småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Super start på semestern!

Publicerad 2011-07-25 11:24:22 i Allmänt,

Jo tjena! Det ösregnar. Så pass att när jag vaknade förstod jag inte om det var regn eller blåst ute. det lät som stormbyar men ljudet var för jämnt... Det spöregnade. Alltså är jag mer eller mindre inlåst med tre småkillar. Tur att det finns dvd och tv spel säger bara jag. Det kanske inte är den perfekta sysselsättningen till barn en hel dag. Men so what! MAmma ska också överleva :-)

Stolt kille

Publicerad 2011-07-08 14:32:33 i Allmänt,

Idag var det avslutning på simskolan. Storebror har kämpat så bra under dessa två veckor. Trots att han varit rädd och inte.har någon direkt vatten vana sen tidigare så har han kämpat på och varit med i bassängen varje dag och hela lektionerna. Jag är så glad och stolt över att han kämpat trots att han varit rädd. Det är starkt gjort. Idag var det i alla fall avslutning och snacka om att killen var stolt över diplomet han fick. Maken skickade en bild på en super glad kille med ett välförtjänt diplom. Det har han verkligen kämpat för. Nu har vi resten av sommaren på oss att träna massor med simning med honom.

Lunch bloggande

Publicerad 2011-07-08 14:23:50 i Allmänt,

Det börjar bli ett stående inslag i min lunchrast att slänga iväg ett blogginlägg. Så bli inte.förvånad om det blir något uppehåll, det händer faktiskt att jag är ledig någon enstaka gång... Som i helgen till exempel. Då är jag ledig. Eller, ledig och ledig... jag är inte på jobbet i alla fall. Sen att jag antagligen kommer att få jobba ännu hårdare fast hemma är ju en helt annan sak.

lunch.nu

Publicerad 2011-07-07 14:51:06 i Allmänt,

Dagens lunchrast är snart slut. Egentligen borde man väl slappa och försöka ladda inför eftermiddagen. Men inte då. Nej. Jag sitter och gör oändliga måste listor inför min lediga helg. Det känns som att jag inte kommer vara särskilt ledig den har helgen heller. Det ska målas husvägg och olja altan, för att inte tala om tvätt berget som håller på att ta makten i källaren. Jag blir trött redan innan jag blivit ledig...

badkruka

Publicerad 2011-07-06 15:27:12 i Allmänt,

Jag är en badkruka. Lika bra att bara erkänna. Jag vill ha varmt vatten, inte svalt eller ens småljummet. Riktigt uppvärmt är min melodi. Med andra ord så är det ett tag sedan jag badade. Nu är det sommar (sägs det...) igen och barnen vill båda. Det vill inte mamma. I måndags på simskolan var vi i simhallen och inte på utebadet. Då fick jag för mig att jag skulle minsann inhandlade nya badkläder och bada med barnen. Det gick över när jag kom på att simhallen är stängd under sommaren och det är utebadet som gäller. Jag kommer få så lov att båda med barnen i år. De vill verkligen och jag klarat inte av att säga nej hur länge som helst. Bara att hoppas på riktig värme ett tag så jag inte får frostskador av att doppar mig. Dessutom måste jag hitta badkläder. Vart kan man hitta såna som man kan ha offentligt utan att besöka kirurgen först?

Nedräkning...

Publicerad 2011-07-05 15:59:07 i Allmänt,

Nu är det nedräkning. På riktigt. Lite tidigt bara... Jag jobbar tre veckor till, men längtar sååå. Att bara få vara hemma och mysa med familjen och ta det lugnt. Eventuellt göra någon liten nytta o huset eller på gården, kanske. Bara att hoppas på att det är sommarvärme när semestern börjar. Nu är det alldeles för kallt!

Simskola

Publicerad 2011-07-05 15:53:11 i Allmänt,

Storebror går på simskola. En riktig intensiv kurs på två veckor. Varje dag utom lördag och söndag. Han har gått en vecka redan och är inne på final veckan nu. Tyvärr är han rädd när han inte bottnar så han vågar inte riktigt göra som lärarna säger. Men sommaren har ju bara börjat så han hinner ju träna mycket mer innan det är klart. Och blir det bara lite varmare så kanske till och med jag kliver i vattnet med honom... Jag tycker att han är så duktig som faktiskt doppar sig och försöker fast han är rädd.

När vissa har semester...

Publicerad 2011-07-03 12:58:20 i Allmänt,

Då jobbar en annan sjudagars... Och underbart sommar väder har det varit större delen av tiden också. Hmmpf! Men imorgon är jag ledig minsann. Det ni! Och sol ska det bli, otroligt. En dag innan nästa jobb period kör igång. Så då tar jag en sväng till tandläkaren och lagar plomben som bara höll en vecka. Jag menar, om jag passar på att njuta av den lediga dagen kanske jag inte orkar köra igång igen på tisdag - hemska tanke. Som tröst tänker idag minsann gå till frissan också.

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela