småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Sommarstädning

Publicerad 2013-05-30 14:58:00 i Allmänt, barn, familjeliv,

Ja, inte inne - ute så klart!
Har inte riktigt klarat av att göra allt jag vill ut i år heller,, men tänkte försöka komma ikapp lite i alla fall.

Fram med slangar och tänker skura altan för att kunna olja in den i helgen, blev inte gjort i fjol, som så mycket annat. Sätter igång högtrycken med altantvätten. Men efter ett tag så får lillebror tvärnog. Det låter för mycket och han börjar gråta så stor han är (6) och vill inte alls höra det där. Säger åt honom att han kan ju gå in om han inte vill vara med. Allt är frid och fröjd så jag sätter igång med mitt. Efter några minuter så kommer en av grannarna med lillebror i handen. Han har satt sig på andra sidan huset där jag inte ser honom och börjat stor gråta. Så pass att han hördes två hus bort, men inte dit jag stod med bullrande maskin så klart. För första gången på mer än ett år så fick han inte upp låset på dörren.

Och varför kom han inte och sa till istället för att gråta? Han "orkade" inte gå runt huset.
Vi bor alltså i en helt vanlig villa, inget palats eller super kåk med kilometerlånga väggar att gå förbi för att komma runt knuten... Latmask!

Nu har vi än en gång pratat om att han måste komma och säga till, det hjälper inte att bara sätta sig ner och gråta, inte mycket som blir bättre av tårar...

Sommar sommar sommar

Publicerad 2013-05-28 23:45:58 i Allmänt,

Nu känns det som sommaren är här, äntligen!!! Solen skiner på dagarna och det är t-shirt och shorts på grabbarna. De kan vara ute och leka hela kvällarna och vill aldrig komma in. Precis som det ska vara.

I helgen blir det ett jätteryck ute. Håller vädret i sig så blir det till att skura och olja två altaner. Kan ju tänkas att gräsmattan behöver klippas också så göralösa blir vi inte.

Spelar ingen roll... Det är ju sommar!!!

Bloggen som mamman inte hann med...

Publicerad 2013-05-22 00:05:00 i Allmänt,

Vad ska man säga. Livet kom ivägen - igen! Hinner inte liksom inte med mig, tycker själv att det är märkligt att det ska vara så svårt att få till den tid som behövs för att jag ska hinna med mig själv. Men så är det. Jag får se hur det blir framöver. Skulle gärna blogga mer!

Idag har det varit full rulle. Hämtade barnen tidigt och drog iväg till sjukhuset. Den här gången bara för skoj skull. Lekterapins dag!
Ett härligt initiativ med massor av människor som ställer upp för att barnen ska få en härlig dag med bara roliga saker på sjukhuset. Fokus på liv och roligt istället för sjukdom och provtagningar.
Massor av idrottskillar och tjejer från alla möjliga sporter. Popcorn och fika från filmstaden och scandic hotel. Ansiktsmålning och fiskdamm, ponnyridning och häst med vagn. Vi var där i flera timmar och hade skoj. En sak vi försöker göra varje år. Det känns så viktigt att få göra de här roliga sakerna på sjukhuset också. Det får inte bara vara illa att åka dit, alldeles tillräckligt med saker som de är och framför allt som de varit under de här 4 åren, särskillt de första...

The closer och ITP

Publicerad 2013-05-04 01:22:25 i Allmänt,

Man blir lite ställd och förvånad när man tittar på en amerikansk deckar serie och det visar sig att mordoffret dött pga av komplikationer under operation som berodde på ITP... Skrämmande och märkligt.

Känns inte helt omöjligt att det skulle hända med tanke på att många inom sjukvården inte vet vad det är och att vi faktiskt fick vet att det inte var något allvarligt fel på vår son när han hade värden långt under 10 och var täckt av stora blåmärken och var alldeles prickig av petekier.

Tack och lov vet jag inte av att det någonsin ska ha hänt i Sverige. Har fått ett utlåtande av en professor som sa att det var osannolikt att det skulle kunna leda till döden eller allvarlig skada, men det var att han skulle ramla och slå sig så illa, vid en operation så får man ju minst sagt lite hjälp att börja blöda

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela