småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Egentid

Publicerad 2009-02-28 20:19:39 i Allmänt,

Alla tre barnen är nattade!

Maken är på middag med sina syskon!

En stund att surfa, zappa och bara vara. Allt efter mitt humör och utan hänsyn till andras vilja.

Vilken vardags lyx!

Vi är fortfarande hemma...

Publicerad 2009-02-28 18:41:35 i Allmänt,Vi har varit på återbesök på sjukhuset i dag. Tror egentligen att lillebror fortfarande är inskriven på avdelningen till och med. Vi har i alla fall inte fått tillbaks patientbrickan...
Dagens blodprov visade att  trombocyterna fortfarande stiger. De har dubblerats på två dagar!!! Lika mycket till så är det ett helt normalt värde.

Tyvärr tror vi inte på att det kommer att gå så lätt. Inte då! Det finns en stor risk att värdet kommer att sjunka drastiskt inom kort. I början av veckan så kommer antagligen värdet att ha börjat sjunka. Då har medicinen slutat verka och frågan är hur längt ner värdet kommer att gå! Ingen vet det idag. Det är bara att vänta och se.

Idag var värdet så pass högt att vi inte behöver komma tillbaks förrän på tisdag! HURRA!!! Några dagar att försöka ta det lugnt och slappa. Tyvärr kommer jag nog att oroa mig så mycket under måndagen att jag inte kommer att kunna slappa ett dugg. Vi har bestämt att ha ett uppsamlings kalas för storebror i morgon. Det kan behövas. Både för att vi ska få något annat att tänka på och för att han kan behöva lite extra uppmärksamhet nu när allt fokus ligger på lillebror.

Äntligen hemma

Publicerad 2009-02-27 10:13:30 i Allmänt,Vi har varit hemma två dagar nästan, men ändå.

Åkte till bvc för vaccination, 18 månaders, i måndags. Fick åka direkt upp på sjukhuset för provtagningar. De där prickarna var inte så ofarliga ändå... Lillebror hade förutom en massa pricar även en massa STORA blåmärken!!!
Som tur var så reagerade doktorn på alllt sammantaget och gav oss en skut remiss till barnsjukhuset.
Där blev lillebror inlagd för provtagning. Det visade sig att han hade trombocyt brist. Det innebär att blodet inte koagulerar som det ska, så om han börjar blöda så kan det gå riktigt illa om det är på fel ställe och inte slutar i tid (i huvudet, magen etc.)
Nu har han fått medicin som ska köpa oss lite tid i väntan på att kroppen ska komma igång och läka. Värdena har gått uppså pass att vi har hempermis SKÖNT!!! Vi åker in var och varannan dag för blodprov men det är värt så mycket att kunna sova och äta hemma.

Bloggandet är det sista jag tänkt på under denna tid. Jag har varit så orolig, och är det fortfarande. Faran är ju inte över. De förväntar sig att han kommer att bli sämre igen innan han blir bättre. Läkarna kan inte nes säga hur lång tid det kommer att ta innan han är så pass bra att han kan gå tillbaks till dagmamman.

Skönt ändå att få skriva av sig lite!

Lunch och sedan BVC

Publicerad 2009-02-23 12:02:21 i Allmänt,

Lillebror har duschat, ett måste när man ska till doktorn. Båda barnen är påklädda, nästan i alla fall, och nu sitter de och äter lunch. Tur att det finns snabba nödlösningar som ovan sådana här dar! Vi ska åka om en halvtimme för att vara säkra på att hinna i tid till BVC. Lillebror ska få sin 18 månaders spruta. Hoppas jag...

Han leker fortfarande "prickig korv"!!! Maken var till doktorn med honom i onsdags och då var han prickig. Läkaren reagerade på att han hade smultron tunga och han fick ta blodprov. Inte scharlakansfeber. Alltså inget att oroa sig för!!!

Jag är tveksam jag.

Inget att oroa sig för...???
Hmmmmm.....
Om det inte finns något att oroa sig för varför är han då prickig fortfarande?
Om det är feberprickar, varför dök de inte upp förrän febern gått ner?
Han är till och med prickig inuti munnen!!!
Som tur är verkar han inte besväras av prickarna. Tack och lov för det i alla fall!

Vi får se vad doktorn och sköterskan på BVC säger. Jag tänker fråga åtminstonde!
Tycker fortfarande att han känns hängig och trött.

Inte hunnit, inte orkat

Publicerad 2009-02-23 11:01:07 i Allmänt,
Jag har varit helt slut efter jobbet hela helgen. Konstigt egentligen. Att jag kan vara helt slut när jag slutar 17, men kan vara rätt pigg när jag slutar 19... Hmmm, måste vara pga alla dagar i sträck.

Vi har varit så duktiga i helgen och satt upp en takantenn. Duktiga och duktiga förresten. Tvugna är nog lite närmare sanningen. Digitaltv:n från telia släcktes och vi blev utan tv helt och hållet. Alltså var det bara att sätta upp antenn så att vi kunde få lite kanaler igen. Har gått över till boxer nu, mest för enkelheten att få några kanaler på tv nr 2...

Vi mätte och var så duktiga innan vi köpte antennkabel. Maken var till och med ute med tumstocken! Vi kom fram till att det var ca 15 meter så jag köpte 20 meter för att ta i lite extra så att vi inte skulle stå med för kort kabel i slutändan.

Just det ja!

Nu när antennen är på plats och vi har försökt dra kabeln på ett vettigt sätt så upptäcker vi att 20 meter inte alls är tillräckligt. Kablen når fram, men det går inte att fästa den på något vettigt sätt utan den måste vara sträckt den rakaste vägen!!! Snacka om miss!!!
Nåja, vi ska ha kabel till ett rum som är närmare antennen också så vi får använda den dit och så får jag ta och köpa en ny kabel så att vi kan få upp den lite snyggt också. Kommer nog att köpa 40-50 meter denna gång bara för att slippa samma scenario en gång till. Jag står hellre med några meter över än att jag har det så här.
Jag avskyr när det är så här tajt när man ska dra kabel.

Klammra kabel är för övrigt bland det tristaste man kan göra. Det är svårt att komma åt överallt, det är lätt att göra illa sig när man ska hamra på så trånga utrymmen och kabeln samarbetar sällan... Därför vill jag bara göra sådana saker EN GÅNG. Jag gör det en gång riktigt och slipper göra det fler gånger. Ett perfekt system, NÄR KABELN RÄCKER!!!!

Oroligt natti natti

Publicerad 2009-02-19 00:11:26 i Allmänt,

Verkligen dags för mig att sussa om jag skaorka med morgondagens arbetspass.
Lillebror har precis vaknat till och blött näsblod!!! Första gången. Jag kan inte låta bli att bli lite orolig, vet ju inte varför! Måste det finnas en anledning?

Min mamma ska vara hemma hos oss med barnen resten av veckan. VAre sig pl¨nboken eller karriären mår bra av för mycket VAB. Hör gick smärtgränsen för oss. 2,5 veckor i sträck! Barnen kommer att ha varit hemma i tre veckor när den här veckan är slut! Hoppas de kan vara hos dagmamman nästa vecka! Annars vet jag inte riktigt vad vi ska ta oss till...

Bäst att inte ta ut något i förskott!

Dagvill

Publicerad 2009-02-18 23:16:55 i Allmänt,
Jag vet att det är onsdag, men jag ahr haft fredag hela dan! Det kommer att bli en låååång vecka det här. Jag jobbar dessutom tills på söndag så det kommer att vara hemskt om det här håller i sig.

Barnen kommer att få vara hemma hela den här veckan också. Lillebror har varit hos doktorn idag. Han har små små prickar på kroppen. Det ser ut osm att han skulle ha fått nålstick överallt som små blodprickar ser det ut. Doktorn tyckte att han har röd tunga också, men proverna visar att han inte har scharlakans feber så det är nog en eftersläng från febern.

Lååångt blogg uppehåll

Publicerad 2009-02-17 23:56:02 i Allmänt,Flera dagar!
Många fler än jag tänkt.
Alldeles som att jag tänkt ha ett uppehåll. Knappast!

Helgen var en sak, men igår när jag skulle skriva lite var blogg.se så segt att det inte gick att få fram mitt konto. Så kasst!!!

Helgen var fullbokad. Storebror blev stora killen. Fyllde 4 år fredagen den 13:de. Huga. Tyvärr blev firande halvdant. Lillebror hade fortfarande runt 40 ° feber så många ville avvakta tills han var bättre. Jag har full förståelse. Inte roligt att riskera så hög feber när man har egna småbarn, eller när man varit sjuk en massa själv, eller när man är gravid, etc...
Blir mer firande framöver istället.
Vi hann ändå med tre dagars firande. Så det var inte direkt fika fattigt... Världens häftigaste tårta blev det också. Jag hade hittat en bild på Darth Vader som jag hade fått uppkopierad på suger paste som jag hade på tårtan. SÅ HÄFTIGT!!!! ALla var impad över den tårtan!

Nu är jag tillbaks på jobbet. Fick ett pris efter att jag vunnit en tävling i december. Ett års förbrukning av tvättmedel. Itne illa för en småbarns familj.  Lite väl sen prisutdelning tycker jag, men sånt är livet.

Nu ska småbarnsmamman sussa sött inför morgondagens jobb!

Stressig torsdag

Publicerad 2009-02-12 13:02:48 i Allmänt,

Vi trodde att lillebror skulle bli bättre.
Vi hade fel!

Han slog till med 38,9° igår kväll och det håller i sig, nu har han 39,5°...
Hmmm. Så länge han bara har feber så ställer vi inte in storebrors kalas! Alla vet vad som gäller så det ska vara ok. Han har inga andra symptom så jag antar att det bara är en vanlig flunsa. Särskillt som varken jag eller maken blivit dåliga, vi har väl redan haft den...

Nu ska jag stressa iväg mot jobbet så fort maken kommer hem från sitt. Det är väldans stressigt att ta halva dan var så här, men det funkar. Känns lite bättre gentemot chef och kollegor att inta vara borta helt. På det här sättet hinner vi ju sköta det mesta av våra arbetsuppgifter själva.

Jag ska stressa förbi barnens hus och fixa lite inför kalaset också. Jag måste, det finns inget annat sätt. Jag hade planerat att fixa de här sakerna under mina luncher den här veckan, men det blev ju inte riktigt så.

Effektiv onsdag...

Publicerad 2009-02-11 11:40:03 i Allmänt,
Ännu en halv vab dag. Maken kommer hem om ungefär en timme så då är det dags för mig att åka iväg och jobba fram till 19.
Idag har jag varit super duktig ;-)... Har målat det absolut sista i gillestugan. Det har dragit ut på tiden men nu är det gjort. Har nästan målat klart bordet också. Borde hinna få det klart ikväll. Ska bli roligt att få städa undan där nere och börja inreda!
Bara vi får ordning på hyllorna så kommer resten att gå hur bra som helst! Tro om maken känner för att hjälpa mig med det ikväll? Han brukar ju ha fullt upp med sina egna projekt sp man kan bara hoppas...

Lunch

Publicerad 2009-02-10 12:45:55 i Allmänt,Igår tog jag fighten! Både tilllunch och till middag.
Idag ska jag iväg och jobba efter att ha vabbat halva dan.
Pojkarna fick fiskpinnar till lunch! Storebror är super nöjd. Han blev dock inte tillfrågad om vad han ville ha utan bara serverad... Alldeles som att det spelar någon roll.
Middag är makens problem. Tack och lov.
Säkerligen dags för ny fight då...
Lycka till äskling!

Lite märkligt

Publicerad 2009-02-10 09:50:57 i Allmänt,

Det känns lite märkligt, men inte helt fel, att vara hemma den här tiden en jobb dag. Att inte redan vara på språng, i full fart på jobbet.

Men samtidigt är det lite mysig och så rätt att få vara med sina barn när de inte mår riktigt bra.
Tack och lov för välfärdssverige!

Ännu en vab vecka...

Publicerad 2009-02-10 09:22:33 i Allmänt,


Ja, vi får väl se om det är hela veckan. Den har ju bara precis börjat.

Lillebror hade feber igår på dan. Inte särskillt hög, på gränsen nästan. Men eftersom att den lille killen inte ens hade feber när han hade dubbelsidig lunginflammation, eller när han hade bronkit och aldrig när han har öroninflammation, så tas även låg feber på allvar.  Det är säkert inte något större fel på honom, varför skulle det vara det. Men eftersom att han inte börjat prata riktikgt ännu och fortfarandeär så liten så chansar vi inte.
Vi är också lite oroliga för att om vi skickar honom till dagmamman för tidigt så kan han smitta ner alla andra barn plus att det kan ta ompå honom så mycket lättare. Det hände ju med storebror sist. Han hann gå en vecka och sedan satt vi där med en jättesjuk kille.

Nåja. Ringde bossen igår och det var ok. Jag och maken har bestämt oss för att dela på dagarna. Han får sluta 12 istället för 15 så hinner jag in till mitt jobb till 13-13:30. Chefen verkar tycka att det var en bra idé. Med lite tur så behöver han inte ringa in någon annan för de timmar jag är borta. Makens chef behöver inte heller ta in någon annan för hans arbetsuppgifter. Blir bästa för alla, även om det blir en himla massa åkande för oss!

sjuka barn

Publicerad 2009-02-09 16:20:17 i Allmänt,

kan vara lldeles för friska.

Lillebror har feber. Inte mycket, men det är feber. Storebror har frisknat till efter att ha varit däckad en vecka.

Resultat: Två pojkar som håller på att krypa ur skinnet efter en dag hemma. Egentligen skulle storebror ha fått varit hos dagmamman och lekt med de andra barnen idag. Men då har vi problemet med att ta ut en sjuk kille i kylan för att lämna en frisk kille hos dagmamman. Det funkar inte riktigt.
Alltså får jag stå ut med att det är livat.

Det är lite enklare att  vara mamma när barnen kan leka ute på dagarna. De blir gladare och lugnare. Men när en kille är sjuk blir båda inne.

Jag längtar tills maken kommer hem. Att få lite avlastning skulle inte skada.
Det enda jag fått gjort på min jättestora to do lista är att jag ringt till morfar och bjudit på fika på lördag. Alla förberedelser för att det ska gå att bjuda hem folk är fortfarande inte ens påbörjade!
Panik!!!

Som tur är så är det bara familjen som ska komma så de får ha lite överseende. Vi håller ju faktiskt på att renovera också...
Det är bara det att jag vill att allt ska vara perfekt när barnen fyller år.

Mamma samvetet som spökar.

Tredje, fjärde...kanske femte världskriget

Publicerad 2009-02-09 13:10:54 i Allmänt,
Jag har tappat räkningen. Varje måltid känns som en internationell konflikt. Varje dag är det gråt och skrik och protester. Möjligtvis att jag slipper bråka om jag serverar våfflor varje dag, eller kanske fiskpinnar och pulvermos. Men det känns som att det inte blir så näringsrikt om jag ständigt serverar dessa två rätter varje dag. Sju dagar i veckan, hela året...
Alltså har vi krig vid matbordet.
Varje dag!
Varje måltid!

Hur länge kommer han att orka med detta? Jag kan bara hoppas att det är slutet på trotsperioden. Han fyller ju 4 på fredag så det finns ju ett litet hopp...

Det är märkligt hur han kan svänga, storebror. Från en massa gap och skrik till världens gulligaste kille när han väl ger upp och inser att det blir som mamma säger. Han är inte långsinnt om man säger så.
Dessutom är det rätt ofta allt skrik om att han inte tycker om byts ut mot att det var rätt gott efter att han tvingats äta.

Det gäller bara att stå ut och rida ut stormen så blir det nog super bra så småningom...

Tårtjakt!

Publicerad 2009-02-09 09:46:46 i Allmänt,

Idag ska jag fixa dekorationen till storebrors tårta. Han vill ha star wars figur på tårtan. Det får jag väl se till att fixa då. Vilken tur att det går att få precis vilken bild man vill printad på sugerpaste elle på oblat. Sjölv föredrar jag suger paste. Det är så läckert när det ser ut som att tårtan är "målad". Darth Vader av grädde... Kul idé...

Mysiga Måndag

Publicerad 2009-02-09 09:36:36 i Allmänt,Ledig måndag. Som vanligt. Lite roligt att kunna tala så positivt om just måndagar. När de flesta andra suckar och stönar och tycker att måndagar är pest så tycker jag tvärtom. Min favorit dag på hela veckan.

Barnen är hemma med mig idag. Storebror var riktigt sjuk förra veckan och nu är vi lite oroliga över att det ska vara Lillebrors tur. Det brukar ju komma som ett brev på posten, eller snarare ett mail i cyberspace;-). Om en ör sjuk så blir den andra också det! Alltid! Hittills utan undantag!!!
Så vi får se hur det blir i morgon. Hittills är han hemskt risig i magen och har börjat få hosta och nyser. Hmmm, visst låter det som förkylning...? Bara han slipper 40° feber så är jag nöjd.

Som vanligt på måndagar när barnen är hemma så passade jag på att ligga kvar is ängen en stund på morgonen och bara myste. Nu ska jag dricka mitt morgon kaffe. Ok, det är inte riktigt kaffe. Jag har fallit för dessa smaksatta cappuccinos. Nästan så man blir beroende av dem. Cappuccino smaksatt med choklad! Kan det bli bättre!!!???!!!

Jag har en lååång to do lista denna vecka. Storebror fyller 4 år på fredag och vi planerar besök både lördag och söndag. Måndag är min enda lediga dag denna vecka så allt måste förberedas idag och på kvällstid senare under veckan. Mormor har lovat att baka bullar så det ordnar sig nog. Men det är en massa som ska städas och fixas och möbleras etc, här hemma för att alla ska få plats och det ska vara trevligt att få besök.
Vi får se vad som hinns med...

Tack

Publicerad 2009-02-08 20:33:51 i Allmänt,Jag har fått några kommentarer om min blogg den senaste tiden.
Ni tycker att den är fin och mysig!

Jag vil bara säga TACK!!! Såååå roligt att höra.
Jag är själv rätt nöjd med den för tillfället. Innehållet säger jag inget om. Men alla orangea blommor gillar jag själv. Ger hopp om vår i själen!

Söndag

Publicerad 2009-02-08 20:29:50 i Allmänt,Nu har vi söndagsmyst. Hammagjord pizza till hela familjen. Jag är så mätt att jag inte vill röra mig ur fläcken. Ska röja upp i köket nu när barnen nattas och sedan blir det soff läge hela kvällen.

Det har snöat hela dagen, riktigt vräkt ner. utan uppehåll. Vi hade en traktor här och plogade upp på gården tidigare idag, men nu märks det knappt att han varit här! Hoppas han hinner komma tillbaks i morgon. annars kan det bli lite kris. Det gäller ju att komma fram med bilen också...

Hoppas att vi är hemma när han kommer nästa gång, i så fall ska vi be att han tar bort lite mer snö från parkeringsrutan. Som det är nu är det lite väl trångt om det är mer än en bil åå gården. till helgen fyller storebror 4 år och då kommer det att vara betydligt fler än en bil här...

Maken har varit ute och skottat han med. Det är vissa delar som måste tas för hand. Traktorn kommer inte åt överallt med skopan.

Smygbloggar

Publicerad 2009-02-08 16:31:15 i Allmänt,

Är på jobbet. väntar emst på att arbetsdagen ska ta slut!
Det har itne varit något liv här alls idag. Mest dö-tid. Visst, det finns alltid saker att göra men ändå. Det är inte skoj att bara städa och plocka en hel dag. Mycket roligare när man blir avbruten av kunder då och då;-)

Snart är det dags att sluta för dagen. Hela familjen kommer och hämtar mig om ca 45 min. Superduper!

Vi ska ha riktigt söndagsmys ikväll. Baka egen pizza och mysa med barnen. Lillebror lär väl mest kladda med maten. Storebror kommer bara att vilja ha kanter utan minsta lilla rött på! Nästan så att jag tycker det är bättre att baka scones till honom och ge honom lite yoghurt... Kan det klassas som middag?

Det kommer säkert att bli något sånt till storebror. Han mår fortfarande inte helt bra så vi låter honom ha lite spelrum till middagen. Huvudsaken är att han får in sig något över huvud taget!

Lördagsmys!

Publicerad 2009-02-07 20:54:23 i Allmänt,

Nu är jag färdig för idag.
Har jobbat hela dan. Men nu är jag hemma. Hela familjen fick äta middag tillsammans. Barnen har fått lördagsgodis och sett på film. Nu är de nattade och kvällen är vår.
Dags för lite myspys framför tv:n med maken. Ska krypa upp i soffan under en filt och titta på tv. En kopp thé och lite lördagsgodis till oss med.
Smarrigt!
Mysigt!
Lugn och ro.

Jobbar igen imorgon så jag kan behöva ladda batterierna!

Vinter

Publicerad 2009-02-07 20:50:00 i Allmänt,

Fortfarande!

Jag är helt förstummad.
Snön har vräkt ner idag med, att det aldrig slutar!
Visst, jag föredrar fortfarande den här riktiga vintern framför förra årets isbane tid. Men nu får det snart vara nog. Jag börjar längta till våren. Med lite (mycket) tur så blir det en riktig sommar också, förra året blev det aldrig varmt. Ingen riktig dygnet runt värme. Bara ljummet i solen några få dagar.

Dessutom är det riktigt kallt också.
Maken har varit ute och skottat det värsta. Så pass att vi kommer ut med bilen i morgon... Måste säkert skotta innan jag far till jobbet också, men vad ska man göra.

Vi har tur när det gäller skottningen. Vi har en granne som har traktor och han skottar vår uppfart och gårdsplan. Vi har en rätt lång uppfart så det skulle ta evigheter varje gång vi skulle skotta om vi gjorde det själva. Tack, tack för omtanken!

Barnen är på bättringsvägen igen så förhoppningsvis kan de vara ute och leka i snön till veckan.

Jobb=lite bloggande

Publicerad 2009-02-07 20:39:47 i Allmänt,

Min vana trogen, jag bloggar inte alls eller bara minimalt när jag jobbar. Sorry.

Kan inte hjälpas. Livet ska levas också. När jag jobbar är det så mycket som ska hinnas med på de få lediga timmar som blir över att jag inte hinner med allt jag vill. Varje vecka hoppas jag att det ska bli bättre. Mer tid till allt. Varje vecka inser jag att tiden är begränsad och att jag inte kan hinna allt.

Förhoppningsvis kommer vi förr eller senare att hitta en bättre balans. Då kanske vi får tid till mer saker vi vill göra. Just nu ät vi tvungna att göra en massa saker som tar extra lång tid för att vi aldrig blir klara med våra projekt.

Varje gång vi blir klara med något blir livet lite lättare. Tyvärr är det så väldigt många saker som vi skulle behöva bli klara med för att få lite bättre struktur. Men, men. Det får ta sin tid, jag är säker på att vi kommer att komma ikapp så småningom.

Nästan klar

Publicerad 2009-02-04 14:24:59 i Allmänt,

Tvätten är hängd och en ny maskin är startad. Diskmaskinen går för fullt ohc jag har hunnit med att dammsuga.
Men nu vaknade lillebror och då är det kört.
Jag tänker INTE låta honom hjälpa till att otrka golv/bada i skurhinken...

Det finns annat som behöver göras så det blir ändrade planer.

Lunch

Publicerad 2009-02-04 12:23:12 i Allmänt,

Nu äter killarna lunch. Eller, lillebror äter pasta och köttfärssås. Storebror sitter mest och säger nej, nähä, näpp. Och gnäller som bara den över att köttfärssås innehåller lök. Tur att det går att dränka med ketchup...

Efter lunchen ska lillebror få sova en stund som vanligt. Det är den tiden jag har till att göra något vettigt här hemma. Det mesta går att göra när han är med, men vissa saker är helt enkelt lättare att få gjorda när man inte har en 18 månaders kille som vill hjälpa till hela tiden. Som att torka golven. Han tycker att det är jätteskoj att torka golv/bada. Jag, däremot, föredrar att han badar i badkaret och inte försöker göra en pool av köksgolvet...

Diskmaskinen är i alla fall tömd och fylld till hälften igen. Vart kommer all disk ifrån??? Och hur klarade vi oss utan diskmaskin tills för ett år sedan!!!??? Aldrig mer säger bara jag!

Middag idag blir ett litet experiment.
Maken och jag ska ha salladskväll. Mums! Men barnen äter för lite om vi serverar sallad till dem. Så de ska få pannkaka. Experimentet blir att jag tänker riva ner morot i smeten. Det har jag aldrig gjort förut, men jag har hört att det ska funka alldeles utmärkt. Och på nåt sätt SKA jag ha i barnen grönsaker!

Nu ska jag "sanera" lillebror och sätta lite fart här hemma. Imorgon är jag tillbaks på jobbet så det gäller att passa på.

Seg start på dagen...

Publicerad 2009-02-04 11:34:07 i Allmänt,

Låg och drog mig lite grann på morgonen. Sedan skulle jag kliva upp och komma igång... Då började storebror böda näsblod. han har aldrig gjort det förut, och han blödde inte lite heller. Det bara rann!!!
Usch och Fy. Stackarn...
Ja, han hade nog rätt i att jag får kalla honom det när han är sjuk.

Jag trodde att han var på bättringsvägen,men nu blir jag lite osäker. Barnen blir nog hemma veckan ut, det känns som att det är lika bra efter en sån pärs. Över 40° feber och kräkas en hel dag är inte att leka med. Även om storebror börjar bli stora killen och fyller 4 om en och en halv vecka så är han ju fortfarande bara en liten pojke. Han har inte så jättestora marginaler.

Nattbloggning

Publicerad 2009-02-04 00:40:18 i Allmänt,

Brukar inte blogga vid den här tiden i normala fall. Men jag fick ju slappa i morse så jag är rätt pigg fortfarande. Nackdelen är att jag inte kan göra så mycket här hemma vid den här tiden när alla sover... Fördelen är att jag får en chans att lyssna på tystnaden, och det är inte det vanligaste.

Jag har gett mig själv en rejäl "to do" lista inför morgon dagen. Jag ska hänga tvätt och ladda om maskinen. Dammsuga och torka golv. Försöka fixa till det sista i gillestugan (det vill jag verkligen få gjort nu!!!). Vara med barnen, kvalitetstid!
Disken! Ett evighetsgöra! Mäta fixa med gardinerna. Jag fick inte upp gardinstången idag så det blidde inga gardiner sydda. Tror att jag ska överlåta stången åt maken och sy gardinerna ändå.

Sedan när maken kommer hem vill jag göra klar väggen. Vi hann nästan bli färdiga idag så det vore jätteskönt om den blev helt klar! Så vore det skoj om vi hann möblera om som vi tänkt också. Och kanske sätta upp en kapphängare...

Blev en rätt rejäl lista att hinna med med två barn som vill vara med hela tiden. Inte helt omöjlig men knappast troligt att det blir klart. Får nog se det som en veckolista...

Nu sussar killarna

Publicerad 2009-02-03 20:19:45 i Allmänt,

Snart i alla fall. Det är ovanligt tyst i deras rum. Vanligtvis brukar det ropas en del "Jag kan inte sova" och den eviga klassikern "Jag är törstig". Men inte ikväll.

Storebror verkar vara på väg att bli feber fri, men nu kan det vara lillebrors tur. Morgondagen får avgöra. Otroligt nog har vi lyckats hålla kvällnings tiderna hyfsat under sjukdomen, de brukar tänjas när barnen är sjuka men inte denna gång. Säkerligen anledningen till att killarna lyckas somna ;-).

The goonies - Dödskallegänget, går på tv. Tyvärr är den snart slut. Började kl 19:10. Det äår en riktigt bra film, trots att den har några år på nacken. Den går inte på tv särskillt ofta heller. Men men, killarna är för små för den så då missar mamma och pappa den också.
Vi ska se slutet på en hyrrulle istället. Orkade inte se hela på en gång. Jag är helt slut när jag kommer hem från jobbet. Jag tror alltid att jag ska orka se film, men somnar oftast i soffan efter halva. Tur att man får ha filmerna i en hel vecka nu för tiden.

Gardiner

Publicerad 2009-02-03 13:42:24 i Allmänt,
Något jag har lite ångest över är gardiner.
Inte i allmänhet, det är inte en fobi... Utan mer specifikt barnens gardiner.

De har inte haft några. Det har varit helt ok inifrån. Mycket ljus har konnit in i lekrummet och så.
Men utifrån!!!
Huuvva!!!
Ödehus!

Nu är ju inte jag den mest händiga personen.
Jag kan, men vill inte så där jättemycket.
Men oj vad jag tycker att det blir fint när jag väl ids hålla på, jag vill ju ha det ombonat hemma.

I veckan som var hängde jag upp gardiner i storebrors sovrum. Vilken skillnad! Visst, det blev mörkare, men så mycket mer bebott utifrån sett. Och rätt mysigt också... Jag har köp ett tyg för att sy gardiner till lekrummet också, men inte kommit mig för riktigt. Det finns helt klart med på min "to do" lista, men jag skjuter upp det hela tiden.

OM jag skulle ta och sy gardinerna idag så får det inte bli för komplicerat. Längder eller kappa, det är den stora frågan. Jag tänker bara fålla och så sy kanal. That´s it! Egentligen tycker jag nog att det är bättre med kappa i ett lekrum, men då måste jag skarva på mitten och frågan är hur bra det blir.

Det får nog bli längder ändå.

Så då ska jag bara få upp gardinstång också...
Hmmm, inte undra på att jag hela tiden skjuter upp det här...

Tvätten

Publicerad 2009-02-03 13:25:01 i Allmänt,
Tvättberget är påbörjat... Ser ingen direkt ljusning ännu, men förhoppningsvis finns det ett ljus i slutet av tunneln. Men det är klart man vet ju aldrig...
Jag har förtröstan, om inte annat så kommer jag väl ikapp till sommaren. Det är lite bättre torkmöjligheter då!

Kollade igenom lite gamla inlägg och kan meddela att mattan klarade sig.
Den här gången...
Ingen garanti för framtiden dock.

Så ska jag bara bestämma mig för vilket av två miljoner måsten som jag ska ta itu med nu.

Jour...

Publicerad 2009-02-03 12:41:43 i Allmänt,

Det spelar ingen roll om jag är ledig, sjuk eller vabbar. Jag har alltid jour känns det som.

Det är helt ok att de ringer från jobbet när det är saker de inte riktigt klarar av. Jag ringer själv till lediga kollegor för att få info. Idag har det bara varit saker jag kan förstå att de behöver hjälp med så då är det ok. Det är lite värre när de ringer om nonsens saker som lika gärna kunnat vänta tills jag kom tillbaka eller som de verkligen borde kunna reda ut själva...

Det beror helt på vilka som jobbar. Vissa förväntar jag mig mer av än andra:-). Idag är det ingen som är riktigt haj på det jag gör så jag förväntar mig lite extra samtal. Hittills har det varit relativt lugnt ändå. Vi får se om det blir något strul.

Tisdag

Publicerad 2009-02-03 12:21:20 i Allmänt,

Jag har haft en soft förmiddag! Jag låg kvar i sängen medan barnen lekte på övervåningen. SÅÅÅÅÅ skönt. Nästan som en sovmorgon ;-), Fast jag var så klart uppe vid sju tiden och fixade välling. Sen var jag upp ett par gånger för att byta blöja på lillebror och för att hjälpa storebror också... Men annars så...

Storebrors feber har sjunkit rejält. Han är nog snudd på feberfri. (hoppas hoppas hoppas...)
Barnen blir hemma imorgon i vilket fall, men om storebror är feberfri idag så kanske det blir dagmamman ändå på torsdag. Vi får se.

Barnen är inte så där jättehungriga så det blir nog en lätt lunch för dem och myscappuccino för mig. Pulversorten men det är gott det med!

Idag måste jag få lite gjort här hemma. Annars kommer tvättberget att växa till ohållbara nivåer. Vi kommer att måsta bygga ut för att få plats med det typ...

Så var barnen nattade

Publicerad 2009-02-02 20:55:47 i Allmänt,
Båda killarna tog det med ro. Storebror vill dock att pappa ska komma. Han är ute och käkar med en kompis, det är han värd. Eftersom att jag jobbar som jag gör så är det han som får ta hand om dagis trötta barn varje dag. Jag kommer ju vanligtvis hem lagom till nattning...

Storebror har fått i sig några flaskor välling under dagen, men det är allt. Völlingen har han i alla fall fått behålla. Han är alldeles slut stackarn. Inte undra på med den febern och så lite att äta. Nu verkar det som att han slutat kräkas, men magen har rasat på honom. Inte heller bra! Men lite bättre än kräka i alla fall.

Själv ska jag göra mig en kopp thé och zappa vilt. Skönt att kunna göra det ibland, utan att måsta ta hänsyn till andras vilja.

Maken kommer nog snart hem så det gäller att passa på om jag ska hinna ;-)

Ny månad Nya mål?

Publicerad 2009-02-02 12:28:04 i Allmänt,

Frågan är, ska jag sätta upp månadens mål eller inte.

Jag har en mental checklista med saker jag vill få gjord varje månad. Det är långt ifrån alltid jag lyckas med att få allt gjort. Ibland är det ren lathet, om jag ska vara ärlig. Vissa saker behöver man vara två för att klara av och ibland får man en massa andra saker gjorda istället.

Det bästa är när det blir en massa andra saker gjorda istället. Då slipper jag ha dåligt samvete över att inget blir gjort. Jag tycker att det är ok så länge det HÄNDER NÅGOT!!! Huvudsaken är liksom att det inte står still. Vi har så många projekt som är pågående. Mycket påtvingat och en del påbörjat innan det blev totalt kaos. Nu känns det som att det är för mycket. Vi vet inte riktigt vart vi ska börja för att bli klara någon gång.

Jag vet, man gör en sak i taget och till slut är man klar. Men det är just det att börja nysta i röran. Att hitta en början som känns svårt.

Det är ju inte bara alla stora projekt, det är ju vardagen med två, ibland tre, barn som kräver sitt också! Sedan vill vi ju ha lite lugn tid flr oss två varje dag. En stund att varva ner och prata eller bara slappa varje kväll. Det är prio hemma hos oss. Även om det inte blir mycket tid så är det vår tid att ägna åt oss. Ett sätt at arbeta på äktenskapet så att säga...

Jag tror jag ska minimera månadens lista. Två eller tre större saker som bör fixas denna månad. Med ett tilläggsmål att det ska hända något extra varje vecka! Då borde det gå lite framåt...

Till exempel:

 • Vi har fortfarande inte fått upp gipsskivan på nya väggen
 • och därför har vi ingen kapphängare
 • eller hylla till barnen
 • tapeter? Tar vi senare
 • Gillestugan är nästan klar
 • bara lite "duttande" med penseln kvar
 • + golvlisterna
 • sedan ska bokhyllorna ställas lite stadigare... synd om de rasar över barnen ;-)
 • När gillestugan är klar skulle vi flytta på kontoret...
 • Hyllor i sovrummet har vi pratat om i ett år nu
 • och draperi till hallen
 • Nya gardiner...
 •  ...

Dags att sluta innan jag får ångest!
Som sagt det finns lite projekt att välja mellan...

Stackarn...

Publicerad 2009-02-02 11:55:42 i Allmänt,
Nu är det synd om storebror. Han hade hög feber hela dan igår. Och som grädde på moset ficka han inte behålla någonting. Mat ville han inte ha alls. Däremot var han väldigt törstig hela dan. Normalt sett är det ju jättebra att man dricker mycket när man har feber. Tyvärr så var det så att storebror kräktes så fort han drack något... Inte sådär jättebra med nadra ord.

Det slutade med att vi åkte in till sjukhuset på kvällen. ÖVer 40° feber och ingen vätska på hela dan. Han kunde inte ens kissa på hela dan. Det kändes inte alls bra. Nu verkar det som att han har fått någon form av virus, antagligen vinterkräksjukan. Dämpa febern och försök få i honom lite vätska i taget var utlåtandet. Känns som att jag kunde ställt den diagnosen själv... Samtidigt känns det bra att en läkare har tittat på honom.

Han låg och vilade hela dan och sa det att nu kunde vi kalla honom "stackarn" för nu mådde han inte bra... Gullungen min.
Han var så duktig! Han är snart 4 år, det är ju ingenting. Men ändå klarade han av att bara dricka en eller två klunkar och sedan ställa ifrån sig glaset och vänta en stund innan han drack mer. Detta fast att han var så törstig att han hade kunnat klunka i sig flera glas i rad. Jag blir så stolt över honom mitt i eländet. Att han förstår och lyssnar när jag förklarar en sådan sak för honom.

Idag är vi hemma och försöker mysa lite. Maken började sent så han hann åka på apoteket och inhandla alvedon suppar innan han började. Tack och lov. Vi har aldrig behövt använda oss av sådana så vi hade inga hemma.

Nu ska jag fundera lite över lunch till lillebror. Han är ju inte sjuk än så han blir nog hungrig snart..;-)

Så har det börjat...

Publicerad 2009-02-01 12:23:14 i Allmänt,

Nu räcker det inte med feber och värk för storebror.

Stora kräkmonstret har anlänt!!!

Än så länge hoppas jag att det bara är för att han drack för mycket vatten alldeles för snabbt febrig som han är. Men det är ett mycket svagt hopp. Hälften av mina kollegor har varit, och är, hemma med vinterkräksjukan... 

Arbetsveckan hänger löst kan jag säga.

McDonalds som vi lovat till middag är helt klart inställt...
Blir nog hämtat från lokala korvmojjen istället.

Efter uppehållet...

Publicerad 2009-02-01 09:42:18 i Allmänt,

Under jul och mellandagarna hade jag mer eller mindre blogg uppehåll. Det fanns helt enkelt inte tid till att blogga. Nu är jag tillbaks sedan några veckor. Jag hinner inte blogga varje dag som det är nu, men det blir ett antal inlägg varje vecka.

Innan uppehållet verkade jag ha en mer eller mindre trogen läsarkrets. Det såg i alla fall ut så på statistiken. Under uppehållet tappade jag så gott som alla läsare. Jag kan förstå det. Hur kul är det att kolla in en blogg som aldrig uppdateras, det blir rätt trist rätt snabbt.

Idag har jag inte lika många läsare, det ska erkännas. Men jag verkar ha fått tillbaks vissa nya, eller gamla, stammisar. Det är jätteskoj. Även om jag bloggar för mig själv, för min skull, så är det roligare med läsare. Ingen ska påstå något annat.
Om man inte vill ha läsare så skaffar men ju en lösenordsskyddad blogg. Eller hur!

Snö och kyla

Publicerad 2009-02-01 09:11:20 i Allmänt,Jag tycker att det har varit en härligt vinter, särskillt för barnen. Snön kom relativt tidigt och den har stannat kvar!!! Det är  en sån där vinter som jag minns från när jag var barn. En RIKTIG vinter. De senaste åren har det mest varit is och väldans lite snö så det här är jättebra.

Nu är det ju några år sedan jag var barn så själv börjar jag längta efter vår och sommar.
Slippa frysa!
Slippa skotta!
Inge mer skrapa rutorna på bilen, utan vantar. Jag vet, det går att ta på handskar eller vantar, men mina har försvunnit. Hittar dem inte. Puts väck.

Tänk istället varma soliga dagar.
Bad och lek. På stranden eller i poolen på tomten.
Saftkalas på filt i gräset.
Ok, man får leva med ogräsbekämpning, gräsklippning och en massa mygg. Men det är det värt!

Vackra blommor utanför dörren istället för isfläckar under nysnön gör att man orkar med mer...

Ledig helg. Sjuka barn.

Publicerad 2009-02-01 08:46:44 i Allmänt,Igår var barnen ute flera timmar och grävde snögrottor och tunnlar med pappa.

Idag blir de inne! Storebror har 38° feber, den stiger säkert också... Plus att han har ont i hela kroppen, stackarn. Lillebror hat 37,6°, men det tror jag inte riktigt på. Han har säkert rikgig feber han med innan dagen är slut. Det gäller bara att lyckas mäta när han har en febertopp istället för dal.

Det är lite frustrerande. Självklart tycker jag synd om mina små sjuklingar. Samtidigt så känns det så typiskt. De var hemma en hel vecka, sedan var de till dagmamman och vi jobbade en hel vecka och nu är det dags igen. Det blir så hoppigt. Både för barnen och för jobbet.... Den här gången ska nog jag vara hemma och vabba en dag jag med, om det blir långvarigt det vill säga. Imorgon blir barnen helt klart hemma sedan får vi se.

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela