småbarnsbloggen

Jag och min familj. Make och två yrväder till grabbar!

mmmmmm myslördag

Publicerad 2013-06-29 18:05:53 i Allmänt,

tacos till middag och sen lördagsgotta. Godis till grabbarna och har fyndat vattenmelon för 5,-/kg och jordgubbar 15,-/litern till mig själv. Oj vilken fruktfrossa det blir :-) Sämre kan man ha det minsann.

den tiden på månaden...

Publicerad 2013-06-27 22:20:00 i Allmänt, sjukskriven,

...när räkningarna ska betalas... Oj vad fort pengarna tar slut. Och Oj vad synd att de inte riktigt räcker till. Nu märks det att jag är sjukskriven minsann, vi backar vad bilarna kostar minimum. Med andra ord så klarar vi oss om vi inte har billån... Tro om jag kan få fram de slantarna nån annanstans, typ som pojken med guldbyxorna. Skulle knappast tro det men drömma kan man ju.

Midsommardagen

Publicerad 2013-06-22 11:57:00 i Allmänt,

Glad midsommar alla glada!!!

Firade midsommar på norra berget i solskenet. En härlig dag för den svenska sommaren att infalla.... Får hoppas att det blir fler såna dagar!
Är dock inte helt missnöjd med att solen inte gassar idag. På nåt sätt så missar jag att smörja in mig själv med solfaktor och det känns ju nu efteråt. Tomatröd är väl årets färg?

Märkligt att man kan glömma bort sig själv när jag nu smorde barnen. För mycket i huvve antar jag.

Det blir en slappardag utan dess like idag. Kanske, KANSKE, det blir montering av studsmatta. Bara för att få en tjatfri stund. he he

Sömnlöst

Publicerad 2013-06-19 00:16:00 i Allmänt, familjeliv, värk,

Sov ingenting igår natt, var tvungen att äta smärtstillande igen. usch och fy! Får inte en blund när jag gör det. Men när man får välja mellan att inte sova pga tabletter eller inte sova pga värk så är det ändå att föredra mindre ont om jag nu ändå ska ligga vaken...
Nu får vi se hur det blir inatt då. Ska gå och sussa, hoppas jag, så får vi se hur morgondagen blir. Mindre skoj lov för grabbarna om jag inte får nån sömn, de får inte göra nåt extra utan mest sköta sig själva när jag haft såna här nätter...

Avslutningar

Publicerad 2013-06-13 22:28:00 i Allmänt, familjeliv,

En stressig vecka med tidigt slut :-)

Avslutning för killarna. Lillebror gjorde sin sista dag hos dagmamman, känns märkligt måste jag säga. Han börjar i sexårs, eller förskoleklass, till hösten och är ju stora grabben nu. Han har följt med till dagmamman för lämning och hämtning sedan han var bara ett halvår gammal och hade sin första "egna" dag där på ettårsdagen. Så det har ju varit ett tag. Det blir mer personligt när man har dagmamma måste jag säga. Det är mer personligt när man alltid träffas samma person och barnen blir inbjudna i deras hem! Stor saknad men också spänning inför lillebrors stora kliv in i skolvärlden.

Storebror slutade ettan! Han var konferencier på avslutningen och presenterade sånger och tal tillsammans med en flicka från parallell klassen. Han var såååå duktig, även om jag kanske är en aning partisk. Inga stakelser eller missar. Han pratade högt och tydligt så att alla kunde höra vad han sa och han tittade ut på publiken utan att gömma blicken. Gograbben som är så stor och duktig!

Nu är det sommarlov som gäller. Killarna blir lediga i hela tio veckor med mig. Oj vad mys vi kommer hinna med. Man måste ta vara på såna chanser när man faktiskt får dem. Vem vet hur många hela sommar lov de kommer kunna ha.

Gråmulet...

Publicerad 2013-06-05 13:39:00 i Allmänt, familjeliv,

Det var så fint väder i slutet av maj å början av juni. Nu har det regnat i tre dar och jag börjar bli liiiite rädd att sommaren är över. Konstigare saker har hänt så jag är inte helt tossig.
Visst, det är bara första sommarmånaden än, men det skulle inte vara den första svenska sommaren som regnat bort innan den ens börjat så det så.!!!

Negativa jag liksom.

Idag är det storebrors tur att klippa sig. Lillebror har redan blivit av med det mesta av kalufsen och han blev så stor på en gång. En helt ny kille.

Jag har också varit till frissan, mamma vill också vara fin på skolavslutningen ;-). Sen att maken envisades med att jag hade gråa hår dan innan och dessutom tog ett foto för att bevisa det gjorde inte besöket billigare om man säger så. Nu kan han minsann leta gråa hår bäst han vill för de är minsann borta nu. Lika tomt på grå hår som det är i plånboken efter mitt besök hos frissan. Puh!

Dags att dra iväg i regnet och hämta storebror. Återstår att se om frissan kommer i närheten av honom med saxen, han är MYCKET motvillig!!!

Om

Min profilbild

Småbarnsmamman

Jag är en tvåbarnsmamma med många järn i elden. Vissa saker delar jag villigt med mig av till er alla, andra håller jag för mig själv... Just nu är det mycket som händer med minsta killen sjuk i kronisk ITP och ett hus som renoveras för fullt. Lägg till ett heltids jobb, make och bonusgrabb så börjar vi närma oss vardagen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela