småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

LEDIG!!!

Publicerad 2009-06-29 14:04:04 i Allmänt,

Äntligen!
Ledig OCH sol ute!!!
Härligt.
Kan inte bli mycket bättre än så här.
Svensk sommar när den är som bäst!

Provtagning idag.
Vi var i morse och nu väntar vi besked från sjukhuset.
Jag tror inte att det är allvarligt låga värden, men jag vågar itne tro på några bra resultat heller... Kanske mellan 40 och
75. Dvs inte bra och friska värden men ändå bra och ofarliga. Det är vad vi hoppas på i alla fall. Jag tycker fortfarande att jag ser enstaka prickar, men den här tiden på året så har han ju så mycket andra prickar och utslag, för att inte tala om bett... så jag hoppas så klart att jag har fel. Men vi borde ju få besked snart så det är ingen idé att sitta här och gissa.

Lillebror sover nu, eller försöker i alla fall i värmen.
Storebror är med maken hos tandläkaren. 4-års kollen.
Hoppas verkligen att han inte har några hål. Själv har jag alltid haft lätt att få hål så jag hoppas att han inte ärvt det från mig utan att han istället har fått makens tåligare tänder.

Sol och arbete

Publicerad 2009-06-27 21:55:39 i Allmänt,

Jag jobbar hela helgen.

Det är 29° varmt ute och inte ett moln så långt ögat kan se.
Vi har inhandlat en ny plastpool till grabbarna modell halvstor. Sådär så att jag och maken faktiskt kan svalka av oss om den kniper, men inte så att den känns bottenlös för fyraåringen.
Solen gassar och kroppen skriker efter vattenmelon och glass.

Sa jag att jag jobbar hela helgen...

Sommar och sol

Publicerad 2009-06-24 12:14:06 i Allmänt,

Det är härligt varmt ute, nästan för varmt i solen. Sm tur är blåser det ljumma vindar så det blir perfekt! Oj vad jag längtat till den här årstiden. Som vanligt har våren varit för lång... Men nu är den här, underbara sommar...

Då ska vi bara se till att köpa en pool åt killarna också. Så de kan doppa tårna hela dagarna. Men den här gången ska vi minsann hitta en pump till också! Så får vi hoppas att det håller mer än en säsong den här gången.

Storebror är sista dagen hos dagmamman. Sen är det sommarlov!
7 hela veckor kommer de att få vara hemma med pappa och mig. Mest maken då, han har 7 veckor ledigt han. Lyckos.
Själv ska jag böeja jobba heltid nu när han går på semester. Eftersom att han är hemma så kan ju jag jobba.
Hurra!
Eller nåt...
Det tar lite emot nu när det är strålande sol, det måste jag medge.
Samtidigt kommer det att bli skönt att komma tillbaks till jobbet och få tillbaks rutinerna. Det blir ju lite lättare att sköta ett heltidsjobb när man är där heltid så att säga.

Nej, nu ska jag ut och njuta av solen. Kan ju faktiskt sitta still och baranjuta nu när lillebror sover lunch!

4 månader

Publicerad 2009-06-23 12:31:24 i Allmänt,

Idag är det fyra månader sedan lillebror fick sin diagnos. Då hade han nog haft ITP en vecka reda, med tanke på hur han såg ut...
Då fick vi veta att för de flesta läker det ut på ett par månader. Har till och med hört/läst någonstans att det brukar vända efter 5-8 veckor för att bli bättre och bättre tills det är borta.
Det har gått 4 månader.
Det är inte över!
Det känns som att det inte vänt riktigt heller.
Värdena åker fortfarande berg och dalbana.
Trombisar med beslutsångest kanske.

Väntar redan nu med spänning på nästa provresultat.
Får vänta ända tills på måndag, men jag tror itne det kommer att vara några högre nuffror då, kanske sämre men knappast bättre. Men det är ju bara vad jag tror.

Maken har jagat på barnkliniken idag.
Inget intyg för allvarligt sjukt barn har kommit än. 
Men de har hittat en anteckning i alla fall. 
Men den är inte underskriven.
Så man vet inte.
Fast det finns en anteckning....
Aaaaaaggghhhh!!!

Ingen som vet om han ska vara hemma resten av veckan heller.
Men han har sjunkande värden.
Fast de är hyggliga.
Eller var igår.
Men vi vet inte hur länge.
För de är sjunkande.
Sedan förra veckan.
Men de är i alla fall hyggliga.
 Just nu...

Som sagt, livet leker.
Eller nåt!

58...

Publicerad 2009-06-22 22:55:24 i Allmänt,

Från 21 till 87 och nu 58.

Det käns väldigt osäkert just nu. Trombisarna hoppar hej vilt mellan värdena. Visst, 58 är ett ofarligt värde. Ingen akut blödningsrisk vilket är bra. Men det är ett mellanvärde. Ett som jag absolut inte vill att lillebror ska ha. Det är för nära gränsen för att jag ska kunna slappna av och skicka honom till dagmamman. Jag hade hellre fått ett värde runt 40. Fortfarande ofarligt och dessutom en klar sjukskrivning.
Som det är nu så är det sjunkande men ofarligt för tillfället. Frågan är dock hur länge då! Kommer det att fortsätta sjunka eller är detta botten? Vågar jag skicka honom till dagmamman och riskera att han har ett mycket lägre värde än jag tror om några dagar...

Det är i alla fall bara en vecka kvar av den ångesten. Maken går på semester så då behöver jag åtminstonde inte våndas över om lillebror ska gå till dagmamman eller inte. Alltid något!

Sommar!!!

Publicerad 2009-06-21 23:43:06 i Allmänt,

Äntligen verkar den vara här!
Det har varit underbart väder idag. Vi har varit ute så gott som hela dagen. Barnen har lekt och jag och maken har fått massor gjort. Vi ska ju gräva bort ca 20 cm sand runt hel kåken för att få dit matjord och så gräs. Idag har vi fått nästa allt gjort. Max två timmars arbete kvar sedan är det bara att få hit jorden... Supernajs.

Vi skulle göra något skoj åt barnen inför veckan också. Det ska ju tydligen bli finväder några dagar. Alltså tog vi fram poolen. Det är en rektangulär med tre stora ringa. Rätt stor för att vara en "liten". Efter många om och men insåg vi att vår pump är kass! Den gjorde absolut ingen nytta alls! Det slutade med att vi fick blåsa upp skiten själva. Inte så lote jobbit heller. Men det blev gjort.
Sen skulle vi vara lite clever och fyllde poolen redan ikväll med förhoppningen att solen skulle hinna värma upp vattnet en del innan det skulle bli  bada av  imorgon eftermiddag. Smart drag!
Nej, inte riktigt.
Efter kanske en timme kollade maken ut.
Ingel luft kvar i poolen och vattnet höll som bäst på att rinna ut på gräsmattan. Så den är ju vattnad i alla fall...
Skulle tro att det har gått hål på plasten. Vi borde ha märkt tidigare om det var ventilerna. Jag menar, det tog ju en stund att fylla den.

Storebror kommer att blir så ledsen i morgon när han inser att poolen är trasig.
Stackarn.
Vet inte om det är värt att se vart luften gått ur eller om vi bara ska köpa en ny till barnen.

Glad midsommar

Publicerad 2009-06-19 10:36:20 i Allmänt,


Glad midsommarpå er alla!

Detta blir nog dagens sista inlägg. Istöllet för att sitta vid datorn så tanker jag ägna hela dagen åt familjen.
Maken är och hämtar bonusgrabben nu och har storebror med sig, själv sitter jag och hör lillebror klaga över att han fick stanna hemma.

Det blir kanske grillning ikväll. Det är vad vi planerat i alla fall, men sedan har de hotat med regn just idag hela veckan så vi får se.

Sista helgen på ett tag vi kan ägna oss åt familje mys, jag ska jobba tre helger i rad nu så det lir mycket stressigare än vanligt för alla. Men bra för plånboken så här i vabbtider.

Nu ska jag marinera fläskkotletter och göra sallad.

Ut och njut av midsommarafton med er ;-)

Nytt försök...

Publicerad 2009-06-19 10:29:32 i Allmänt,

Jag har  försökt blogga flera gånger nu, både igår och i förrgår. Men det vill inte fungera. Det enda som hänt är att mina inlägg sparats som utkast. Eller, två rader av en hel massa har sparats som ett utkast. Inte ens en bråkdel av inläggen. Nu får vi se om blogg.se har fått till det.
Det är länge sedan det strulade så här nu, tack och lov. Det tar så mycket energi när det inte fungerar. Man går omkring och irtriterar sig på skitsaker då!

Jobbade bara torsdag denna vecka och nästa blir jag hemma tills på tordag med, fast då blir det arbete över helgen också.

Sommaravslutning

Publicerad 2009-06-16 13:27:45 i Allmänt,Idag ska det vara sommar avslutning hos dagmamman. Vi ska samlas alla föräldrar och barn och gå ut i skogen och grilla. Tråkiga, trista jag har egentligen ingen lust alls men kommer att klistra på fejksmilet och gå jag med.
Storebror har sett fram emot att alla mammor och pappor ska vara med i skogen så vad kan man göra.

Känner inte alls för att vara en så duktig och ordentlig mamma som bara ser fram emot alla sådana här påhitt.
Förstår inte vad det ska vara bra för. Vi har redan varit på en avslutning. Alla dagbarnen i området hade en gemensam avslutning med teater och sångframträdande. Vi var där båda två. Maken och jag. Var stolta och glada.
Men nu ska vi tydligen ha en liten avslutning också!
Med bara vår dagmamma och hennes dagbarn.

Skulle säkert vara jätteskoj en annan gång.
Men just idag är jag särkillt negativ. Vill inte alls umgås med en massa folk och måsta vara trevlig och lagom duktig.

Jag får väl härda ut och se fram emot sommaren istället.
Två veckor kvar, sedan går i alla fall maken på 7 veckors ledighet och då är ju barnen hemma med honom.
Själv får jag vänta sex veckor till innan jag har semester så det är väl tur att jag fått vara hemma med lillebror hela våren då...
Ja! Jag är ironisk

Berg och dalbana

Publicerad 2009-06-16 13:15:53 i Allmänt,

Jag kan inte släppa provresutatet från gårdagen! Jag borde vara super glad och lycklig men känslorna infinner si  g inte riktigt...

Värde 87!!!

Vart kom det ifrån?

Från 21 till 87 på 4-5 dagar... Ursäkta?

Det känns som att något måste vara fel.
Det kan inte vara ett helt korrekt värde.
Det måste bero på något.
Det går inte bara upp så mycket utan vidare.

Jag gissar på att det är förkylningen som spökar. Lillebror har en förkylning i kroppen. Inte så att han har feber, men han är väldans snuvig. Om jag ska gissa så sjönk värdet så mycket för att han blev förkyld, och nu har värdet stigit för att han fortfarande är förkyld. Nu är det stora frågan hur känge det kommer att dröja innan hans värde börjar sjunka igen efter förkylningen...?
För jag tror inte att det kommer att ligga kvar så här högt, det gör jag inte...

Som sagt, jag borde vara överlycklig, men vågar itne riktigt tro på det hör.
Men jag kan i alla fall slappna av några dagar öven om jag kommer att börja våndas redan på tor-fre igen.
Nya prover på måndag så tills dess kan jag bara grubbla.

Så väntar vi igen...

Publicerad 2009-06-15 13:15:28 i Allmänt,

Har varit på sjukhuset med lillebror på morgonen. Han har tagit blodprov och nu väntar vi på att bli uppringda.
Det är lika jobbigt varje gång.
Att måsta vänta på provsvar. Inte veta när de ska ringa, eller som det varit ibland OM de kommer att ringa...
Jag hoppas att värdena är bättre, men även om de är det så kommer jag inte att våga tro på att de ska förbli bra. Det vore för enkelt.

Det känns som att vi skulle kunna behöva ett break nu. Lite vila från den här sjukdomen som är så oberäknelig.
Som ingen vet något om. Eller, de vet väl en del om den. Så pass att de vet att de inte vet något.
Virrigt, jag vet, men så är det. Det enda doktorn säger är att han inte vet och att ingen annan heller vet. Ibland vågar han tro men han är alltid noga att påpeka att han inte vet!

Det är så fruktansvärt frustrerande.
Att inte veta.
Att ingen annan vet.
Att bara vänta.

Usch, nu kan vi det här.
Tack och bock.
Kan vi gå vidare nu?

Natt bloggning...

Publicerad 2009-06-15 00:26:36 i Allmänt,

Arbetsveckan är slut. Och nästa vecka jobbar jag bara torsdag. Övriga dagar vabbar jag, plus midsommar då jag är ledig. Så kan det bli. Dessutom tror jag att jag blir hemma mån till ons veckan efter också.
Ett perfekt tillfälle att få lite gjort här hemma.
Om jag kan sluta oroa mog tillräckligt länge för att ta tag i något dvs.

Blodprov imorgon.
Och jag är riktigt orolig.

Idag krockade storebror och lillebror. Så där som barn kan göra när de leker. Inget konstigt med det! Borde inte vara hela världen heller... Men med ett barn som har en så allvarlig sjukdom så räcker det med en så pass alldaglig händelse för att nerverna ska springa cirklar runt en.
Lillebror bet sig i läppen.
En fjantsak!
Absolut!
Men det slutade inte blöda...
Den typen av sår brukar ju sluta blöda på en gång.
Men inte på ett ITP barn.
Det tog närmare en halvtimme innan det slutade blöda! Det var inte mycket blod, inte så att det forsade. Bara droppvis på läppen, men det slutade inte...

Själv var jag på jobbet och kunde inte göra nånting.
Maken var hemma med killarna och jag pratade med honom var femte minut för att få lägesrapport.
Hade han haft bilen hemma hade de nog åkt upp på sjukhuset, men som det är nu så slutade det blöda till slut och vi har en tid imorgon. Då får vi veta värdet.

Egentligen tror jag att han har ett högre värde nu. Han har inte lika mycket prickar så det borde vara högre. Men så hände det här och nu vet jag inte vad jag ska tro...
Visar det sig att han har under 10 så kommer jag att ha världens ångest för att vi inte åkt upp tidigare.
Har han högt så kommer jag inte sluta fundera över blödningen för det...

Det känns som att han är en tickande bomb.
Vi vågar knappt tro eller lita på provresultaten, det ändras alldeles för fort.
Jag önskar att han bara blir frisk nu.
Men efter fyra månader så förväntar vi oss nästan att det här ska vara en kronisk historia.

Uppdaterar med provresultat imorgon...
Håll tummarna för oss!

Nu nattas barnen

Publicerad 2009-06-13 20:26:20 i Allmänt,

Maken nattar barnen och jag fixar lite käk åt oss.

Vi är fortfarande oroliga för lillebror. Konstigt vore det annars!
Han har fullt med blåmärken på benen, men så länge de håller sig där så åker vi nog inte in. Mest för att vi mer eller mindre vet att han blir inlagd om vi åker in, oavsett värde. Det känns inte sannolikt att de ska skicka hem ett barn med ITP när föräldrarna är tillräckligt oroliga för att åka in till sjukhuset.
Skulle han ramla och slå huvudet, eller få en massa blåmärken på kroppen eller huvudet så skulle vi självklart åka direkt! Nu är det snart måndag och då får vi besked. Oavsett resultat så kommer det att kännas bättre när vi vet värdet och inte bara kan gissa.

Passade på att springa in på IKEA efter jobbet. Köpte två Billy hyllor som vi ska ha i hobbyrummet. SKönt att få hem de så att jag kan få lite ordning på alla saker. Då har jag något "vettigt" att göra när jag vabbar till veckan. Lillebror sover fortfarande lunch några timmar och den tiden brukar jag känna mig så onyttig när jag är hemma. Och det här projektet, att flytta hela hobbyrummet, är faktiskt något jag kan göra själv medan han sover till veckan!

Jag har något att göra, vilket också innebär att jag inte bara sitter och är orolig! Dubbel vinst! ;-)

Jobb helg

Publicerad 2009-06-13 08:55:30 i Allmänt,

Jobbar hela helgen. Även om det alltid känns lite surt att vara på jobbet när resten av familjen ör ledig så har det en fördel. När man är hemma för vård av barn så mmycket som vi är så märks det i polånboken till slut. Att då ha ett arbete med helgpass och ledig vardag hjälper till rejält. Så det är bara att bita ihop och försöka göra en bra dag på jobbet!

Vi är självklart fortfarande oroliga för lillebror. Han ska på provtagning på måndag igen. I ärlighetens namn så skulle vi nog vilja att han tog blodprov varje dag när han är låg. Mest för vår egen skull. Det känns så osökert att inte veta från dag till dag hu värdena ligger. Men vad ska man göra. Vi vill ju inte att han ska behöva stickas i onödan heller! Och det är ju som doktorn sa. Man måste besluta om man sticker för barnets skull eller för våran skull...

Han har fullt med blåmärken på benen, men de verkar inte växa okontrollerat. Det är så svårt att veta vilka blåmärken som beror på ITP och vilka som är för att han far fram och ramlar som en fullt frisk ett och etthalvt åring.

Nu börjar arbetsveckan...

Publicerad 2009-06-10 20:17:23 i Allmänt,

Nu är det sista kvällen innan jobb veckan börjar.
Maken nattar barnen och jag sitter vid datorn en stund.
Känner att jag nog håller på att få en släng av lillebrors snuva.
Halsen är inte hundra ok.
Spelar ingen roll, ska jobba i vilket fall.
Jag vabbar så pass mycket att det bara är att bita ihop och gå till jobbet även när man inte känner sig riktigt hundra.
Tur att det finns alvedon...

Ser fram emot jobbveckan med blandade känslor.
Ångest har en stor roll.
Det kännsinte bra att måsta lämn liollebror när han är så här dålig. Samtidigt så vet jag att han har det bra med sin pappa. Men jag tar ju familens enda bil och vi bor 2,5 mil från sjukhuset. Det är inte bara en liten prommis om lillebror skulle bli akut sämre.
Ambulans är ett klart alternativ om han skulle börja blöda...
Men så illa ska det inte behöva bli!

Nej!
Jag ska passa på att slappna av och vara vuxen medan jag jobbar.
Försöka att inte oroa mig allt för mycket och göra det bästa av arbetstiden!

Vi får se om jag hinner blogga mer denna vecka.

21

Publicerad 2009-06-10 19:14:27 i Allmänt,


Det går inte uppåt!
Snarare tvärtom. Från 27 i måndags till 21 idag.
Känner mig helt tom innombords. Helt slutkörd och sönder stressad.
Huvudvärken är tillbaka, inte helt oväntat...
Magsyran stiger mot nya höjder den med...

Lillebror är sjukskriven i två veckor till att börja med.
Fick i alla fall tala med vår doktor idag. Han sjukskrev i två veckor eftersom han inte tror att det kommer att vara över 50 på måndag. Jag tror inte heller det. Däremot känner jag att det inte alls är otroligt att vi kan få åka in akut under helgen.
Lillebror har prickar, peteker, i mängder. Hela ansiktet är prickigt, magen och bröstet.
Det ska följa kroppens vattenpelare sägs det. Först kommer prickarna  vid fötterna och sedan sprids de uppåt...
Inte på lillebror.
Först i ansiktet och sedan på rumpan och efter det kommer resten av bålen. Fötterna är rätt långt ner på listan kan jag säga.
Tack och lov så är det inga blåmärken än, men det är nog bara en tidsfråga...

Det känns rätt hopplöst just nu.
Han låg så bra på 98 där i maj. Men sedan har det bara sjunkit.
98-86-70 och nu 27 i måndags och 21 idag.
Jag har svårt att tänka mig att det kommer att stanna här. Snarare så känns det som att det bara är en tidsfråga tills det är dags för inläggning och medicin igen.
Just nu undrar jag om det någonsin kommer att bli bra.
Om det åtminstonde kunde stabilisera sig på lite högre nivåer.
Den här berg och dalbanan är hemsk. När han nu hade så höga värden så många veckor efter senaste medicineringen så väcktes ju hoppet, och så nu kom det här bakslaget.

Doktorn ringde faktiskt två gånger. Strax efter att vi avskutat vårt samtal så ringde han upp igen för att påminna om hjälmen.
Ett värde under 50 betyder att han ska ha hjälmen på så fort han är på golvet. jobbigt när det är varmt men så får det bli. Vi ska se om vi kan ordna en hård "riktig" hjälm för utelekar. Han vill ju så gärna vara på trehjulingen och då ska han ha en hårdare hjälm!

Sommar och sol

Publicerad 2009-06-09 16:51:06 i Allmänt,

Trodde jag skulle hinna blogga idag...
Jovisst...

Solen skiner så vi har varit ute hela dan. Det är riktigt varmt, som sommar nästan. Alltså har här njutits i fulla drag.¨
Bästa väninnan kom förbi och drack saft i solen medan lillebror sov.
Fullt upp alltså.

Nu står maken och vaktar grillen.
Inte för att den är rymmningsbenägen eller så.
Men glöd och barn är inte riktigt barnsäkrat...

Oj så sent...

Publicerad 2009-06-09 00:53:16 i Allmänt,

Verkligen dags att sussa för en trött småbarnsmamma.
Lillebror sover så oroligt. Först tar det en evighet för honom att somna. Han har sådana problem att ligga ner nu när han är täppt i näsan. Lillstackarn.
Inte nog med att han kommer att måsta vara hemma pga låga trombisar han ska dessutom vara dundersnuvig.
Om det nu inte hör ihop det vill säga. Och han har låga trombisar för att han är förkyld...

Själv har jag fastnat vid datorn en stund efter att alla mina killar somat.
Tyst och skönt i huset.
Det är rätt ovanligt med sådana stunder så det är lätt att stanna uppe alldeles för länge när man inte har en massa runt som som pockar på uppmärksamhet.

Men nu ska mamma sova.

Bloggar vidare i morgon. Jag kommer ju att vabba så det birde bli någon stund vid datorn ;-)

Nya provsvar!

Publicerad 2009-06-08 16:16:29 i Allmänt,Jag håller fast vid att ITP = skitsjukdom!
Jag vet att det finns de som har det värre.
Jag vet att det finns de med ITP barn som har det värre.
Jag vet att det finns värre sjukdomar.

Det hjälps inte.
ITP är fortfarande en skitsjukdom. Och vi lider inte mindre för att det finns de som lider mer. Så är det.

Vi har tagit prover idag. Eller vi och vi, lillebror har varit superduktig, precis som han brukar, och fått nytt stick i fingret.
Jag hade inte fel.
Det var ITP prickar.
Värdet är nere på 27!
Alltså är vi hemma och vabbar igen. Vi kommer att bli hemma hela denna vecka. Oavsett nästa provsvar.
Onsdag blir det nya prover och vi hoppas som alltid på att de ska bli bättre, men förväntar oss inga mirakel.
Och oavsett om värdena blivit bättre så blir han hemma.
Det ska vara ett stabilt värde också!!!

Nu ska jag gå och deppa en stund, medans lillebror sover så jag har tid...

God morgon!

Publicerad 2009-06-07 08:48:44 i Allmänt,


Så är veckan snart slut.
Märkligt vad tiden går fort.
Jag vet att jag sagt det förut men det tål att upprepas. Tiden springer iväg och snart är det väl höst fast sommaren inte börjat än... Eller börjat och börjat. Med min lilla tur så har den redan varit. Vi hade ju en helg med 27° varmt.
Då jag jobbade.
Stod inne och såg alla passera i shorts.
Tragiskt!

Så nu är den väl över, sommaren.

Buhu. Snacka om negativa vibbar... Ska försöka bättra mig.

Det är söndag och molningt ute, men uppehåll. Maken har en liten sovmorgon idag, det är han värd.
När jag fått upp honom har vi ett halvspäckat schema.
Vi ska rösta, självklart!
Sedan blir det en tur till Norra berget. Det är länge sedan vi var där och lekte med barnen nu. Och om jag kommer ihåg rätt så är det nått galej där idag, liten marknad och aktiviteter. Så det kan ju bli skoj.
Om vi ids så blir det en tur till Barnens Hus också. Vi behöver några plastbollar till barnen. Lillebror är lite liten för läderbollar ännu och sist vi var ute och spelade boll så gick det hål på ena bollen.
Det  vet alla som har fler än ett barn. Det går inte att ha tre killar och en boll!
Inte när äldsta är snart sex och den yngsta är drygt ett och ett halvt.
Det är inte lagspel i den åldern, det är tre egotrippar som alla vill ha bollen själv, samtidigt.
Min och makens uppfattning?
Livet är för kort för den typen av konflikter.
Alltså köper vi fler bollar.
Vi kommer att kunna ha ett eget bollhav på gräsmattan...

Prickar eller inte?

Publicerad 2009-06-07 08:37:43 i Allmänt,

VI har inte varit in till sjkhuset än. Lillebror har provtagning på måndag morgon så då får vi besked...
Oftast kommer prickarna när han har runt 30 i värde eller lägre. Blåmäkena kommer när han har lägre värden än så. De där stora svarta som täcker halva kroppen alltså. Just nu har han blåmärken över hela benen. Framför allt smalbenen, de är helt täckta... Men på nåt sätt så känns det inte som ITP märken. Mer som normala blåmärken som man får när man är 19 månader och snubblar på allt...
Hoppas jag i alla fall...

Lite nervigt med provtagningen på måndag morgon men ändå känns det lite hoppfyllt just nu!

Ledig fredag!

Publicerad 2009-06-05 10:21:35 i Allmänt,

Det har jag inte haft på år och dag. Jag har jobbat fredagarna ända sedan jag började på företaget. VIssa är lediga fredagar själv har jag min måndag. Men denna gång har jag bytt med en kollega som ville och behövde vara ledig imorgon. Det är visserligen lördag, men det är en något kortare arbetsdag så jag klagar inte!

Har precis lämnat killarna på öppna. Det blev ett allt annat än kort lämnande...
Lillebror vill bara ligga i sängen och sova tätt hopkurad mot mig. Det har han aldrig varit särskillt förtjust i. Han har alltid mått bästa av att sova själv i egen säng, utan trängsel. Ända sedan han var nyfödd. Skulle tro att det är omställningen. Han har ju gått två veckor i sträck hos dagmamman nu. Och både jag och maken har varit på respektive jobb. Jag har haft sena dagar så barnen har knappt hunnit träffa mig.

Jag tycker mig se peteker i lillebrors ansikte!
Jag hoppas att jag har fel, men likt f-bannat så sitter de där. Ett fåtal prickar under ena ögat och en rejäl prick i pannan... Så nu är lillebror på öppna och jag sitter här och är orolig...
Som tur är så ska han ta prover på måndag. Hoppas verkligen attjag inbillar mig en massa och att värdena är höga.

Som jag sa till maken igår så hoppas jag att de är klart på ena sidan av de magiska 50 strecket!
Helst vill jag självklart att han ska ha skyhöga, helt friska värden. Men om det är för mycket att be om så vill jag ha ett klart besked. Endera en bra bit över 50, kanske minst 60-70. Eller så under 50, kanske runt 30! Anledningen är att vi har 50 som riktvärde för dagmamman och om han skulle ha 52 så skulle jag vara så pass orolig att jag vet inte vad. Då är det nästan bätre att han har riktigt under så att han blir hemma tills det stabiliserat sig igen.
Men jag tror att han har över 50.
Jag hoppas på det.
Det kanske inte är itp prickar...
Jag kan ha sett fel....

Natti natti...

Publicerad 2009-06-01 23:27:27 i Allmänt,

Dags att sova.
Jag ska upp extra tidigt imorgon. Barnen ska lämnas en timme tidigare.
Anledningen?
Jag ska, hör och höpna, till verkstan med bilen.
Inte helt ovanligt vid det här laget, jag vet.
Förhoppningsvis tar det bara runt en halvtimme imorgon. Det är vad som sagts per telefon så jag hoppas det stämmer med tanke på att jag ska till jobbet direkt efter och alltså kommer att vänta medan de jobbar på bilen.

Blir en lite hattig vecka. Jag skulle ha jobbat tisdag till fredag men nu blir jag ledig fredag och jobbar lördag istället. Så kan det bli. Ska ställa upp för en kollega som skulle behöva ledigt den dagen. Hon har jobbat så gott som alla mina vabb timmar medan lillebror har varit sjuk så jag känner att det kan vara värt att jobba en lördag för henne även om det innebär att jag knappt kommer att hinna träffa maken den här veckan också. Barnen funderar jag på att ha hemma på fredag så jag f¨r mysa lite extra med dem!

Ledig måndag

Publicerad 2009-06-01 08:53:19 i Allmänt,

Som vanligt är jag ledig måndag. Idag är det extra skönt eftersom jag jobbat sexdagars vecka. Jag är helt slut i kroppen. Jag har bara jobbat en heltids vecka sedan förra året så det är lite ovant.

Hela helgen han det varit sjukt fint väder. Riktig sommar värme, uppåt 25-30° varmt och inte ett moln i sikte.
Idag när jag vaknade fanns det bara enstaka små blå fläckar på himlen.
Och det var inte med än kanske 18° varmt.
Sa jag att jag är ledig idag?

Nåja, jag tror det håller på att spricka upp nu. Det skulle bli strax över 20° och bara solen kommer fram så ska vi förflytta oss utomhus så mina kritvita ben får blända grannarna.

Ha en underbar dag!

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela