft det tredje kalaset för storebror. Morfar och en av mina bröder kom med sin familj. Min andra bror kommer en annan dag Han har jag försökt få ihop en träff med sedan jul. VI har fortfarande inte lyckats!
Vi jobbar mest hela tiden och annars så turas vi om att vara sjuka... Bättre lycka till veckan kanske...

Storebror ska få vara hemma och mysa med mig och lillebror i morgon. Sedan är det tillbaks till dagmamman som gäller. Både för min och lillebrors skull, men även för hans egen skull. Han mår verkligen bättre när han får rasa av sig med andra pojkar på dagarna. Han blir lugnare och gladare. Visst säger han att han vill vara med oss istället, men det märks att han behöver den stimulansen. Och jag orkar helt enkelt inte med att ge honom det hemma. Definitivt inte nu när jag är orolig för lillebror. Kommer att våndas hela dan i morgon i väntan på nya prover på tisdag...

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela