småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Fattiglapp

Publicerad 2013-04-29 13:52:13 i Allmänt,

Nu är räkningarna avklarade för denna månad med. Liiite nervigt att det ska räcka till nu när jag är både arbetslös och sjukskriven, inkomsten tvärdök ett antal tusenlappar när arbetslösheten kickade in. Buhu. Men det verkar som att vi kommer klara av den här perioden med, måste självklart spara in på en del men hus och bilar klarar vi och det är huvudsaken! Det får bli mycket matlådor till maken och storkok framöver. Tur att man kan göra minst lika goda matlådor som dagens ute, bara man tänker till lite.

Snöfritt

Publicerad 2013-04-29 12:47:33 i Allmänt,

Äntligen! Och imorgon är det Valborgsmässoafton.
Vårbrasa och en massa lek.

Vad ska ni göra?

Vi grillar med svågerns familj och drar iväg på familjevvänlig brasa med massor av lekar och skoj. Enda som fattas är vårsånger.

Usch och FY!

Publicerad 2013-04-24 14:16:07 i Allmänt,

uj uj uj vad less jag blir!
Så fort det känns som att det finns lite hopp och det känns liiiiite bättre så smäller det till och börjar kännas värre och värre igen. Det är så jag skulle kunna gråta, jag är så himla less på att han det så här förbenat ont hela tiden!!! När ska jag få tillbaka mitt liv egentligen?

Vår i luften

Publicerad 2013-04-19 16:09:27 i Allmänt,

Nu börjar det riktigt kännas att våren är här. Snön försvinner i en rasande fart och snart är hela gräsmattan framme, sen ska den bara torka upp också men det är en annan sak, suck...

Fredag med taco mys blir det. Storebrors önskemiddag, ska man tro reklamen är det väl den vanligaste fredagsmiddan i det här landet. Imorgon blir det min önskemiddag istället, grillat! Blir aldrig less på det, går ju att variera i det oändliga

ITP update!

Publicerad 2013-04-18 11:18:00 i Allmänt,

Pratade med lillebrors läkare igår. Han tycker att värdet var BRA och jag håller med, 204! Sist var han förkyld och hade över 200 nu är det en vecka sedan han var förkyld så med lite tur hade det inte med värdet att göra. Doktorn tycker det är så pass bra att om han håller värdet på den här nivån i två provtagningar till, ca ett halvår, så kommer han friskförklaras!!!
 
Jag blev så tyst att han frågade om jag var kvar i telefonen.. Jag har ju slutat vänta på den dagen efter 4 år med dessa provtagningar och blåmärkeskoll. Jag är ju helt nöjd med att han har värden runt 100 så att jag kan slappna av och bara låta honom leva ett normalt liv utan hjälm med lite extra blodprov då och då. Det kändes väldigt konstigt måste jag säga. Vet inte hur jag känner.
Första jag tänkte på var vaccinationer. Lillebror har ju inte vaccinerats sedan före 18 månaders ålder, det var på den träffen som han fick diagnosen, men ingen spruta. Nu kan han skyddas mot pås sjuka, mässlingen och allt annat det kommit på. Nu kan vi välja vaccinationer när vi vill resa. Blir han friskförklarad så blir det nästa sak att ta med doktorn.
 
Men som maken sa, det gör ju ingen skillnad om han blir friskförklarad. Visst, han slipper blodprov var tredje månad men om han blöder näsblod som sist när det inte ville sluta trots bra värden så kommer vi ändå att åka till sjukhuset och vi kommer ändå be om ett litet stick i fingret när vi är där. Och vi kommer ändå fråga efter TPK när de tar blodvärde. Så är det bara. Är han frisk så är han frisk säger doktorn. Ok, då är han det. Men vi har levt med den här oron i 4 år, 4,5 år innan han blir friskförklarad och det är inte bara att stänga av.
 
Men visst är jag glad! ÖVERYCKLIG!!!

Regnet öser ner...

Publicerad 2013-04-18 11:09:03 i Allmänt,

Borde kännas lite deppigt med iskallt regn istället för strålande sol. Men det är faktiskt tvärtom. Det enda jag tänker på nu när det ösregnar är att det kommer ta med sig massor av snö och jag vill verkligen bli av med snön nu! Tycker att vintern varit fullt tillräcklig och längtar efter riktig vår och sommar! Mindre kläder att få på barnen och frihet att bara öppna dörren utan fjorton lager under jackan.

Dilemmat är bara att jag snart måste ut i regnet... det är inte lika upplyftande men vad ska man göra.

Sporadiskt bloggande

Publicerad 2013-04-17 00:53:29 i Allmänt,

Vägen till helvete är kantat av goda förutsatser sägs det. Stämmer nog rätt så bra det. Jag har planer på att blogga mer regelbundet och mer varierat, men så blir det sällan. Jag kan tänka på inlägg men aldrig hinna skriva dem för livet kommer emellan. Märkligt nu när jag borde ha all tid i världen på mig. Men ändå känns det inte så,

Jag behåller mina höga mål och ser vad som händer, det är allt jag kan göra... Ska försöka slänga in inläggen när jag tänker på dem, blir kanske till att mobilblogga lite. Om nu den förbenade mackapären kan samarbeta lite med mig. Den envisas med att den har lite utrymme trots att jag raderat snart varenda liten sak på den den förb...de telefonen... Fy f... vad det är enerverande när saker inte fungerar som man tänkt. Men mer om det en annan dag, när den kanske till o med funkar som tänkt, vi får se-

Fredag!

Publicerad 2013-04-12 14:34:26 i Allmänt,

Äntligen fredag!

Inte för att det är jätteskillnad på veckodagar när man är sjukskriven och hemma vilket fall. Men helgen är härlig när hela familjen kan mysa tillsammans. Har inte världens bästa vecka men svägerskan ska ta med sig storebror och bonusgrabb på äventyrsbad och jag ska försöka följa med med lillebror. Han har aldrig varit och är en lite badkruka på vanliga badet så jag måste nog hålla honom i handen större delen av dan. Lite vattenvana kan han allt behöva... Som det är nu gråter han om vi säger att han ska gå i simskola och det är inte riktigt så vi vill att han ska må. Sist vi var och badade var han superrädd i nästan en timme innan han insåg att det var rätt mysigt, hoppas det går lite fortare den här gången. Lillplutten.

Sen blir det till att parkera maken vid grillen, varje helg så gått som, året runt. Det är bara för gott för att man ska begränsa sig till den enda dagen som svenska sommaren inträffar.

Vårkänslor... Jo tjena!

Publicerad 2013-04-11 14:53:28 i Allmänt,

Det är sol och varmt där den skiner i alla fall. Men vårkänslorna de håller sig borta. För mycket att tänka på och för mycket som är osäkert i mitt liv just nu. ¨

Barnen mår bra och vi ska kolla lillens värden nästa vecka, oroar mig inte för dem, han ligger säkerligen högt. Vågar gissa det efter 4 år som ITP mamma. Alltid något eller hur :-)

Fortfarande sjukskriven, men vet inte hur länge...
Ekonomin tar en rejäl smäll - Igen! Vet inte riktigt hur det ska gå i längden.
Arbetsmarknaden är inte den bästa om man ska ut och söka jobb.
Och sen, vem vill anställa någon som varit långtidssjukskriven???

Starta eget kanske. Men med de tiderna det innebär. Orkar jag? familj och barn då?

Tankarna virvlar runt som bara den just nu och ingen lösning i sikte. Bara att kämpa på och hoppas på rejäl vårvärme så jag kan grubbla vidare i solen i alla fall.

Prisa Guuud... Här kommer skatteåterbäringen!!!

Publicerad 2013-04-10 16:24:29 i Allmänt,

 
 
Inte för att det kommer säckvis med pengar åt mitt håll - no such luck liksom. Själv är jag ju överlycklig  varje gång det inte kommer ett inbetalningskort med deklarationen! Fy vad det skulle vara surt, särskilt nu när jag går mer eller mindre på knäna sjukskriven och arbetslös som jag är. En liten slant att satsa på lotto eller så kommer det i alla fall vid midsommar!
 
 

Åter till vardagen

Publicerad 2013-04-08 09:07:57 i Allmänt,

Nu har skolan börjat igen och det är bara till att kliva upp om mornarna, men oj vad det tog emot! Grabbarna är på skola och hos dagmamma och jag har hela dan till bara mig. Ovant men skönt :-).

Vi får se om jag hittar på nåt bus eller om det blir hel lugnt, det är inte så lätt att "busa" när kroppen inte vill vara med.

Påsklovets sista dag

Publicerad 2013-04-07 14:59:06 i Allmänt,

Då var ännu ett lov till ända, tiden flyger fram! Det var utlovat 2 dm snö idag men den har inte dykt upp. Tack och lov!!! Det kom kanske 2 cm igår och det har försvunnit idag. Våren får gärna komma nu på en gång! Jag kan ärligt säga att det räcker med vinter för mig nu. Värme sol och grönska längtar jag efter. Till och med barnen börjar säga att de är less på vintern och längtar efter sommaren nu så jag är inte ensam. Nu ska vi bara ta oss igenom den här perioden med slask och lera innan vi förhoppningsvis kan börja njuta av sommaren!

Badkrukor

Publicerad 2013-04-03 22:42:10 i Allmänt,

Varit och badat med killarna för första gången på minst en evighet. Tog med min mamma så jag hade lite stöd, kroppen orkar inte riktigt med vad huvudet och själen vill. Vi hade en härlig dag och grabbarna ville aldrig åka hem. Synd för oss vuxna badkrukor då vattnet var lite väl svalt... Polarbjörnar kallar gästande simklubbar de som hör till den här simhallen och det är inte helt fel kan jag säga.

Imorgon blir det till att gratta supersöta brorsdottern som fyllt 7 så påsklovet fylls av härliga aktiviteter!

Påskhelgen

Publicerad 2013-04-02 13:42:36 i Allmänt,

Det har varit en riktigt lugn påskhelg! Vi har varit hemma och bara slappat hela familjen. Sååå skönt måste jag säga. Grabbarna har påsklov nu en hel vecka, de blir hemma med mig eftersom jag fortfarande är sjukskriven. Tur att de är så stora och självgående, nu slipper jag ha dåligt samvete för att de inte kan vara hemma under lovet.

Grabbarna är förkylda med skrällhosta som heter duga! Låter hemskt, särskilt på nätterna. De har sluppit feber hittills så de kan gå ut en stund på dagarna. Solen skiner för fullt så det är skönt att jag inte behöver hålla dem inne!

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela