småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Första lediga dan

Publicerad 2008-12-30 00:28:27 i Allmänt,

på evigheter!

Det känns som att jag glömt hur man gör. Ja, kanske inte riktigt. Men nästan!

Har inte varit ledig mer än julafton på två och en halv vecka. De mest intensiva veckorna på hela året dessutom. Skulle verkligen behövt lite mer ledighet under den här perioden. Fast det är roligt också. Så mycket folk ger en väldans fart i arbetet, det kommer att kännas tomt när det mattas av igen. Sen hade det varit lite lättare att jobba om vi ine hela tiden gått en eller två man kort. En ´"super bra" tid att vara sjuk. Eller inte...
Hade vi varit fullt bemannade hade vi ändå fått stressa men kanske vi hade kunnat äta lunch och ha rast som vi skulle.

Nåja, i morgon är jag i alla fall ledig. Då ska jag slappa mest hela dan och bara vara. På nyårsafton är det dags igen.

Veckoblogg...

Publicerad 2008-12-27 20:48:09 i Allmänt,

Verkar som så.
Har inte haft vare sig tid eller ork till att blogga under julen.
Jobbade ända fram till julafton, då var jag faktiskt ledig. Kom inte hem förrän vid niotiden. Alldeles för sent för att orka med något vettigt. Nu jobbar ajg till 18 varje dag fram till nyår. Helt hysteriskt inom handeln den här tiden. Filk är som tokiga när de kommer in i butiken. ALLT går att sälja. Bara det är en röd pris lapp. Och inte verkar det vara någon ekonomisk kris heller. Vi sätter förs'ljningsrekord varje dag nu.
Det är jätteroligt att jobba, men inte direkt vilsamt. Jag är helt slut när jag kommer hem.
Det här är det första jag sitter vid datorn på en vecka.

Nu ska jag surfa vidare, vi får se när jag bloggar igen.

Dags att sova

Publicerad 2008-12-19 23:51:01 i Allmänt,

Äntligen!!!
Jag brukar vara en kvälls människa, tycker inte särskillt mycket om att gå och lägga mig. Tycker inte om att kliva upp heller om jag ska vara ärlig ;-)

Men ikväll har jag längtat till sängen.
Kom hem vid nio, har ätit och slagit in en massa paket till bonusgrabben. Han är här denna helg så det blir lilla julafton med farmor och farfar i morgon. Själv jobbar jag och missar paket öppningen (snyft...).
Efter att ha sovit runt en timme, max en och en halv det senaste ett och ett halvt dygnet känner jag ett visst sömnehov...

Ska upp och jobba igen imorgon så jag kan bara hoppas på en lugnare natt...

Så var barnen sjuka igen...

Publicerad 2008-12-19 12:00:10 i Allmänt,

Ja, lillebror är i alla fall sjuk.
Han har hostat hela natten så ingen har fått sova i familjen. Han har en grym hosta lillkillen. Han har hostat tills han kräkts. Två gånger lyckades han med det konststycket i natt. Första gången över täcket som han låg på och inte under. Det lugnade ner sig och vi trodde faran var över och la honom igen. Då gjorde han om det och kräktes ner hela sängen, madrass och allt.

Det slutade med att jag satt i en fåtölj med honom hela natten, eller vad som var kvar av den... På så sätt fick maken sova nån timme åtminstonde... Med andra ord är jag hemma och vabbar idag. Ja halva i alla fall. Maken är väl hemma senast kl två och då åker jag direkt tilkl jobbet. Vad ska man göra...

Jag trodde att jag skulle få sova nån timme på morgonen när lillebror äntligen somnat, men inte då.

Storebror vaknade och upptäckte att pappa inte var hemma.
Resultatet?
Han satt i trappen och skrek så det ekade. Självklart var det omöjligt för någon att sova i det oljudet. Inte nog med det, storebror tyckte också att det var en bra idé att ta en pall och ställa sig på den vid lillebrors säng och sedan tok skaka på sängen. För då går det ju verkligen att somna om...

Barnen är inte direkt klassade som änglar idag..

Dags att sussa

Publicerad 2008-12-19 00:08:57 i Allmänt,

Nu ska jag sova. Försöka ladda batterierna inför jobbet. Fick en mjukstart idag. Började inte förrän kl tolv. Men det blev intensivt ändå.
Nu kommer maraton passen. 9-20:15!
Inte mycket vila och inte mycket julnedräkning...
Sånt är livet. Det är ju roligt att jobba de här dagarna också. När det är lite fart och fläkt och dagarna går fort med liv och rörelse.

Färdig målat!

Publicerad 2008-12-19 00:05:55 i Allmänt,

Äntligen!
Jag hann. I sista stund, men ändå.
Gillestugan är färdigmålad. Nu ska vi bara möbera om också;-)
Det blir nog bra. Det mesta SKA vara klar till julafton det bara är så.
Tyvärr jobbar jag sent ända fram till själva dopparedan. Kommer inte att vara hemma förrän vid halv nio-nio, snyft... Men det går nog att få klart ändå. Maken ska vara ledig från imorgon eftermiddag så han hinner ju fixa en del han med.

Första väggen målad

Publicerad 2008-12-15 12:29:06 i Allmänt,

Jag har målat första väggen. Den som är gammelrosa/lila. Jag kommer antagligen att måsta stryka den en gång till, men jag kan redan se att det blir precis så fint som jag trodde att det skulle bli.

Och jag har valt vilken beige färg de övriga väggarna ska ha. Länge vägde det mot den ljusare. Men det blir den som är något mörkare. Riktigt kaffe latte färgad. Jag tycker ju att den färgen är finare, och det är bättre ljus insläpp än jag trodde. Dessutom tror jag det kommer att bli mysigt med lite mörkare färger i gillestugan. Den ljusa förgen kändes trots allt för dassig. Om det visar sig att jag har fel så får jag väl måla om till våren. Inte hela världen det heller!

Nu är jag på G

Publicerad 2008-12-14 21:47:54 i Allmänt,Igår efter att vi nattat lillebror fick jag världens ryck.
Plastade större delen av gillestugan och satte igång och målade. Inte riktigt så vågade färger som ovan. För tillfället är allt vitt. Storebror upptäckte vad jag skulle göra så han fick vara med och måla han med. Det blev lite sen nattning för honom men vad ska man göra. Det är ju skoj att måla!

Nu är alla väggar vita så imorgon ska jag prov måla med olika beige färger för att se vilken jag vill ha. Spännande, spännande...

Med minsta lilla flyt så är rummet klart före jul.
Bara att ligga i med andra ord. Det blir nog bra!

Jobbig jobb helg...

Publicerad 2008-12-14 21:39:07 i Allmänt,

Har varit helt slut efter jobbet den här helgen, idag med. Det märks att det närmar sig jul. Visst är det roligt att jobba när det händer en massa. Men det blev extra slitsamt denna helg. En av kollegorna blev sjuk så vi har hela tiden varit en man kort. Visserligen fick vi ringa in en extra igår, men det hade behövts två... Idag var det rent kaos. Folk överallt och alldeles för lite personal. Men vi gjorde det bästa av situationen.

Hämtade mormor (min mamma) efter jobbet. Vi lyxade och åt thai mat, såååå gott!!! Imorgon ska barnen lussa på eftermiddagen. Jag är så glad att jag är ledig och får se. Tycker synd om maken som missar det. Stackarn!

Veckans fynd

Publicerad 2008-12-11 21:27:50 i Allmänt,


Barnen kommer att gå till dagmamman nästa vecka (hoppas, hoppas, hoppas...) Lillebror har ingen feber han har mest en fruktansvärd hosta (peppar, peppar, peppar...).
Det kommer nog att bli skönt för dem att komma ut och få rasa av sig. Dessutom är det lucia tåg på måndag. Jag är så glad. Det var prat om att det skulle bli på fredag men det blev till sist spikat måndag. Tur för mig. Fredag jobbar jag hela dan, men måndag är jag minsann hel ledig!
Särskillt roligt eftersom det är barnens första lucia firande.

Att det är lillebrors första lucia firande är kanske inte så konstigt, men att det är storebrors första beror på att han gick på en småbarns avdelning förut och där hade de inte lucia tåg med barnen förrän de kom på syskonavdelningen. Synd för oss föräldrar, men förståeligt...

Till veckans fynd:
Storebror har pratat om att vara pepparkaksgubbe. Vi har en dräkt.
Någonstans.
Kanske.
Troligen...
Ingen aning om vart.. Hmmm.

I vileke fall så fyndade jag. Perfekta dräkter. En jultomte till lillebror och en pepparkaksgubbe till storebror. Bra pris och lyckliga barn. Kan inte bli bättre!!!
Nu längtar jag tillmåndag när barnen ska lussa.
Stackars maken missar det eftersom han jobbar till sent. Stackarn...

Snålt med blogg tid

Publicerad 2008-12-11 21:14:13 i Allmänt,

Så här inför jul är det väldans intensivt på jobbet. Hemma är det ionte heller så särskillt lugnt. Lillebror och maken är dunderförkylda och storebror är också hemma med dem. Själv är jag på jobbet mesta tiden. Kommer hem efter att barnen har lagt sig.
Den lilla egna tid som finns tillbringar jag med maken istället för med bloggen.

Så får det bli.
Jag bloggar det lilla jag hinner och orkar.
Blir säkert mer när nästa år börjat. Det brukar bli lite lugnare i januari...

Klapp jakt

Publicerad 2008-12-08 11:38:11 i Allmänt,
Vi måste försöka handla julklappar idag. Om barnen kan vara hos farmor och farfar en stun så borde vi hinna iväg och handla tillsammans. Annars kommer vi inte att kunna handla julklappar till barnen ihop. Vilket skulle vara så synd. Det är ju en del av nöjet med att ge bort julklappar. Att få hitta dem tillsammans...

Det ordnar sig nog.
Vore skoj om vi hann handla färg till gillestugan också... Jag vill bara börja måla! Nu!

Ledig tisdag...

Publicerad 2008-12-08 11:34:29 i Allmänt,

Blev riktig jobb tisdag...

Jag skulle åka in och jobba 8,9 -16,17... Jo just det.
Det blev 13-21 istället. En V.I.P kväll på jobbet. Hoppas verkligen att det blir en riktig succé. Det är ju roligt att jobba när det rullar på med kunder.
Fast först blir det kontor för meg 13-19. Borde hinna med en del på den tiden.

Måndag

Publicerad 2008-12-08 11:30:11 i Allmänt,

Barnen är hemma idag. Lillebror har en hosta som skulle kunna skrämma slag på en storrökare. Det låter så fruktansvärt med en sån hosta i en så liten kropp.
Storebror valde att vara hemma med lillebror. Det är ju mysigt att vara hemma...

Jag skulle till tandhygenisten, men måste alltså avboka tiden. Synd bara att det inte går att få tag på någon före kl 13.00 och min tid är 13.20. Undrar om det fortfarande räknas som sen avbokning när det är de som inte svarar i telefon...

Oj vad han kan!

Publicerad 2008-12-07 19:43:46 i Allmänt,

Lillebror går nästan mer än han kryper nu. Det är så härligt att se när han ostadigt tultar fram. Man ser att det är ansträngande och att balansen bara är med precis så att han tar sig fram. Så fort han blir ditraherad så dimper han ner på baken. Gounge!!!

Är hemma efter att ha lämnat bonusgrabben hos hans mamma. Nu är det dags att natta barnen och sedan ska vi försöka bära lite möbler.
Det kanske låter konstigt, men jag ser verkligen fram emot att få kånka soffan. Fast egentligen är det inte själva kånkandet jag ser fram emot. Snarare att få den där jag vill ha den!

Andra advent

Publicerad 2008-12-07 11:24:54 i Allmänt,Andra advent. Julen närmar sig med stormsteg. I år har vi ingen adventsstake här hemma. Det känns osm att jag inte har någonstans att ställa den. Istället kör vi ett decemberljul som nedräkning till julafton och en massa röda ljusstakar till värmeljus. Mysigt som bara den, även om det inte är helt traditionellt.

Igår var jag på shoppingtur med bästa väninnan. Hittade en jul gardin till köket. Inget speciellt, bara vit och rödrutig. Passar jättebra till vårt röda hus med vita knutar. Jag satte upp dem igår och det blev jul direkt. Att så lite kan göra så mycket! Jag blev riktigt inspirerad att fortsätta pynta. Men istället för att ta fram en massa ska jag se óm jag kan handla färg och måla ett rum laom till jul.

Jag vet jag 'r tidsoptimist, men vad ska man göra...

God morgon

Publicerad 2008-12-07 11:03:41 i Allmänt,

Underbara maken gav mig sovmorgon!
Oj, vad jag behövde det. Sov till halv 11. Och då stod kaffet på bordet och väntade på mig. Härligt!!!

Idag ska vi iväg på adventsfika hos makens bror och hans familj. En mysig tradition. Vi brukar allt id fira första advent så, men i år flyttade vi fikat till den andra advent eftersom jag jobbade den första och alla ville att jag skulle få vara med. Så omtänksamt och snällt. Jag uppskattar verkligen min svärfamilj.

Mamma på rymmen

Publicerad 2008-12-06 18:59:57 i Allmänt,


Idag har jag varit på rymmen;-)
Jag åkte in till stan utan familjen. Det kändes väldigt ovant att vara iväg helt solo. Lyckades till och med möta upp med en väninna och ta en fika. Målet var att hitta en tröja eller två. Det blev inte riktigt så.

Två par nya byxor till storebror och julgardiner till köket. En ny plånbok lyckades jag faktiskt hitta. Det behövs verkligen! Den jag har håller på att gå upp i molekyler. Inte ett fack är helt. Det innebär att jag oftare har mina kort i väskan eller på marken än vad jag har dem i plånboken...

Tröjor till mig själv hittade jag inte. Det är ofta så. Jag har riktigt svårt att hitta kläder jag tycker att jag passar i och som jag tycker är fina. Det var lite lättare innan jag fick pojkarna, men sedan kroppen antog den här nya skepnaden är det stört omöjligt att hitta kläder.

Hmm.
Får ta en rejäl titt efter nyår när det lugnat ner sig på jobbet och jag kanske kan hitta lite tid till shopping. Det håller inte riktigt att jag har två eller tre tröjor som jag kan använda. Tur att jag har arbetskläder från företaget...

Äntligen fredag...

Publicerad 2008-12-05 20:53:25 i Allmänt,

Nu har jag gjort helg.

Ska bara hämta svärfäräldrarna som varit ute och rest.
Byta från jobbkläderna.
Hämta maken och eventuellt några kollegor till honom efter deras jobb fest.
Tanka, så att vi tar oss hem igen...
Äta middag...

Hmmmm. Väntar kanske lite med att säga "äntligen fredag" när jag tänker efter...

Trodde jag skulle få riktig långhelg. Ledig lör till tis..
Jo jo. Trodde jag det...
Har fått en massa strul att reda ut på jobbet och det är nog bara jag som riktigt klarar av det. Förutom chefen då, men han har rätt fullt som det är... Alltså har jag blivit insatt på kontors tid på min lediga dag.
Nåja, det är ju rätt skoj att bli uppskattad. Det är ju ett tecken på förtroende och tilltro till min kompetens. Och jag får ledigt andra dagar istället. Alltså ser jag det från den positiva sidan och går dit med ett leende.

Fredag

Publicerad 2008-12-05 08:41:06 i Allmänt,
Äntligen fredag.
Ska jobba idag och sedan vara ledig i fyra dagar. Alltså en extra ledig dag nästa vecka också. Härligt med kompledigt inför jul. När julen väl sätter igång så är det så mycket att göra att men knappt märker att man jobbar några extra timmar per dag. Det är faktiskt en rolig tid att jobba. Fart hela tiden och massor med sälj. De flesta kunder är också rätt tålmodiga när julen närmar sig, trots att det brukar var köer och de får vänta. Kan vara för att det är så överallt och de vet att de inte har något val.

Idag kommer bonusgrabben. Maken ska iväg på kontorsinvigning med jobbet ikväll så mormor (min mamma) kommer och är med barnen tills jag slutat. Ja, hon sover faktiskt över så att jag ska kunna hämta maken i kväll/natt..

Dags att jäkta iväg. Ska stax åka till jobbet.
Ha en härlig vinterdag alla pigga.

Torsdag

Publicerad 2008-12-04 07:46:16 i Allmänt,

Två dagars arbete, sedan är det helg. Ledig helg!
Massor av julpyssel väntar.
Hela familjen samlad med bonusgrabb och allt.
Jag längtar...
Fast först ska vi klara av dessa två dagar.

Stress. Stress. Stress.

Ska bara klä på barnen så är det dags att åka.
Ha en härlig torsdag.

Min "lagom" dag

Publicerad 2008-12-03 12:18:46 i Allmänt,

Jag skulle ju se till att jag hann med en del idag utan att stressa ihjäl mig.
Hittills artar det sig bra.
Har faktiskt hunnit surfa en del, tänt en eld (hutter), vikt tvätt, hängt tvätt, tömt och fyllt diskmaskinen, pratat med en vännina...
Som sagt,en lagom dag.
Nu ska jag spackla.
Så mycket för lagom...

Onsdag

Publicerad 2008-12-03 10:18:29 i Allmänt,En ledig dag mitt i veckan!
LYX!!!

Hade tänkt mig en shopping tur men den har jag ställt in! Det snöade hela dan igår, men nu regnar det. Slask, med andra ord. Eller såpa om man ska beskriva vägbanan... Jag ska minsann pyssla hemma istället.

Barnen är hos dagmamman. Hon är en eldsjäl. Så fantastiskt bra. Utan att ändra en min tog hon på barnen galonisar med fleece ställ under och gick ut med dem i snön/regnet/slasket. Jag tackar och bugar.

Här hemma är det inte alls advent än. Några adventsstakar i två rum och en grangirlang med belysning ute... Det ger inte så mycket känsla kan jag lova. Ska försöka städa idag så att det går att få fram lite mer tomtar.

Jag har inte ens köpt hem några hyacinter. Det brukar jag ha varje år. I år tror jag att jag ska göra lite nytt. Hyacinter har jag varje år och ofta julstjärnor också. I år skippar jag nog justjärnorna men tror jag ska satsa på några amaryllis istället. Det har jag aldrig haft. Vet inte varför, jag tycker ju att det är en jätte vacker blomma. Vi får se vad jag kan hitta på.

Snöfall

Publicerad 2008-12-02 23:38:24 i Allmänt,Det har snöat hela dagen.
Vackert som bara den.
Mellan en och två decimeter kramsnö.

Jag har haft med mig ett par tumhandskar till jobbet varenda dag de senaste veckorna. Ni vet, bra att ha om jag måste skrapa bilrutorna eller borsta av bilen...
Idag lämnade jag dem hemma.
Smart.... NOT!!!

Som att köra på såpa hela vägen hem.
Tack och lov för dubbdäck!!!
Min vackra utebelysning syns inte längre.
Men barnen blir nog helnöjda när de inser att pulkorna går att använda igen...
Eller, vänta lite...
Japp. Nu regnar det! Konstigt vore annat. En vit jul finns ju bara i sagorna...

Tisdag

Publicerad 2008-12-02 23:28:48 i Allmänt,

Jobbat!
Slitit!
Trött? Absolut!

Ledig imorgon, har fått ett udda schema med mycket ledighet i början av månaden eftersom jag kommer att jobba så mycket framöver. Jätteskönt att få de här dagarna att ladd upp med.

Imorgon ska jag försöka få till en lagom mix.
Barnen ska till dagmamman. Jag ska se till att jag har fullt upp utan att slita ihjäl mig.
Endera blir det shoppingrunda med julklappshandling, eller så blir det renovering. Närmare bestämt så vill jag spackla klart i gillestugan och eventuellt slipa också.
Skulle det mor förmodan gå fort och smidigt så kanske jag till och med handlar färg och pensel för att kunna måla i helgen.

Det skulle vara fantastiskt skönt att få klart till jul. Det är bara inhandlandet av byggmaterial som sätter käppar i hjulen för mig. Vi har ingen dragkrok på bilen vilket innebär att så fort vi vill handla något skrymmande så behöver vi hjälp av familjen. Det är normalt sett inget problem, men just den här tiden så är de ute och far, plus att det snart är jul...

I vilket fall har jag bestämt mig för att i så fall målar jag övriga väggar och tar itu med den sista efter bygget. Det gör ju ingen skillnad i slutändan. Vi ska ju inte möblera efter den väggen just nu så huvudsaken är att övriga väggar blir färdiga just nu.

Utebelysning

Publicerad 2008-12-01 10:25:43 i Allmänt,Detta är vad som står på dagorndingen.
Jag ska sätta upp utebelysning på altan. Idag!
Det ska väl ändå inte vara allt för svårt att få till, även om jag inte kollat i kartongerna än... Det är bara två 5 meters slingor som ska kopplas ihop, så det kan inte finnas så mycket man kan göra fel.

Önska mig lycka till för nu ska jag ut i regn och halka för att få upp eländet innan det blir mörkt!

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela