småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Elchocker

Publicerad 2012-11-28 11:04:00 i Allmänt,

Jo så började jag dagen strax före 8 i morse. 
var på sjukhuset och testade hur nerverna i armar och händer fungerade. Doktorn vill veta om det blivit nån påverkan efter diskbråcket eftersom jag kännerdomningar främst i lillfingrarna.
Spännande undersökning. Ett gäng elektoner sätts fast på armar och fingrar och sedan körs det elström genom dem så fingrar och hela händerna bara rycker utan att man kan kontrollera det. Otäckt som tusan. Lite ont gjorde det allt också, även om jag nästan väntat mig nåt ännu värre...
 
Svaren får jag tidigast nästa vecka. Inte för att jag känner att det är nån direkt brådska då jag inte tror att det går att göra nåt åt det om jag nu fått nån påverkan. Däremot skulle det i så fall kunna vara intressant att veta om det är bestående skador eller om det går över... hmmm.

Money money money

Publicerad 2012-11-28 09:41:01 i Allmänt,

Jo. lönen lyser med sin frånvaro. Det ska tydkligen komma ett brev från Stockholms tingsrätt med en försäkran om inkomst som ska skickas tillbaka. Har inte sett itll nåt så jag ringde dem igår och det skulle gå ut den här veckan, vackert så!
Så tro om jag blidder förvånad, GLAD, men förvånad när jag fått en massa slantar på kontot igår eftermiddag!
Semesterersättning för 18 dagar! Tjoho, vad bra!
Synd bara att det är över 20 st som fryser inne eftersom det fattas slantar i konkursen. Tack för den då. Rör sig ju bara om runt 30 000 kr rent som jag aldrig kommer se. Skulle kunna renovera en hel massa för de slantarna. Hmmpfff!
 
Nu kunde jag i alla fall betala räkningarna och göra rätt för mig. Bra så.
Fattig som en kyrkråtta igen då men vi flyter genom ännu en månad i alla fall :-)
Får se hur det blir när jag ska gå på A-kassa, blir ju lite mindre i plånboken då så jag får försöka hitta lite extra slantar nån stans!

Vart tog lönen vägen!!!

Publicerad 2012-11-26 11:13:59 i Allmänt,

Jo det var ju 25:e igår redan. När jag jobbade fick jag alltid slantarna före helgen om 25: var lördag eller söndag. Nu går jag ju på lönegaranti och tänkte att den kanske kom efter då, som makens - han är ju statligt anställd.
Kollar kontot när jag vaknar - INGA SLANTAR!!!
Jag har ju en del utgifter med bilar och hus. Mat och kläder till barnen och så... Räcker inte riktigt med makens lön, behöver mina slantar med liksom... 
Sista chansen imorgon, då är det 27:e och så måste kosingen komma, det är ju en lönedag det med så jag väntar tills imorgon innan jag får panik och börjar jag folk och pengar!
Stackars konkursförvaltaren om jag inte får några pengar den här månaden heller... Fick inga förra månaden för att jag klev på garantin efter sjukskrivningen för sent. Så den här månaden behöver jag minst sagt pengarna

Våffler... eller inte!

Publicerad 2012-11-24 13:34:02 i Allmänt,

 
 
Jaha. Maken tänker göra myslunch till monstren killarna och ställer sig och gör våffelsmet. Oj, vilken poppis pappa han är då! Så ska de gräddas, till två vrålhungriga grabbar, som inte är direkt tålmodiga.
Första våfflan åker i järnet och det gräddas för fullt. I 30 sek. Alltså inte riktigt tills den är klar och frasig. 
Sedan lägger järnet av!
Snacka om besvikna miner när det serverades ris och fiskpinnar istället. Inte riktigt samma mysfaktor om man säger så.
Visst, järnet är från hedenhös. Eller före barnen i alla fall. Men så typiskt att det skulle gå när det var lovat våfflor, hade ju varit bättre om maken skulle överaskat iställe. Då hade de inte blivit lika besvikna.

Så kan det gå

Publicerad 2012-11-20 22:40:16 i Allmänt,

Blir inte alltid som man tänkt sig när man har småbarn. Jag vet ju det. Borde vara van vid det här laget tycker jag. Men inte då, lika förvirrad och förvånad varje gång, märkligt.
Idag hade jag bestämt traff med bästa väninnan, en heldag med pyssel och surr. Orecis vad jag behövde. Men var killarna tillräckligt friska för skolan när de vaknade? Nää, inte då! 
Alltså var det en barn krigszon här hemma istället för en kompis mys dag. Tack då.
Jag vet, inte någons fel, absolut inte monstrens barnens. Men ändå. Liiite besviken blev jag när jag var tvungen att ställa in, och det var väninnan också. :-( Var inte alls lika svårt och ledsamt att ställa in träningen. Märkligt det med (hi hi) Nåja, jag tog en timmes promenad så totalt soffläge var det ju inte. 
 
Och kompisträffen bokades om till i morgon! Härligt med flexibla kompisar!

Buhu

Publicerad 2012-11-19 13:59:10 i Allmänt,

Har riktigt ont idag och ingen större lust till nåt alls. Barnen är hemma för magont och är lite för pigga för att kunna hålla sams. Aagggh! Jobbigt dårå...
 
Ska ta och gå en stund på löpbandet för att komma ifrån tror jag, hihi. Då får de inte störa det vet de!

Seeeg lördag

Publicerad 2012-11-17 16:38:29 i Allmänt,

Sov alldeles för länge idag, men det gjorde faktiskt maken också även om han var uppe före mig :-).
Tydligen behövde vi sova ikapp mer än vi trodde. Tyvärr innebär en sån sak att hela dan försvinner. Särskillt om man som jag vaknar med en huvudvärk som vägrar släppa utan bara gör att man vill kräkas. Migränliknande huvudvärk är diagnosen. Tacksam att jag inte har riktig migrän, det här räcker så bra så!
Bllir soffhäng med familjen hela kvällen. Killarna har lekt själva hela morgonen utan att bråka eller väcka oss. Helt underbart att de blivit så stora att de klarar av det. 
 
Har googlat runt lite på olika handgjorda kort och ska nog prova på några teljuskort framöver, har slutat med julkort och messar istället. Inte alls lika kul men mindre stressigt. Däremot skulle det vara roligt att ha några teljuskort att kunna ge värdinnan på adventsfika eller bara till nån man vill muntra upp i vinter, hoppas jag klarar av det. Både att få till själva kortet men också att jag klarar av att pyssla med nacken som den är. Saknar verkligen att få göra lite mer kreativa saker än att bara klaga över värk och sitta framför tv och dator...

Stormar

Publicerad 2012-11-16 12:28:08 i Allmänt,

Nuser så det stormar runt omkring mig!
Däremellan torrhosta. 
Men jag är INTE förkyld!
Så det så!
 
Manjag ska nog lägga mig och vila en stund innan vildarna barnen ska hämtas...

Itp

Publicerad 2012-11-13 23:29:28 i Allmänt,

Har suttit och läst bloggar om familjer som lever med ITP. Usch, jag blir alldeles matt. Vår kille har ju ofarliga värden nu, även om han fortfarande är sjuk med kronisk ITP, men att läsa om andras resa tar mig direkt tillbaka till de 1,5 år som  vi var hemma med honom och hans värden lekte jojo och pendlade mellan under 10 och 45. Det var en hemsk tid och nu efteråt inser jag att vi levde i en bubbla under den tiden. Lillebror är nästan sönder curlad, storebror är jätterädd för blod. Inte konstigt när han under lång lång tid fick höra AKTA hela tiden Lillebror får inte slå sig! FÖRSIKTIGT!! Stackarn.
 
När ett barn får ITP drabbar det inte bara barnet, hela familjen får leva med det. Föräldrarna lever med ständig oro och syskonen hamnar i skymundan när värdena sjunker. Som tur är insåg vi det och gjorde vårt bästa för att ge storebror egen tid och lät honom göra saker fast att lillebror inte kunde vara med, men han var ju också orolig för lillebror och är det fortfarande även om de faktiskt kan slåss nu för tiden. Som det ska vara mellan syskon, massor av kärlek och en del bråk däremmellan. Lillebror är fortfarande försiktig av sig. Till stor del är det nog hans personlighet, men det lär ju inte ha hjälpt att vi passat på honom så mycket under så lång tid.
 
Jag är väldigt tacksam att hans värden är så höga idag att han inte behöver extra tillsyn hos dagmamman och senare i skolan. Vi slipper oroa oss för den biten åtminstonde. Jag önskar att han kunde bli friskförklarad nån gång, men värdena vill helst ligga runt 100 och vägrar gå upp till normala, när han snuddade vid normala värden ett tag fick vi veta att det normala värdet var högre nu än när han var mindre, det ändras med åldern. Även om det fortfarande var höga värden för att vara ITP så kändes det ändå som en kalldusch, när vi närmade oss mållinjen så flyttades den - Orättvist!

Inspirerad eller sötsugen.

Publicerad 2012-11-13 22:32:57 i Allmänt,

Zappar runt bland bloggar, eller surfar kanske man säger hi hi. Mitt nya intresse är bak/godis bloggar som t ex bakerella.com och bakverk och fikastunder. Det ser så smarrigt ut! Jag bara vill baka en massa jag med, sedan om jag kommer få till så söta kreationer vet jag inte, men övning ger färdighet :-). Cakepops skulle jag hemskt gärna testa att göra men jag får inte tag på "candymelt" i Sverige, hittar massor i USA men ingen butik som fraktar till Sverige. Ska leta vidare i England, där fraktar de till Svedala men det är dyrt. Jag får dela frakt med en väninna eller två. Sugar paste är lättare att få tag på. Finns på hobby butiker numera, en ny webshop är Plinglinns creative corner. Billigare än många andra, visserligen nystartad men seriös. 
 
Största problemet är att det blir så mycket sötsaker här hemma om jag sätter igång, snåltarmen i mig säger att man måste kunna äta upp alltihop också. Cakepops kan jag i och för sig sälja på julmarknader framöver så det är väl en bra tid att börja prova nu. Ska nog prova cakepops här i veckan, doppar i vit choklad i brist på annat och hittar på nån dekor till. Smaskens!
 
Har en himla värk nu när jag tränat och det kommer nog inte bli något bullbak den närmsta tiden så det här känns som ett bra alternativ. Bara jag pallar med pepparkaksbak med killarna så är jag nöjd, resten av julgottan behöver ju inte bearbetas för hand lika mycket.
 
 
 
 

Börjar ju si sådär...

Publicerad 2012-11-13 14:13:18 i Allmänt,

Jo det är ju tisdag nu, så veckan har ju börjat... Men inte super bra kan jag tycka. Jag får ju inte sova!! Såååå jobbigt! Har sovit 1,5 timmar innan jag lämnade barnen och sedan lika länge till innan jag åkte och tränade, tog mig faktiskt dit ändå.
Nu blir det kaffe, kaffe, kaffe så jag klarar av att glida igenom den här dagen utan allt för stora utbrott.

Ny vecka, nya möjligheter

Publicerad 2012-11-12 11:33:18 i Allmänt,

Måndag igen. Dagarna flyter ihop lite (ganska mycket) när man är hemma för länge som jag varit nu. Ledtrådar är att maken jobbar och jag måste lämna barnen på skolan alldeles för tidigt på morgonen. Jag är kanske lite märklig men jag gillar måndagar. En ny vecka börjar, som ett oskrivet blad, Den blir vad man gör den till och man kan lämna den gamla bakom sig, på gott och ont. Dessutom är jag ledig, en chans att vila upp mig efter helgens aktiviteter och hämta mig innan resten av veckan sätter igång med allt vad det innebär.
Inga måsten bara vila.
 
Hur ser din måndag ut? Är det full rulle från start eller är det en soft dag som värmer upp inför resten av veckan?

Ont man kan ha då

Publicerad 2012-11-10 17:57:00 i Allmänt,

Vad ska jag säga.
Aj Aj aj aj Aj!
 
Jo just det ja, jag har fortfarande ONT!! Fy vad jag lider just nu då.
Var och handlade lite och kom hem med bara en kassa men det räckte. Nu vill jag inte va med. Så då frågar maken om jag ska åka och hyra en film. Det är bara 2 mil till stan och det gör ont att vrida på huvudet. Hmmm trafiksäkert? Ja, ja. Det är väl min tur, maken har bara åkt de senaste typ 200 gångerna. Snäll han är.
Eftersom jag strejkar efter att jag kom hem från affären så får maken stå för dagens matlagning och då är det väl jag som åker och fixar film till oss medan han servar killarna med barnfilm och gotta till dem.
Kan va så att jag går ur det här som vinnare ändå. hi hi

Lördagsmys

Publicerad 2012-11-10 16:51:28 i Allmänt,

Det blir önskemat ikväll, tacos. Faktiskt inte min favvo rätt, men killarna älskar det och det finns alltid nåt man kan peta i sig. Själv har jag snöat in på chili chipsen med ost på. Mmmmm. 
Jag föråt mig på tacos för många år sedan då jag hade en "grillkiosk" där jag sålde tacos och stekt strömming, jag vet super udda kombo men det funkade. Vi hade nåt för alla - verkligen. Ett tips är faktiskt att göra taco sallad och äta mos till. Passar väldigt bra till smaken av chipsen och tacofärsen.
 
Massor av mys med gomiddag och gotta framför en film på tv:n efteråt.

Äntligen helg

Publicerad 2012-11-09 22:01:18 i Allmänt,

Blir lite varannan dags skrivande just nu. Mycket annat att tänka på. Både bra och dåligt.
Igår var jag hela dagen på sjukhuset och fick göra en massa test hos sjukgymnast och prata med kurator och skriva enkäter. Massor av frågor. Men det var det värt, till slut fick jag veta att jag kom in! Jag ska få gå en smärtrehabiliterings kurs i januari, 6 veckor! Tre dagar i veckan på sjukhuset med massor av träning. Och gruppsamtal och annat. Ska bli spännande. Jag ser verkligen fram emmot det.
Blir nog inte alls lätt utan en massa hårt arbete. Så länge det kan hjälpa mig så är jag beredd att prova det mesta. Krävs det hårt arbete så kan jag kämpa på. Jag har varit hemma snart ett år med värk och känner att det måste bli bättre än så här, livet kan inte vara så här! Så gammal är jag inte!! Jag har massor av år kvar i arbetslivet och kan inte ens leka ordentligt med barnen.
 
Jag kommer kämpa på och använda tjurigheten jag har så gott om! Även om jag inte blir av med smärtan så kan jag få ut mycket av den här kursen, jag kommer säkerligen kunna leva med smärtan på ett annat sätt efteråt!

Onsdag

Publicerad 2012-11-07 20:05:33 i Allmänt,

Mycket att tänka på just nu, mindre med bloggande dock. kommer säkert igång när det lugnat ner sig lite. Imorgon blir det en tripp till smärtrehab för mig. Hela dan är uppbokad - utom ett par timmar mitt över dan, får se hur jag löser det. Kanske blir en tur på stan, känns det som väldigt lång tid så kanske jag till o med hinner hem, har 30 min bilresa enkel väg så jag får se.
 
Storebror har inte varit riktigt pigg förrän nu så han har varit hemma men ska tillbaka på skolan imorgon, lillebror och maken blir nog hemma resten av veckan med förkylningar. Själv har jag klarat mig hittills. Peppar peppar...
 
Nervör inför morgondagen men det blir nog bra.

Måndag

Publicerad 2012-11-05 09:53:53 i Allmänt,

Måndag, äntligen! 
Ny vecka, nya möjligheter!
 
Jag har varit ledig måndagar i snart 10 år så jag kan inte säga att jag direkt har nåt emot dem. Oftast är det en lugn dag då jag har lite egentid med make och barn på sina håll och jag ledig hemma. Rätt så skönt.
Nu ahr jag ju varit sjukskriven i 10 månader och då har måndagar förlorat något av sin charm, det ska medges. Och när jag hittar nytt jobb, för det är klart att jag gör, då blir jag nog helgglad som alla andra jag med.
 
Idag är det frost ute, helvitt med andra ord trots avsaknad på snö. Så för att förgylla denna dag så tar jag en tur till frissan. Tänker slå på stort och färga på salong!

Netflix

Publicerad 2012-11-04 09:51:00 i Allmänt,

Alla har hyllat Netflix och varit helt saliga och tyckt det varit helt underbart. Så idag (natt) började jag vår gratis månad. Det blir nog inte mer än en månad heller. Jag är inte överdrivet impad måste jag säga. Tycker mest det är gamla filmer som jag redan sett mig less på, samma med serierna. Hoppas dock hitta nåt nytt på den avdelningen. Vi får se.
I vilket fall så hjälper det en aning när man inte får sova på nätterna. Rätt trist annars.

Kul det här

Publicerad 2012-11-04 06:46:55 i Allmänt,

Har haft lite bloggledigt av olika skäl men nu vill jag klaga och få medömkan...
 
JAG FÅR INTE SOVA!!!
 
Inget skämt heller, sitter vaken kl 06:45 en söndag morgon och har fortfarande inte somnat. Resten av familjen sover minsann sött men här sitter jag. Har till o med försökt snusa på lillebror men inte ens det fungerade.
Nu ger jag upp och fixar kaffe. Har en känsla av att det kommer gå åt en del av den ädla drycken idag.
 
Trevlig söndag alla pigga.

Ny månad

Publicerad 2012-11-01 12:48:37 i Allmänt,

November!
Snö ute!
Inte mycket men ändå. Är det inter då? Eller gills det inte förrän december...
 
Killarna är relativt sams än så länge, man tackar för små underverk.
Kusinen kommer förbi en liten sväng i eftermiddag så det hjälper väl till att hålla dem sams. Det har varit ett trist lov för dem med sjukdom och innesittande. Vad ska man säga. Får väl göra något en annan gång istället.
 
Maken kämpar på med heltidsjobbandet, fortfarande lite ovant för honom men sån är ju livet.

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela