småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

Varmt, varmare och varmast

Publicerad 2014-07-29 13:34:53 i Allmänt,

Allt på en gång.

Lägg till en huvudvärk från ännu varmare breddgrader så har vi det perfekta H-VETET!!!

Orkar inte med mig själv ens. Barnen orkar inte mycket mer det. Vi har bommat igen huset och sitter och lider framför skärmar. Vad ska man säga. Vi vill inte ens bada mer just nu, känns för varmt både på stranden och i vattnet.

Skrämmande att man klagar över det här i kalla norden. Det är verkligen inte varje år man får det här problemet. Fördelen är väl att vi kommer vara härdade när vi drar till medelhavet om tre veckor...

Sommarsol och bad

Publicerad 2014-07-18 14:39:57 i Allmänt,

Igår hade vi en härlig dag på stranden med storebror. Han har alltid vägrat bada i sjöar, en strikt poolgrabb kan man säga. Fiskarna kissar där är hans motivering till varför han inte velat bada i sjöar. Men igår var vi iväg till en sjö en bit bort. Och det badades hela tiden i runt tre timmar. Kan ju ha hjälpt till att makens bror var där med sin familj så att det var kusiner i vattnet hela tiden. 
 
En underbar dag som avslutades med kvällsfika hos svågerns familj. Myspys!
 
Lite sämre idag när maken fortfarande har solfrossa och är helt darrig. Kan vara så att han behöver solträna innan vi åker utomlands i mitten av augusti!
 
 

Förkylt vare här!!

Publicerad 2014-07-16 21:06:26 i Allmänt,

Jo just det!
 
Ingen röst!
Värsta värken i bihålorna!
Värkande bomullsskalle!
Ont som xxx i halsen!
 
Går till doktorn...
Virus! Hem och lid igenom skiten!!
Har gått en vecka och verkar vilja gå en vecka till. Tack för den liksom, makens semester flyger iväg utan att vi kan göra nånting alls just nu. Snyft!

LYCKA!!!!!!!!!!

Publicerad 2014-07-15 20:52:15 i Allmänt,

Idag ringde lillebrors läkare. Han anser att lillebrors ITP har läkt ut!

FRISKFÖRKLARAD!

WOW!!!

Hade nog snudd på gett upp hoppet om det. Han fick diagnosen ITP i februari 2009 när han var 18 månader och det gick inte över utan blev kronisk ITP. Vi var hemma med honom i tre år då han hade för låga värden för att gå till dagmamman, det var inte tillräckligt tryggt. Han har med tiden fått högre och säkrare värden så vi har kunnat slappna av lite men att han skulle bli frisk var mer än vi vågade tro på.
Men nu har det hänt!

Vi har haft tur under dessa år. Lillebror har inte haft någon allvarlig blödning. Han har inte slagit huvudet. Han har levt nästan som vanligt (men med en massa AKTA AKTA rop hela tiden) Han har inte varit inlagd mer än tre gånger och gammaglobulin behandlingen hade bra effekt de gånger han måstat få den. Men oron! Den önskar jag inte nån. Hjälplösheten och magvärken dygnet runt. Usch!

Idag är det LYCKA och stora leenden hos mig och maken.

Ja, vi kommer nog alltid leta petekier och hålla koll på blåmärken, klocka näsblod och ha det i bakhuvudet men nu är paniken över.

Underbara människor inom vården som haft tålamod och engagerat sig för oss. Härliga sköterskor som alltid låtit lillebror sätta tempot i provtagningar och överläkaren själv som ALLTID förstått och tagit sig tid att svara på alla frågor och lugnat oss utan stress.

Nu vänder vi blad och ser om han vågar lära sig cykla nu när han inte behöver vara rädd att ramla längre!

Dagens ryck!

Publicerad 2014-07-04 00:35:54 i Allmänt,

Klippte gräsmattan i väntan på åska. Tog bara sisådär 2-3 timmar. Ibland skulle det inte vara helt fel med lite mindre tomt...
 
Bara för att regnet väntade lite så skurade vi trallen till den delen av uteplatsen som är under tak. Så nu är det bara två altaner kavar att skura och olja in. Oj oj oj, med lite tur är det klart till jul... Eller nåt.
 
Nu är kroppen slut och jag ska vila inför finalen på lillebrors simskola imorgon. Sista lektionen för honom och sista chansen att simma inne för mig. Utebad lär det inte bli mycket av i sommar även om det blir varmare framöver, lite för sent för att vattnet i havet ska hinna värmas.

Storebror har minnen han...

Publicerad 2014-07-01 11:34:00 i Allmänt,

Vi sitter i bilen och ser hur de håller på att bygga upp ett resande tivoli inne i stan. Då hörs nioårige storebror från baksätet:
 
"Ååååhhh, tidiga barndomsminnen!!!"
 
Vi fick plötsligt akut hosta jag och maken

Andra veckan

Publicerad 2014-07-01 08:32:00 i Allmänt,

Nu är det andra veckan på lillebrors simskola och han är fortfarande lika glad att få bada!
Nu har bonusgrabben också kommit så vi är tre som simmar och badar medan lillebror lär sig hur man tränar på att simma.
Han har börjat bli lite orolig att han inte ska hinna lära sig simma den här veckan.
"Tänk om jag inte kan simma efter två veckor då?" kom det oroligt innan han somnade igår.
Ingen fara sa jag. Det är inte meningen att man  ska kunna simma på så kort tid, man ska lära sig hur man gör för att träna på att lära sig simma och det har du ju gjort, eller hur?
Det höll han med om och var så nöjd så.
 
Gograbben min!

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela